Az idegenvezető képzés elvégzése után számos területen elhelyezkedhetsz.

Változatos, kalandos és jól fizető szakmát keresel? Legyél idegenvezető!

A gazdaságfejlesztés szempontjából a turizmus támogatása mindig a kiemelt célok között szerepel, amivel nemcsak a főváros és hazánk népszerűsége növelhető a külföldiek körében, de az országimázs formálását is lehetővé teszi. Ha Te is aktívan közreműködnél ebben a folyamatban, akkor jelentkezz az OKJ-s idegenvezető tanfolyamra, és teljesedj ki egy kalandokkal teli hivatásban.

Aki ezt a foglalkozást választja nemcsak sokoldalú személyiség, de számtalan lenyűgöző ismeretre is szert tehet nemcsak Magyarország, – de csoportok kísérőjeként – a Föld bármely országának kultúrájáról, történelméről, művészetéről. Ha imádsz utazni, szereted az embereket és szívesen kamatoztatnád nyelvtudásodat az ismeretek átadása közben, akkor ezt a munkát minden nap örömmel végzed majd.

Az idegenvezető tanfolyamra érettségi bizonyítvánnyal és egészségügyi alkalmassággal jelentkezhetsz, a vizsgára bocsátás feltételeként pedig egy B2 komplex nyelvvizsgával is rendelkezned kell. Az átlagosan 10 hónapos időtartamú képzés 60 százalékában a gyakorlati tudnivalókat sajátíthatod el, melyek nemcsak az idegenvezetés módszertanába vezetnek be, de megismerkedhetsz a különféle utastípusokkal is, és szinte személyre szabott kommunikációs stratégiákat sajátíthatsz el a problémák elsimításához.

Növeld jóhíred ügyfeleid elégedettségével!

Munkád valóban felelősségteljes lesz, hiszen a turisták Tőled várják a felfedezés élményét, melyet széles körű ismereteiddel, jó beszédkészséggel, a konfliktushelyzetek gördülékeny megoldásával és az etikett maximális betartásával garantálhatsz számukra.

Számodra a csoport elégedettsége lesz a legjobb reklám, amihez nemcsak saját munkáddal járulhatsz hozzá, de ellenőrizned kell a vendégek részére megrendelt szolgáltatásokat is: a szállást és az étkeztetést, ehhez pedig nélkülözhetetlen, hogy jól ismerd a szállodák típusait és a gasztronómiai sajátosságokat is. Kiegészítésként akár fakultatív programokkal is meglepheted a résztvevőket, melyek során szórakozva juthatnak plusz információkhoz az adott régió művészeti, zenei vagy éppen néprajzi értékeiről.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Értékteremtő foglalkozás

Az idegenvezető OKJ-s bizonyítvánnyal autóbuszos-, barlangi-, helyi-, múzeumi-, telepített,- és városnéző idegenvezető, valamint túravezető lehetsz.
Akár egy színvonalas utazási iroda alkalmazottja leszel, akár vállalkozóként szeretnél helytállni, az adminisztratív feladatok is a munkád részét képezik majd, így ismerned kell az informatikai és irodatechnikai eszközöket, valamint magyar- és idegen nyelven is kiemelkedő kommunikációs készséggel kell felvértezned magad, szóban és írásban egyaránt.

A sokrétű tudás, a nyelvismeret, az elégedettségre való törekvés pedig anyagi megbecsüléssel is együtt jár, de ezen felül foglalkozásod velejárója lesz, hogy minden nap új emberekkel, új tájakkal és új élményekkel gazdagodhatsz Te magad is.

A szakma elsajátítása után Europass bizonyítványt is igényelhetsz, így az unió területén is vállalhatsz idegenvezetői munkát, mellyel anyagi lehetőségeidet is megsokszorozhatod.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk az idegenvezető képzésről

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
54 812 01
A szakképesítés megnevezése
Idegenvezető
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Autóbuszos idegenvezető
Barlangi idegenvezető
Helyi idegenvezető
Múzeumi idegenvezető
Telepített idegenvezető
Túravezető (idegenvezető)
Városnéző idegenvezető
A szakképesítés munkaterületének leírása
Az idegenvezető az országba érkező külföldi turistákat valamint a belföldi túrákon (országjárás, kirándulás, városnézés, szakmai programok) résztvevő magyar vendégeket megismerteti az ország turisztikai, kulturális, történelmi, művészeti értékeivel, nevezetességeivel magyar illetve idegen nyelven. Gondoskodik a vendégek részére megrendelt szolgáltatások biztosításáról valamint magyar csoportok külföldre utazása során csoportkísérői teendőket lát el és tolmácsol. Az utazás során felmerülő problémákat megoldja.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Idegenvezetés
Idegenvezetés módszertana
Idegenvezetői adminisztráció
Turisztikai erőforrások bemutatása
Turisztikai kommunikáció
Ügyviteli folyamatok alkalmazása
Turisztikai latin
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van