A hentes képzés során széleskörű tudást szerezhetsz a húsokról és a szakszerű kiszolgálás technikájáról is.

Az élelmiszeriparban dolgoznál? Keresett szakmára vágysz? Legyél bolti hentes!

A minőségi húsfogyasztás éppúgy az egészséges táplálkozás részét képezi, mint a gyümölcsök és zöldségek, de korántsem mindegy, hogy az ételekhez használt alapanyagok milyen előkészítési folyamatokon estek át. Egy tapasztalt szakember még a legtanácstalanabb vásárlót is olyan tanácsokkal – és persze minőségi áruval – látja el, mellyel garantált a tökéletes végeredmény a konyhában. Ha úgy érzed, hogy a húsfeldolgozás, a friss és szakszerűen kezelt húsfélék eladása az a munkakör, melyben szívesen dolgoznál, jelentkezz az OKJ-s bolti hentes képzésre.

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül az életmódváltás igénye, melynek fontos része, hogy ételeinket is ennek figyelembe vételével válogassuk meg, kerülve a feldolgozott, tartósítószerrel és ízfokozóval kezelt termékeket. A legjobb minőségű húsok általában a kisebb hentesüzletekben találhatók meg, akik maguk is állattenyésztők, vagy kistermelőktől szerzik be a tőkehúsokat. A bolti hentes az a szakember ebben a láncban, aki a háziasszonyok dolgát megkönnyítve konyhakész állapotba hozza – csontozza, formázza, darabolja és pácolja – a húsokat.

Jó alapanyagokkal a jó ételekért

A kis szaküzletben nemcsak elsőrendű termékek közül válogathatunk, de akár kérdéseinket is feltehetjük a hús eredetéről és tanácsokat kérhetünk az elkészítés legjobb módjáról.

A bolti hentes nemcsak a bárdot kezeli gyakorlott mozdulatokkal, de az udvarias kommunikációjára sem lehet panasz, sőt, külső megjelenésével is emelheti az üzlet nívóját, hiszen az ápoltság bizalmat kelt a vásárlókban.

Elismert szakma akár 4 hónap alatt

Ha megfelelő fizikummal, jó kézügyességgel és mennyiségérzékkel rendelkezel, valamint természetes igényed környezeted tisztán és rendben tartása, akkor könnyen a vevők kedvencévé válhatsz, miután elsajátítottad a szakma minden fortélyát. A bolti hentes képzés már alapfokú iskolai végzettséggel és egészségügyi alkalmassággal megkezdhető, ahol 70-80 százalékban a gyakorlati tudnivalókat sajátíthatod el az átlagosan 4 hónap képzési idő alatt.

A bolti hentes képzés olyan tapasztalattal vértez fel, melynek köszönhetően a húsok osztályozása, a munkaterület előkészítése, a csomagolás, az eszközök karbantartása és a számlázás, valamint a pénztárgép kezelése sem okozhat problémát. Tisztában leszel azzal is, hogyan kell kellően megélezni a késeket és bárdokat, milyen módon kell megtisztítani a darálót és a szeletelőgépeket.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Bővítsd szolgáltatásaid körét tudásod kiterjesztésével!

Ha bolti hentesként szeretnél dolgozni, OKJ-s tanfolyam nélkül erre nem lesz lehetőséged, hiszen jogszabály kötelezően előírja, hogy kizárólag képzett szakember dolgozhat a szaküzletekben. A végzettséggel betölthető munkakörök teljes listáját a cikk végén olvashatod, de ha már most biztos vagy abban, hogy sokrétűen szeretnéd képezni magad, akkor részszakképesítéssel: csontozó, húsaprító, húselőkészítő, húsosztályozó, húsvizsgáló, hússzeletelő, kézi csontozó, és sertéscsontozó is lehetsz.

További tanulással még színesebb munkaköröket tölthetsz be

Szakmádhoz kapcsolódóan továbblépést jelentő szakképesítést is szerezhetsz, választhatod az élelmiszer-higiénikus, az élelmiszeripari menedzser, a hús- és baromfiipari technikus, a húsipari termékgyártó, vagy a szárazáru készítő képzéseket.

Szakmád itthon és külföldön egyaránt keresettnek számít, de ha szívesen kipróbálnád szaktudásodat az unió országaiban, akkor Europass bizonyítvány igénylése után ezt is megteheted.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a hentes képzésről

A részszakképesítés azonosító (OKJ) száma
31 541 01
A részszakképesítés megnevezése
Bolti hentes
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A részszakképesítéssel betölthető munkakörök
Csontozó
Húsaprító
Húselőkészítő
Húsosztályozó
Húsvizsgáló
Hússzeletelő
Kézi csontozó (húsipari)
Sertéscsontozó

A részszakképesítés munkaterületének leírása
Húsrészeket szakszerűen előkészít, testtáji darabolást, csontozást végez, hús és húskészítmény hűtőpultra helyezését végzi, kereskedelemben értékesítést végez, kiszolgálja a vevőket.
A részszakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
A húsipari és malomipari munkavégzés követelményei
Darabolás, csontozás
Húsipari értékesítés

Még kérdésem van