Beülni egy csésze kávéra a barátokkal, megenni egy finom süteményt a családdal a vasárnapi ebéd után, elmenni egy jó étterembe megünnepelni az évfordulót, megkönnyíteni a hétköznapi konyhai teendőket egy esti pizzázással: csak néhány azon alkalmak hosszú sorából, amikor a vendéglátásban tevékenykedő emberek munkájára számítunk, hogy kikapcsolódjuk és feltöltődjünk. Ha pedig elégedetten távozunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az ott dolgozók igazán jól végzik a munkájukat, aminek irányítása egy kézben összpontosul. Ha nyitott vagy az emberek felé, jól kommunikálsz és vezetői vénával is megáldott a sors, akkor jelentkezz az OKJ-s vendéglátásszervező tanfolyamra.
Szakemberként a legfontosabb feladatod a vezető, szervező és gazdálkodási feladatok ellátása lesz, melyeket magas szintű, korszerű ismereteid latba vetésével végzel.
A Te hatáskörödbe tartozik majd a vendéglátó vállalkozások üzemeltetéséhez szükséges feladatok ellátása: irányítod az árubeszerzést, a raktározást, a termelési, értékesítési és szolgáltatási tevékenységeket. Mindennapi teendőid sorába tartozik a kínálat összeállítása, bemutatása és népszerűsítése, de te alakítod ki az üzletpolitikát és a cégarculatot is, míg az üzletfelekkel és vendégekkel magyar és idegen nyelven is kommunikálsz.
Sokrétű tudással a vendégekért
Szervezőként gondoskodsz a higiéniára és az élelmiszerbiztonságra vonatkozó szabályok betartásáról, akárcsak a környezetvédelmi és tűzvédelmi előírások követéséről.Az érettségi, egészségügyi- és pályaalkalmasság birtokában megkezdhető tanfolyamon 60 százalékban a gyakorlati tudnivalókat sajátíthatod el, a sikeres vizsgatételt követően pedig bárvezető, cukrászdavezető, étterem üzletvezetője, borozó üzletvezetője, italboltvezető, főpincér, hajópincér, grill szakács vagy akár pizzakészítő szakács is lehetsz, de a végzettséggel betölthető munkakörök teljes listáját a cikk végén olvashatod.
Képzett vendéglátásszervezőként ismerni fogod a piackutatás lépéseit, felméred a vendégek igényeit, ennek alapján meghatározod a kínálatot és Te foglalkozol a vendégpanaszokkal is.
Kiváló kommunikációs készséged abban is segít, hogy a vállalkozás internetes jelenlétét biztosítsd és értékesítői tevékenységet végezz.
Színes feladatok várnak
Minden, az étteremben található eszköz, a sütő-főző berendezéssek, a munkaasztalok, a pénztárgép és a számítógép is közvetlenül vagy közvetve a mindennapi munkádhoz kapcsolódik.
Az átfogó képzésen gazdálkodási ismeretek, élelmiszerismeret, élelmiszerbiztonsági alapismeretek, vendéglátó kereskedelem és marketing ismeretek birtokába jutsz, és a szakmádhoz kapcsolódó idegen nyelvet is elsajátítod.
Ha szakmai tudásodat és lehetőségeid tárházát még tovább gazdagítanád, akkor a kapcsolódó szakképesítések megszerzése által vendéglátó eladó, fogadós, cukrász, pincér vagy szakács is válhat belőled.
Összefoglaló információk a vendéglátásszervező tanfolyamról
Egészségügyi alkalmassági követelmények
Pályaalkalmassági követelmények
Cukrászdavezető
Csárda üzletvezetője
Étterem üzletvezetője
Éttermi és rendezvényigazgató
Éttermi igazgató
Éttermi üzletvezető
Hidegkonyha-vezető
Kertvendéglő üzletvezetője
Munkahelyi étkezde, étterem vezetője
Népkonyha vezetője
Szállodai cukrászda üzletvezetője
Szállodai salátabár üzletvezetője
Vendéglő üzletvezetője
Borozó üzletvezetője (1-2 személyes)
Büfé-, bisztróvezető
Cukrászda-, fagylaltozó vezető (1-2 személyes)
Eszpresszó-, kávézóvezető
Étkezdés
Italboltvezető (1-2 személyes)
Kávéház üzletvezetője (1-2 személyes)
Kifőzdés
Kocsmáros
Söntés-, italboltvezető (1-2 személyes)
Söröző üzletvezetője (1-2 személyes)
Teázó üzletvezetője (1-2 személyes)
Étkezőkocsi felszolgáló
Éttermi felszolgáló
Főpincér
Hajópincér
Italpincér
Csapos
Italmérő
Mixer
Étkezdei szakács
Grill szakács
Hajószakács
Közétkeztetési szakács
Melegkonyhai szakács
Pizzakészítő szakács
Segédszakács
Élelmiszerismeret
Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
Vendéglátó kereskedelem
A vendéglátás marketingje
Vendéglátó ételkészítés
Idegen nyelv a vendéglátásban
Üzletvezetés a vendéglátásban
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.