A vendéglátó eladó tanfolyam során elsajátíthatod a vendégek precíz kiszolgálását.

Vendéglátó eladó tanfolyam: változatosság, biztos megélhetés

Amikor belépünk egy cukrászdába, egy kávézóba vagy egy étterembe, az első benyomást mindig az elénk táruló látványból szűrjük le, mely szerencsés esetben rendezettség, kellemes illatok és harmónia egyvelegéből tevődik össze. Hogy egyetlen esetben se kelljen a vendégeknek csalódott arccal az ajtó felé venni az irányt, arról a szakképzett vendéglátó eladó gondoskodik.

A szakma pedig keresettebb, mint valaha, hiszen a hazai vendéglátóipar reneszánszát éli. Az igényes alapanyagok iránti növekvő kereslet, a szigorodó szabályozások és ellenőrzések valamint a turizmus fellendülése a fejlődés mozgatórugói. A hagyományos magyar ízek valóságos turisztikai vonzerővel bírnak, de egyre növekszik az olyan helyek száma is, ahol az egészségtudatosok, a diétázók vagy éppen az egzotikus ízek kedvelőinek igényeit kívánják kielégíteni. A magas színvonalat képviselő cukrászdák és kávézók is gombamód szaporodnak, így képzett személyzetre is egyre nagyobb szükség van hazánkban.

Legyél a vendégek kedvence!

A vendéglátó eladó tanfolyam után ígycsiklandó koktélokat is készíthetsz.

Gyümölcsös koktél (fotó: Pinterest)

A szakma elvégzéséhez precizitásra való fogékonyság, szorgalom, rendszeretet és folyamatos fejlődési igény szükségeltetik, melyekhez fizikai állóképesség is társul, amit a kötelező egészségügyi alkalmassági vizsgálaton fel is mérnek. A szükséges készségek birtokában már alapfokú iskolai végzettséggel is elkezdheted a tanfolyamot, a sikerhez csupán eltökéltségre és igyekezetre lesz szükséged.

A vendéglátás rengeteg lehetőséget kínál a szakemberek számára, hiszen egy meglehetősen színes palettáról választhatod ki a hozzád leginkább közel álló területet. Ha szívesebben dolgoznál italokkal, akkor pultosként, csaposként vagy mixerként is elhelyezkedhetsz egy jó nevű vendéglátóhelyen, ha pedig inkább az ínycsiklandó fogások felé húz a szíved, akkor ételbárokban, gyors-étkezdékben, büfékben vagy falatozókban is megmutathatod tudásodat.

Akár egy népszerű szálloda éttermében, akár egy kisebb panzióban vagy gyorsétkezdében dolgozol, feladatod lehet a reggeli- és uzsonnaételek, saláták, gyors- és hidegkonyhai ételek elkészítése valamint értékesítése, akár helyben fogyasztják, akár elvitelre kérik az ételt. Munkakörödtől függően azt is rád bízhatják, hogy az elkészült finomságokat az előírásoknak megfelelve és gusztusosan tárold az erre a célra kialakított vitrinekben és kínáló polcokon.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Nyújtsd mindig a legjobbat!

Hozzád kötődik majd minden, ami a betérő vendégek maximális kényelmét szolgálja, te készítesz nekik fenséges kávét és teát vagy éppen alkoholos és alkoholmentes italokat, na és persze az elmaradhatatlan desszertek is a te kezeid közül kerülnek ki, miután a cukrász már elvégezte rajtuk az utolsó simításokat.

A képzés arra is felkészít, hogy a különböző sütő-főző berendezéseket szakszerűen kezeld, megismerd és betartsd a higiéniai előírásokat, intézd a fizetést, számlát készíts, elvégezd a nyitási és zárási teendőket és elszámolj a napi bevétellel, ha pedig arra van szükség, akár idegen nyelven is beszélni tudj a hozzád forduló vendégekkel.

Ez a szakma kétségtelenül az egyik legsokoldalúbb és legkeresettebb a vendéglátás terén, nemcsak hazánkban, de az Európai Unió területén is, képzett szakemberként pedig megelőzheted azon versenytársaidat, akik puszta kalandvágyból, ám megfelelő szakmai képzettség nélkül vállalnának munkát külföldön.

Ha pedig olyan ambiciózus vagy, hogy folyamatos fejlődéssel egyre feljebb szeretnél jutni azon a bizonyos ranglétrán, akkor ezzel a végzettséggel vendéglátó üzletvezető képzésre is jelentkezhetsz, amivel nemcsak szakmailag, de anyagilag is előnyösebb pozícióba kerülsz.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a vendéglátó eladó tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
34 811 05
A szakképesítés megnevezése
Vendéglátó eladó
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
Egészségügyi alkalmasság
Pályaalkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Mixer
Italmérő
Csapos
Hidegbüfé-eladó
Gyorsétel készítő és eladó
A szakképesítés munkaterületének leírása
A vendéglátó eladó a cukrászdák, kávézók, eszpresszók, ételbárok, bárok, gyors-étkezőhelyek, hidegbüfék, büfék, falatozók szakembere. Reggeli- és uzsonnaételeket, gyorsételeket, hidegkonyhai készítményeket, salátákat készít és értékesít helyben és elvitelre. Feladata továbbá az értékesítő munkák szakszerű ellátása, vitrineket, kínáló polc és pultrendszereket rendez, kávét és teát főz, alkoholmentes és alkoholos italokat készít. Cukrászkészítmények, fagylaltok befejező műveleteit végzi, pultkiszolgálást és felszolgálást végez
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Élelmiszer, fogyasztóvédelem
Gazdálkodás
Szakmai idegen nyelv
Gyorsétkeztetés, ételeladás
Vendéglátó eladói értékesítés
Foglalkoztatás I.
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van