A vendéglátó-üzletvezető tanfolyam után saját vendéglátóipari egységed is lehet.

Jó szervezőkészségedet vállalkozóként kamatoztatnád? Legyél vendéglátó-üzletvezető!

A turizmus és a vendéglátás a legjobban támogatott területek közé tartozik, hiszen szerves részét képezik országimázsunk alakulásának. Ha már a vendéglátásban dolgozol, de bővítenéd lehetőségeid körét vagy saját vállalkozás indításán gondolkodsz, ne habozz, jelentkezz az OKJ-s vendéglátó-üzletvezető tanfolyamra.

A szakma elhivatott űzőjeként a Te feladatod lesz, hogy marketing ismereteidet felhasználva felfuttasd a Rád bízott vendéglátó helyet – vagy éppen saját kis cégedet – amihez elengedhetetlen, hogy ismerd a célközönséget, az Ő igényeik alapján állítsd össze a kínálatot és megteremtsd a megfelelő miliőt számukra.

Ügyelned kell arra is, hogy megőrizd versenyhelyzetedet, ezt pedig leginkább a trendek követésével, jól irányzott reklámkampányokkal és folyamatos internetes megjelenésekkel biztosíthatod, nem mellőzve a minőségi választékot és kiszolgálást.

Vedd a saját kezedbe az irányítást!

Az alapfokú iskolai végzettséggel, egészségügyi- és pályaalkalmassággal illetve cukrász, szakács, pincér vagy fogadós előképzettséggel, valamint legalább 2 éves gyakorlattal megkezdhető képzésen 50-50 százalékban sajátíthatod el az elméleti és gyakorlati tudnivalókat.

Elismert szakma 6 hónap alatt
Az átlagosan 6 hónapos képzést követő sikeres vizsgatétel után bárvezető, cukrászda- és cukrászüzem vezető, csárda és étterem üzletvezetője, séf, munkahelyi étkezde, népkonyha, vendéglő, büfé és bisztró vezetője, fagylaltozó, kávézó, teázó és söröző üzletvezetője valamint italboltvezető lehetsz.

Üzletvezetőként önállóan irányítod a beszerzést, a termelést, a raktározást és az értékesítést, gazdálkodsz az anyagi erőforrásokkal és kapcsolatot tartasz a hatóságokkal. A Te felelősségteljes feladatod lesz, hogy kezeld a pénzügyeket és intézd az adózással és könyveléssel kapcsolatos teendőket.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Kihívásokat keresel? Legyél vállalkozó!

Vezetőként is tisztában kell lenned az étterem, a kávézó és a cukrászda berendezéseinek működésével, ismerned kell a vállalkozásra vonatkozó jogszabályokat és környezetvédelmi előírásokat is. Bár igazán változatos és mozgalmas munkakörre számíthatsz, az alkalmazottak munkájáért és az üzlet sikeréért is Neked kell jótállnod és ha szükséges, nagy hozzáértéssel és empátiával kell kezelned a vendégek panaszait és reklamációt.

A vendéglátó-üzletvezető szakmával itthon is figyelemreméltó jövedelemre tehetsz szert, de magabiztos szakmai nyelvismerettel, Europass bizonyítvánnyal a zsebedben külföldön is kipróbálhatod, mire vagy képes.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a vendéglátó-üzletvezető tanfolyamról

A szakképesítés-ráépülés azonosító (OKJ) száma
35 811 02
A szakképesítés-ráépülés megnevezése
Vendéglátó-üzletvezető
A képzés megkezdésének feltételei
Szakmai előképzettség:
34 811 01 Cukrász
34 811 04 Szakács
34 811 03 Pincér
34 811 06 Fogadós
A szakképesítés-ráépüléssel betölthető munkakörök
Bárvezető
Cukrászdavezető
Cukrászüzem vezető
Csárda üzletvezetője
Étterem üzletvezetője
Konyha-vezető (Séf)
Munkahelyi étkezde, étterem vezetője
Népkonyha vezetője
Vendéglő üzletvezetője
Büfé-, bisztróvezető
Cukrászda-, fagylaltozó vezető
Eszpresszó-, kávézóvezető
Italboltvezető
Kávéház üzletvezetője
Söröző üzletvezetője
Teázó üzletvezetője
A szakképesítés-ráépülés munkaterületének leírása
A vendéglátó üzletvezető önállóan működteti, szervezi a vendéglátó üzlet működési folyamatait. Ellenőrzi és irányítja a beszerzést, termelést, értékesítést és a raktározást. A vendéglátó üzletvezető gondoskodik a belső- és külső kapcsolatokról, biztosítja a gazdasági és dokumentációs szabályokat, kezeli a marketinget. Az üzletvezető feladata az érvényben lévő jogszabályok és előírások betartása, betartatása. Az üzletvezető tárgyi- és humánerőforrás-gazdálkodást folytat, felelősséggel tartozik a rá bízott eszközökért.
A szakképesítés-ráépülés megszerzésének szakmai követelményei
Marketing a vendéglátásban
Vendéglátó menedzsment

Még kérdésem van