Az ingatlanközvetítő tanfolyam során elsajátíthatod a leghatékonyabb értékesítési technikákat

Az ingatlanszakma csúcsaira törnél? Legyél ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő!

Bár az ingatlanpiac állását számos tényező érzékenyen befolyásolhatja, otthonra, lakásra, albérletre mindenkinek szüksége van akár egyedül, akár családdal keresi a megfelelő helyet. A laikus vevőnek pedig egyáltalán nem könnyű a dolga, hogy az igényeihez és elvárásaihoz tökéletesen passzoló ingatlanra leljen. Ha munkáddal segítenél másoknak megtalálni álmaik otthonát, miközben még karriert is építhetsz, akkor jelentkezz az OKJ-s ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő tanfolyamra.

A szakma sokrétűségét mutatja, hogy az ingatlanpiacon betölthető szinte valamennyi szerepet lefedi, éppen ezért komplex tudást és folyamatos utánajárást igényel, ha az élvonalban akarsz helyet foglalni.
A tanfolyamon felkészítést kapsz a különböző típusú ingatlanok értékesítésének módjairól és a tanulmányok készítésének mikéntjéről, melyeket hasznosítási és befektetési célzattal hozol létre, de azt is megtanulod, hogyan kell az értékelésben közreműködő szakértők munkáját ellenőrizni és irányítani.

Kamatozd képességeidet egy sokszínű szakmában!

Elsajátíthatod, hogyan kell ingatlanvagyon-értékelést, ingatlanszakmai tanácsadást, ingatlanbefektetési tanácsadást és hitelbiztosítéki értékelést végezni, valamint abban is gyakorlatot szerzel, hogyan készíts befektetői szakértő anyagot és ingatlanpiaci elemzést. Ebben a szakmában az ingatlanpiaci monitoring lesz az egyik legjobb eszköz a kezedben ahhoz, hogy sikereket érj el, az így kapott információkat pedig egy folyamatosan frissülő adatbázisban tárolod, melynek segítségével könnyűszerrel összevetheted a keresleti oldalt a kínálattal.

Sokszínű szakma, komplex tudás

Mindennapi teendőid közé tartozik majd a megbízási szerződés elkészítése és megkötése, a helyszíni szemle, valamint a hatályos jogszabályok alapján az ingatlan felmérése, illetve fotók és videó felvételek készítése.
A hatóságokkal történő jó kapcsolat fenntartása a gyors intézkedés és a gördülékeny ügymenet egyik fontos kritériuma, hiszen a földhivataltól és a műszaki osztálytól szerzed be a szükséges dokumentumokat az értékbecsléshez.

A hozzád forduló megbízók minden esetben a legrészletesebb elemzésre lesznek kíváncsiak, melynek teljesítéséhez ismerned kell az ingatlan fizikai, társadalmi és gazdasági jellemzőit. Az ingatlan értékét a legmarkánsabban a régió gazdasági adottságai határozzák meg, de lényeges szempont a választásnál a népesség milyensége, a foglalkoztatottság, a közbiztonság és az ingatlan besorolása is.

Képzési ajánlatok ITT!

 

A siker csak rajtad múlik

A tanfolyam végeztével rutinszerűen becsülöd majd meg az épület korát, felméred a szerkezetek állapotát, a burkolatok és nyílászárók minőségét, a felhasznált anyagok és a kivitelezés milyenségét. Tudni fogod, elvégezték-e a szükséges karbantartási munkálatokat, gondoskodtak-e villámvédelemről, de az is világos lesz számodra, hogy tisztázottak-e az ingatlan jogviszonyai és gazdasági körülményei.

A gazdasági, jogi, műszaki, környezeti és fenntarthatósági ismeretek elsajátítása után magabiztosan választod ki a megfelelő ingatlanvagyon-értékelési módszert, elkészíted az értékbecslési szakvéleményt és a mellékletekkel együtt megbízóid rendelkezésére bocsátod. Az átlagosan 2 hónap időtartamú tanfolyamot érettségivel és ingatlanközvetítői végzettség megléte esetén kezdheted el, a sikeres vizsgát követően pedig ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő valamint ingatlanérték-becslő munkaköröket tölthetsz be az ingatlanvállalkozás-felügyeleti hatóság engedélyével.

A szaksajtó folyamatos figyelése és a töretlen fejlődés nemcsak hazai pályán tehet sikeressé, de az Europass bizonyítvány igénylését követően az unió országaiban is felveheted a versenyt pályatársaiddal.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk az ingatlanközvetítő tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
53 341 01
A szakképesítés megnevezése
Ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő
A képzés megkezdésének feltételei
Szakmai előképzettség (52 341 02 Ingatlanközvetítő)
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő
Ingatlanérték-becslő
A szakképesítés munkaterületének leírása
Az ingatlanvagyon-értékelő a különböző típusú ingatlanok értékelésével, az értékelésben közreműködő szakértők munkájának irányításával és ellenőrzésével, továbbá hasznosítási, befektetési célú tanulmányok készítésével foglalkozik.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Ingatlanvagyon-értékelő feladatai

Még kérdésem van