A számítógép szerelő tanfolyam során elsajátíthatod a legfontosabb technikai tudást.

Piacképes szakmát szeretnél egy fejlődő szektorban? Legyél számítógép-szerelő, -karbantartó!

Talán már észre sem vesszük, hogy mindennapjaink során mennyi számítástechnikai eszköz vesz minket körül, olyannyira természetes részei életünknek akár otthon, akár a munkahelyen. A legtöbb gép olyan felhasználóbarát felülettel és szoftverekkel rendelkezik, hogy a gyerekek is játszi könnyedséggel megtanulják a kezelésüket. Előfordul azonban, hogy egy-egy hibaüzenettel vagy működésbeli zavarral az átlag felhasználó már nem boldogul, ilyenkor pedig szakember segítségére van szükség. Ha szívesen foglalkozol számítástechnikai eszközök működésének tanulmányozásával és javításával, akkor számos területen használhatod tudásodat, csak jelentkezz az OKJ-s számítógép-szerelő, – karbantartó tanfolyamra.

Az asztali számítógépek, laptopok és tabletek ma már nemcsak munkaeszközeink, de tanuláshoz és szórakozáshoz is használjuk őket, ezért hardveres vagy szoftveres probléma esetén általában gyors segítségre van szükség. A számítógép-szerelő, -karbantartó szakember nemcsak személyesen, hanem telefonon vagy e-mail útján is kiderítheti a fennakadás okát.

Tudása kiterjed a rendszerek üzembe helyezésére, telepítésére és karbantartására, de az adatátviteli berendezések karbantartása, a hardveregységek összeszerelése és beállítása, a
kábelek szerelése és javítása, valamint az otthoni és kisvállalati hálózatok telepítése, tesztelése és hibáinak elhárítása is a feladatkörébe tartozik.

Munka, szaktudás, karrier

Az átlagosan 1 éves képzés során – melyre alapfokú iskolai végzettség és egészségügyi alkalmasság birtokában jelentkezhetsz – 60 százalékban gyakorlati tudnivalókat sajátíthatsz el, például a periféria berendezések – mint az egér vagy a billentyűzet – javítására vagy az internetkapcsolat során jelentkező fennakadások megoldására vonatkozólag.

Komplex tudásodat az információtechnológiai és hálózati alapok, a munkaszervezés illetve a munkahelyi egészség és biztonság tudnivalóival is kiegészítheted, de a hatékony munkahelyi kommunikáció és a karrierépítés fortélyait is elsajátíthatod.

A gyakorlati képzés során azt is megtanulod, hogyan kell megjavítani egy multifunkciós nyomtatót, hogyan használd a munkádhoz szükséges eszközöket – a csavarhúzót, a fogót, a csipeszt, a kábelezési szerszámokat vagy a különféle tisztítási segédanyagokat – kelléktáradból pedig az írható optikai lemez és a pen drive sem hiányozhat.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Alapozd megélhetésed egy keresett szakmára!

A sikeres vizsga után olyan piacképes szakmát kapsz a kezedbe, mellyel IT eszközkarbantartó és számítógépszerelő is lehetsz, de a teljes listát a cikk végén találod. OKJ-s bizonyítványoddal elektronikai és műszaki üzletek és szervizek állásajánlataira pályázhatsz, és akár közintézményeknél – önkormányzatoknál vagy iskoláknál – is elhelyezkedhetsz, de ha önállóan szeretnél érvényesülni, akkor vállalkozóként is megtalálhatod a számításod.

Az IT szektorban – mind hazai, mind nemzetközi szinten – mennyiségi és minőségi munkaerőhiány is megfigyelhető, ezért Europass bizonyítvány igénylésével, szakmai tudásod fejlesztésével és az egyébként is elengedhetetlen angol nyelvtudással felvértezve az unió országaiban is jó eséllyel pályázhatsz jövedelmező ajánlatokra.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a számítógép szerelő tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
34 523 02
A szakképesítés megnevezése
Számítógép-szerelő, karbantartó
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Hardware karbantartó
IT eszközkarbantartó
Számítástechnikai műszerész
Számítógépszerelő
Személyi számítógép szerelő
A szakképesítés munkaterületének leírása
Műszaki segítséget nyújt a felhasználók részére közvetlenül vagy telefonon, e-mailben vagy más elektronikus eszköz segítségével, többek között szoftverrel, hardverrel, számítógépes periféria berendezésekkel, hálózatokkal és internettel kapcsolatos problémákat diagnosztizál és old meg, illetve iránymutatást és támogatást nyújt a különféle rendszerek üzembe helyezését, telepítését és karbantartását illetően.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Információtechnológiai alapok
Szakmai életpálya-építés, munkaszervezés, munkahelyi kommunikáció
Hálózati alapok
Számítógépes hibaelhárítás
Foglalkoztatás I.
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van