Tálalási gyakorlat a szakács tanfolyam keretében.

Imádsz főzni? A szakács képzéssel profi séf válhat belőled

Nincs olyan ember, aki ne szeretné az ínycsiklandó ételeket, a különleges ízeket és egy mesterien elkészített fogás ne csalna elégedett mosolyt az arcára. A főzés valóban egy kreatív folyamat, ami nem a receptekhez való görcsös ragaszkodásból áll, hanem egy olyan örömteli és folyamatosan megújuló tevékenység, ami telis-tele van kreatív ötletekkel. Az ízek, az illatok és a tálalás együtt – mint egy jól megkomponált zenemű – minden érzékünket rabul ejti és ezt a képességet te is elsajátíthatod az OKJ-s szakács tanfolyam során.

Amikor betérünk egy étterembe és a rendelést követően megérkezik asztalunkra az étel, már az elénk táruló látványból tudjuk, ha a szakács szívét-lelkét beletette az ételbe. Azonban, hogy az egyszerű kedvtelésből valódi hivatás váljon, hosszú út vezet.

Szakács, aki nemcsak főz

A képzett szakács egyik legfontosabb feladata, hogy a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelve a vendégek elvárásaira is nagy hangsúlyt fektessen, de munkája az ételkészítés minden apró mozzanatára kiterjed.

Ha a vendéglátás területét választod, szakácsként feladatod lesz az étlap és a napi ajánlat vagy menü kialakítása, az elsajátított tudásod valamint az idővel megszerzett tapasztalatod pedig segítségedre lesz, hogy pontosan felmérd, milyen mennyiségű alapanyagra lesz szükséged mindehhez és hol juthatsz hozzá a legfrissebb árukhoz. A szakács tanfolyam alatt megtanulhatod, hogyan kell a különböző zöldségeket, húsokat előkészíteni, milyen segédeszközöket érdemes használni a konyhai munkafolyamatok során, de a sütéshez-főzéshez nélkülözhetetlen gépek és berendezések használatát valamint karbantartását is elsajátíthatod.

Kitartással, rengeteg tapasztalattal és gyakorlattal a hátad mögött olyan profi séffé válhatsz – egy igazi vezetővé -, aki valóban a konyha lelke, aki tervez, irányít és közben minden folyamatot felügyel és munkatársai nem főnökként tekintenek rá, hanem egy olyan elhivatott embert látnak benne, aki szakmai tudásávál vívta ki tiszteletüket.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Itthon vagy külföldön? A döntés rajtad áll

Kreatív, újdonságokra hajlandó és munkájára igényes szakembereket nemcsak Magyarországon, de külföldön is tárt karokkal várnak. A szakács tanfolyam során szakmai idegen nyelvet is tanulhatsz, de ha ennél még többre vágysz, később akár külföldi tanulmányutakkal is szélesítheted gasztronómiai ismereteidet és egy-két idegennyelv elsajátításával növelheted esélyeidet egy általad megcélzott országban az elhelyezkedésre.

Végzettségeddel akár egy-egy kedvelt terület felé is veheted az irányt:lehetsz diétás-, grill- vagy pizzakészítő szakács is, de a gyermek- valamint a közétkeztetés is tartogathat számodra kihívásokat.

Bármit is választasz, csináld szívvel-lélekkel, így a főzés nemcsak számodra lesz öröm, hanem mindazoknak, akik egy tányér ételért betérnek hozzád.

Étel szervírozása és díszítés

Az étel szervírozása, díszítése (kép forrása: Unsplash)

 

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a szakács tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
34 811 04
A szakképesítés megnevezése
Szakács
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
Pályaalkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Diétás szakács
Étkezdei szakács
Grill szakács
Gyermekélelmezési szakács
Hajószakács
Hidegkonyhai szakács
Közétkeztetési szakács
Melegkonyhai szakács
Pizzakészítő szakács
A szakképesítés munkaterületének leírása
A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben, háztartásokban.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Élelmiszer, fogyasztóvédelem
Gazdálkodás
Szakmai idegen nyelv
Ételkészítés alapjai
Konyhai kisegítés
Ételkészítés
Foglalkoztatás I.
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van