Tortakészítés a cukrász tanfolyam gyakorlaton.

Csalj mosolyt szakképzett cukrászként az emberek arcára!

Sokan már gyerekkorukban eldöntik, hogy a cukrász szakmát fogják választani, mások felnőttként kapnak kedvet ehhez a sokszínű-sokízű kreatív szakmához. Akármi is legyen az indíttatás, az alapanyagokkal való foglalkozás egy izgalmas játék, melyből a végén a szakavatott kezek között valódi gourmet-élmény válik.

Fínom sütemények, nyalánkságok és ami mögöttük van 😛

Sütemény készítés a cukrász tanfolyam után rutinná válik

Rózsaszín “cupcake”

Az OKJ-s cukrász  képzésre már alapfokú iskolai végzettség birtokában jelentkezhetsz és szükséged lesz egy egészségügyi, valamint egy pályaalkalmassági igazolásra is. A gyakorlatorientált órákon azért az elmélet sem maradhat el, hiszen így tanulod meg, hogy egyes alapanyagok hogyan reagálnak például a hőmérséklet változásra vagy a mechanikai hatásokra, de gazdálkodási ismeretekre is szert teszel, ami nagyszerű kezdés ahhoz, ha később saját cukrászdát nyitnál. A tanfolyam felkészít minden biztonsági elvárás helyes betartására, a szakmai idegennyelv pedig nagy hasznodra válik, ha külföldön szeretnél elhelyezkedni.

Biztos megélhetés kreatív munkával a cukrász tanfolyam elvégzése után

csokoládé készítés

Egyedi bonbonok

Laikusként azt gondolnánk, hogy a cukrász biztosan egész nap piskótalapokat süt és krémeket kever monoton módon. Ez a tévhit azonban már akkor megdőlni látszik, mikor az ember egy illatozó, szemet gyönyörködtető cukrászati alkotásokkal teli pult fölé hajol, melyben se szeri se száma a szebbnél szebb és persze ínycsiklandó édességeknek. A díszítés, az ízek kavalkádja mind-mind fantáziáról, találékonyságról és hihetetlen kézügyességről árulkodik. A képzésen fagylaltkészítést, karamellcukrászatot és marcipánfigura készítést is tanulhatsz, és természetesen a legfinomabb sütemények, bonbonok és torták titkának is tudója leszel a szakma legjobbjaitól.

A variációk száma végtelen…

Acukrász tanfolyam megnyitja előtted a világot. Mestereidtől azt is megtudhatod, hogy egy kiváló cukrász nemcsak egy két lábon járó recepteskönyv és egy bravúros díszítő, de olyan szakember is egyben, aki a modern elvárásoknak megfelelve kedvet érez az új alapanyagokkal való kísérletezésre és teljesen egyedi ötleteit saját kreációk készítésére használja. Munkád során az eszközeid fogják jelenteni számodra azt a bizonyos “jobb kezet”, ami nélkül egyetlen profi sem tud létezni: a mérlegek, a keverők, a habverők, a habfúvók és persze egy hűséges sütő, valamint egy kifogástalanul működő hűtő-fagyasztóberendezés, melyek megkoronázzák tudásodat, akárcsak egy tökéletesre vert tejszínhab a torta tetejét. Jelentkezz a képzésre és kóstolj bele az egyik legirigyeltebb szakmába Te is!

Képzési ajánlatok ITT!

 

Összefoglaló információk a cukrász tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
34 811 01
A szakképesítés megnevezése
Cukrász
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
Pályaalkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Fagylaltkészítő
Karamell cukrász
Lágyfagylaltos
Marcipánfigura készítő
Süteménykészítő
Tortakészítő
A szakképesítés munkaterületének leírása
A cukrász szakember a cukrászatban, cukrászüzemben, fagylaltozóban a termelési tevékenységeket végzi, felelős a technológiai, higiéniai, munkavédelmi szabályok betartásáért.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Gazdálkodás
Élelmiszer, fogyasztóvédelem
Szakmai idegen nyelv
Cukrászati termékkészítés
Foglalkoztatás I.
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van