A pincér tanfolyam során a gyakorlat alatt rutint szerzel a szakszerű felszolgálásban.

Dolgozz a vendéglátás kiemelt területén pincérként!

Mivel a vendéglátás sikere és legfőbb erőssége a személyzetben rejlik, ezért egy jól képzett szakember nemcsak szakmai elismerésre, de megfelelő anyagi megbecsülésre is számíthat. Ha szívesen kommunikálsz emberekkel, nem rettensz meg a kihívásoktól és az állóképességed is alkalmassá tesz, jelentkezz az OKJ-s pincér tanfolyamra!

2015 júniusától az Országos Turisztikai Hatóság rendelettel szabályozta, hogy kizárólag szakképesítéssel rendelkező pincérek dolgozhatnak a vendéglátóipari egységekben, legyen az elegáns étterem, bár, vendéglő vagy éttermi konyha. A szabályozásnak köszönhetően nemcsak a képzés színvonala, hanem a szolgáltatások minősége is egyértelmű emelkedést mutat, ezzel együtt pedig óriási verseny alakult ki a munkaerőpiacon.

Ha eltökélted magad és örömmel űznéd ezt a sokszínű hivatást, már alapfokú iskolai képzettséggel is jelentkezhetsz az átlagosan 7-11 hónapos képzésre, amennyiben az egészségügyi- és pályaalkalmassági vizsgálatokon sikeresen megfeleltél.

Legyél Te az, aki miatt a vendégek visszajárnak!

Egy étterem népszerűsége a jó minőségű, finom ételeken és italokon túl leginkább azon a személyen múlik, akivel a vendégek közvetlenül találkoznak és kommunikálnak, így egy magasan képzett, szakmáját és persze az embereket is szerető pincér megsokszorozhatja a visszatérő törzsvendégek számát és a fogyasztást is.

A pincér feladata nem csupán a felszolgálás, de rajta múlik az is, hogy a betérőket a nap bármely szakában rendezett és tiszta környezet fogadja. A jó pincér munkájának visszaigazolása, ha a vendégek valóban kicsit otthon érezhetik magukat akár ebédelni, akár vacsorázni vagy csak csipegetni ülnek be egy-egy órácskára.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Jól fizető szakma egy közkedvelt szektorban

Pincérként a Te feladatod lesz a vendégek köszöntése és hellyel kínálása, valamint segítőkész szándékodról tanúbizonyságot téve a napi menü, a specialitások és a séf ajánlatának ismertetése, és az ételekhez passzoló italkínálat felsorolása is. Az étlap alapos ismerőjeként olyan kérdések sem hoznak majd zavarba, hogy milyen összetevőkből áll a kiválasztott fogás, vagy tartalmaz-e bármilyen allergén hozzávalót.

Egy közkedvelt pincér nemcsak a külső megjelenésére fordít gondot, de érthető és barátságos kommunikációjával arra is képes, hogy a legkülönfélébb vendégekkel is megtalálja a közös hangot, esetenként pedig humorérzékével is megörvendezteti az asztalnál ülőket.

A végzettség megszerzése után étkezőkocsi felszolgálóként, éttermi felszolgálóként, főpincérként, hajópincérként és italpincérként is elhelyezkedhetsz, a ráépüléses képzéssel pedig vendéglátó üzletvezető is válhat belőled.
A fizikai erőnlét, a diszkréció és az egyensúlyérzék is segítségedre lesz abban, hogy a legjobbak között tartsanak számon, kiváló memóriád pedig nemcsak a rendelések teljesítésében könnyíti meg a munkád, de a vendégeket is jóleső érzéssel tölti el, ha ismerősként üdvözlöd őket a következő alkalommal.

A pincér tanfolyam sikeres teljesítése után az ambiciózus munkavállalók leginkább óceánjáró hajókon vagy az unió országaiban találják meg az anyagi elvárásaiknak megfelelő állást. Europass bizonyítvánnyal a kezedben Te is valóra válthatod elképzeléseidet és megalapozhatod anyagi biztonságodat is.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a pincér tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
34 811 03
A szakképesítés megnevezése
Pincér
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
Pályaalkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Étkezőkocsi felszolgáló
Éttermi felszolgáló
Főpincér
Hajópincér
Italpincér
A szakképesítés munkaterületének leírása
A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Élelmiszer, fogyasztóvédelem
Gazdálkodás
Szakmai idegen nyelv
Felszolgálás alapjai
Felszolgálás
Foglalkoztatás I.
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van