A kőműves tanfolyam elvégzése után akár saját vállalkozást is indíthatsz.

Tedd pénzzé a képességeidet egy sokszínű hivatásban! Legyél a kőműves szakma mestere!

Az egyik legősibb szakma, a kőfaragó mesterség modern világunkban is megállja a helyét, hiszen egy ügyeskezű, szakképzett kőműves egész életére szóló foglalkoztatottságra tehet szert, akár puszta szájról-szájra történő ajánlások útján. Ha szívesen dolgoznál egy arányérzéket, kézügyességet és jó állóképességet igénylő szakmában, mely anyagi biztonságot is nyújt számodra, akkor jelentkezz az OKJ-s kőműves képzésre.

A kőműves szakmát 2016 szeptemberéig a hidegburkoló hivatással összevontan sajátíthatták el a jelentkezők, azonban az alaposabb tudás érdekében és a tananyag nagyságára tekintettel a két szakma különvált, felzárkózva ezzel a nyugat-európai országok duális szakképzési rendszeréhez, ráadásul a nemzetközi WorldSkills és EuroSkills szakmunkás versenyeken is külön szerepelnek.

Biztos megélhetés szakmunkásként

Kőművesként az első és leglényegesebb feladatod a műszaki dokumentáció helyes értelmezése lesz, melyet a munkafolyamatok megtervezése, az alapanyagok mennyiségének kiszámolása és a munkához szükséges idő, valamint anyagi ráfordítás meghatározása követ. Tevékenységed során épületek és épületrészek születnek a kezed alatt, de a javítási, a karbantartási, a felújítás és a bontási munkák is a Te szakértelmednek köszönhetően zajlanak zökkenőmentesen.

Legyen szó falazásról, a talajpára és nedvesség elleni szigetelésről vagy éppen a hang- és hőszigetelés szakszerű kivitelezéséről, a tanfolyamon tanult gyakorlati tapasztalataidra bátran alapozhatsz, akárcsak azokban az esetekben, amikor a nyílászárók behelyezése, a betonozás, a vakolás vagy a térburkolás lesz a feladatod.

A kőműves tanfolyam elvégzése után akár saját vállalkozásod is lehet!

Akár kézi, akár gépi szerszámokat alkalmazol, a munkavédelmi szabályokra ügyelve kell eljárnod, de a környezetvédelmi és a tűzvédelmi előírásokat is be kell tartanod. Az alapfokú iskolai végzettséggel és egészségügyi alkalmasságot igazoló papírral megkezdhető, átlagosan 1 év időtartamú kőműves OKJ-s tanfolyamon 70 százalékban gyakorlati tudnivalókat sajátíthatsz el.

A sikeres vizsgát követően betonozó, vakoló kőműves és térburkoló is lehetsz, de a végzettséggel betölthető munkakörök teljes listáját a cikk végén olvashatod.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Válj nélkülözhetetlen munkaerővé tudásoddal!

A szakma tudójaként nem okoz majd gondot a mérőeszközök, a jelölőeszközök, a kéziszerszámok az anyagmozgató gépek, a vakológép, a betonkeverő, a kézi és gépi döngölők, tömörítők és a famunkálatokhoz szükséges gépek és kéziszerszámok használata sem, de  a térkövek szétroppantása vagy vágása is a rutin teendőid sorába tartozik majd.

Gyakorlati szaktudás 1 év alatt!

A tanfolyamon a saját vállalkozás indításához szükséges ismeretekkel is felvérteznek, de ha még ennél is tovább mennél, akkor Europass bizonyítvány igénylését követően az unió országaiban is dolgozhatsz. Tanulni és kiteljesedni soha nem késő, így lehetőségeidet mindig tovább bővítheted egy-egy kapcsolódó szakképesítés – mint például bádogos, tetőfedő, útépítő vagy magasépítő technikus – megszerzésével.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a kőműves tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
34 582 14
A szakképesítés megnevezése
Kőműves
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Betonozó
Díszítő kőműves
Falazó kőműves
Karbantartó kőműves
Vakoló kőműves
Födémgerenda-, tálca- és béléstestelhelyező
Klinkertégla lerakó
A szakképesítés munkaterületének leírása
A kőműves feladata az épületek és épületrészek létesítése, javítása, karbantartása, felújítása és bontása.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Építőipari közös tevékenység
Falazás, vakolás
Beton és vasbeton szerkezetek
Szigetelések
Térburkolás
Kiegészítő kőműves feladatok
Foglalkoztatás I.
Foglalkoztatás II.

Még kérdésem van