Szépségtanácsadó tanfolyam

Saját szalonodban kamatoztatnád kiváló ízlésedet? Legyél szépségtanácsadó!

A szépség ugyan lehet természetes adottság, azonban kevésbé előnyös kvalitásokkal is kitűnhetünk a tömegből, ha a külsőnk ápolt, a frizuránk és a sminkünk tetszetős és rendezett, a körmeink és öltözékünk pedig nemcsak a trendekhez, de egyéniségünkhöz és élethelyzetünkhöz is tökéletesen illik. Ha kivételes szépérzékkel és a harmónia megteremtéséhez szükséges látásmóddal rendelkezel, ráadásul a kézügyességed is dícséretes, akkor jelentkezz az OKJ-s szépségtanácsadó tanfolyamra.

A 2016 augusztusa óta elérhető új képzés igazán hiánypótló az egyéb szolgáltatások szakmacsoporton belül, hiszen olyan – nem kozmetikus végzettségű – szakembereknek ad lehetőséget, akik elkötelezettek a szépség minden formájának terjesztése iránt.

Legyen a hobbid a munkád!

A jó megjelenés mindannyiunk ösztönös igénye, hiszen ha a külsőnk összhangban van, akkor nemcsak magabiztosabbak leszünk, de akár egy teljesen átlagos hétköznapon is kiemelt figyelemben lehet részünk, ami szintén tovább növelheti önbizalmunkat.

Szépségtanácsadóként a Te feladatod lesz, hogy összetett ismereteidet – a divat, a művészet és a stílustörténet területéről – felhasználva tanácsokkal lásd el megbízóidat. Az egyéniségek feltérképezése után az adottságok és igények figyelembevételével már komplex tervet készíthetsz, melyet vendégeid a mindennapokban vagy egy különleges esemény alkalmával is hasznosíthatnak, így soha nem kell aggódniuk, ha az alkalomhoz illő frizura és smink elkészítésével kell megbirkózniuk, de akkor sem, ha az alakjukat hangsúlyozó, egyedi szett összeállítása a feladat.

Aki a legjobbat szeretné kihozni megjelenéséből, az a finom részletekről sem feledkezik meg, így kaphat nagyobb hangsúlyt arcunk legkifejezőbb része, a szem is. Bár rengeteg sminktrükk létezik, mellyel optikailag nagyobbá vagy akár fiatalabbá varázsolhatjuk tekintetünket, igazán átütő eredményt műszempilla használatával érhetünk el, mely – ízlésesen használva – kortól függetlenül minden hölgynek ragyogó megjelenést kölcsönöz.

Tökéletes megoldás a legtöbb problémára

Ami pedig még ennél is markánsabban meghatározza önbizalmunkat az a bőrünk állapota, hiszen a legtöbb nő legszívesebben utcára sem merészkedne, ha megjelenik egy bosszantó pattanás vagy sötét karikák és puffadás tűnik fel a szemek körül. Ezeket mindenki szeretné elkendőzni, így a szépségtanácsadó kelléktárában mindig kell lennie egy tökéletes megoldásnak az ilyen jellegű problémákra is.

Képzési ajánlatok ITT!

Vállalkozz, tegyél szert saját ügyfélkörre!

Vágj bele, hiszen rövid idő alatt irigyelt szakmára tehetsz szert.
Az érettségivel és egészségügyi alkalmassággal megkezdhető, átlagosan 5 hónap időtartamú képzésen 60 százalékban gyakorlati tudnivalókkal gazdagodsz, mely ismeretek a kéz ápolására is kitérnek. A tanfolyam sikeres elvégzését követően rutinosan készítesz majd esztétikus manikűrt és lakkozást is, de a pihe-puha kezek titkát is Nálad keresik majd vendégeid.

Ha igazán kreatívnak vallod magad, akkor a szakma egy különleges szegmensével, a testfestéssel is kiegészítheted szolgáltatásaid körét, mely egy kifejezetten hálás területtel, a gyermek arcfestéssel is bővülhet, így farsang idején, szülinapi zsúrokon vagy akár egy hétvégi ottalvós buli alkalmával is megkereshetnek.

A tanácsadás mellett – főként, ha saját szalont nyitsz – a marketing tevékenység is a Te kezedben összpontosul majd, de adminisztratív, recepciós és higiéniai feladatokkal is számolnod kell, ha igazán körültekintően szeretnéd végezni a munkád. Ezt a törődést pedig visszatérő vendégeid nemcsak újabb megbízásokkal, de ajánlásokkal is meghálálják majd, ami folyamatosan bővülő ügyfélkört garantál számodra.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Összefoglaló információk a szépségtanácsadó tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
52 815 04
A szakképesítés megnevezése
Szépségtanácsadó
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmények
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Sminkes
A szakképesítés munkaterületének leírása
A szépségtanácsadó a művészet-, divat-, és stílustörténeti ismereteit alkalmazva tanácsot ad az aktuális és személyiségjegyekhez, valamint alkalomhoz illő sminkkel, frizurával, körömlakkozással, öltözékkel kapcsolatban. A szépségtanácsadó ismeri és kivitelezi a különböző műszempilla-technikákat, képes a vendég stílusának megfelelő smink elkészítésére. Különböző test-, és arcfestési technikákat tud alkalmazni. Tanácsot ad a nem professzionális kozmetikumok használatával kapcsolatban.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Munkavédelem és marketing
Szépségtanácsadás
Foglalkozás I. (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkozás II.

Még kérdésem van