Az erősáramú berendezések felülvizsgálója tanfolyam megtanít, hogyan kell mérőműszerekkel megbizonoysodni arról, hogy az üzembehelyezés és a kezelés is megfelelő.

Válassz hiányszakmát az elektronika területéről! Legyél az erősáramú berendezések felülvizsgálója!

Akár pályamódosításon, akár szolgáltatásaid körének kibővítésén töröd a fejed, egy profilodba illő hiányszakmával páratlan lehetőséget teremtesz magadnak, mindezt pedig 1,5 hónap alatt megvalósíthatod, ha jelentkezel az OKJ-s erősáramú berendezések felülvizsgálója tanfolyamra.

A közösségi intézmények, a mezőgazdasági és ipari létesítmények, de még a rendszeres időközönként tartott vásárok, időszakos kiállítások és szabadtéri rendezvények sem nélkülözhetik az olyan kiváló szakemberek közreműködését, akik a helyszíni vizsgálat során az árammal üzemelő gépek ellenőrzését végzik.

Az erősáramú berendezések felülvizsgálójaként az érvényben lévő előírásoknak megfelelően jársz el szemrevételezéssel és mérőműszerekkel megbizonyosodva arról, hogy az üzembehelyezés és a kezelés is megfelelő módon történik és egy nem várt meghibásodás során sem kell emberi élet veszélyeztetésétől tartani, hiszen a berendezés külső burkolata üzemzavar esetén is védelmet biztosít.

Piacképes szakma villámgyorsan

Ha a nagy- és középfeszültségű berendezések ellenőrzését választod hivatásodnak, már most jelentkezz a tanfolyamra, hiszen rendelet írja elő a végzettség szükségességét, melyet egészségügyi alkalmasság és villanyszerelői végzettség vagy 3 év erősáramú szakmai gyakorlat megléte esetén kezdhetsz el.

Az átlagosan 1,5 hónap időtartamú képzésen 90 százalékban az elméleti tudnivalókat sajátíthatod el, a sikeres vizsgát követően pedig épületvillamossági szerelő és villanyszerelő munkaköröket tölthetsz be, de akár magánvállalkozásba is kezdhetsz.

Mesterséged első számú célja, hogy kivételes precizitásoddal hozzájárulj az elektromos berendezések biztonságos működéséhez, kiszűrve a sérült, veszélyes kábeleket a villamosívet és a rövidzárlatot, melyek potenciális forrásai a tűz- és baleseteknek.

Feladataid körébe nemcsak a készülékek, hanem az elosztóhálózat és az energiaellátó berendezések ávizsgálása is beletartozik.A hibák feltárása és minősítése után a mérési eredményeket jegyzőkönyben szükséges rögzítened, majd minősítő iratot állítasz ki, mely tartalmazza a tűzveszélyességi osztályba sorolást, az áramköri rajzokat és a villámvédelmi minősítést.

Képzési ajánlatok ITT!

Akár vállalkozóként is űzheted

Az illetékes hatóságokkal együttműködve, valamint az érvényben lévő előírások betartásával nemcsak az üzembe helyezést megelőző, de az időszakos – 3 és 6 évenként esedékes – vizsgálatot is elvégezheted, illetve a kötelező ellenőrzések végrehajtásában is Te leszel a jogosult személy, mint a biztonságos működés megkerülhetetlen szakértője.

Legyél nélkülözhetetlen és keresett szakember biztos megélhetéssel!
Ne várj tovább, legyél nélkülözhetetlen és keresett szakember biztos megélhetéssel! Ugye, milyen jól hangzik?

Képzési ajánlatok ITT!

 

Összefoglaló információk az erősáramú berendezések felülvizsgálója tanfolyamról

A szakképesítés-ráépülés azonosító (OKJ) száma
35 522 02
A szakképesítés-ráépülés megnevezése
Erősáramú berendezések felülvizsgálója
A képzés megkezdésének feltételei
Szakmai előképzettség: 34 522 04 Villanyszerelő
3 év erősáramú szakmai gyakorlat, az előírt szakmai végzettség megszerzését követően
Egészségügyi alkalmassági követelmények
A szakképesítés-ráépüléssel betölthető munkakörök
Erősáramú berendezések felülvizsgálója
A szakképesítés-ráépülés munkaterületének leírása
Erősáramú villamos berendezések szabvány szerinti kialakításának, megfelelő műszaki állapotának szemrevételezéses és műszeres ellenőrzése, az ellenőrzés eredményének dokumentálása.
A szakképesítés-ráépülés megszerzésének szakmai követelményei
Erősáramú berendezések szabványossági felülvizsgálata

Még kérdésem van