Ha nyitott vagy az emberek felé, jól kommunikálsz és vezetői vénával is megáldott a sors, akkor jelentkezz az OKJ-s vendéglátásszervező tanfolyamra.
Ha szívesen lennél fontos láncszem egy nívós szállodában vagy akár egy kisebb panzióban, akkor jelentkezz az OKJ-s szállodai recepciós képzésre.
Ha már a vendéglátásban dolgozol, de bővítenéd lehetőségeid körét vagy saját vállalkozás indításán gondolkodsz, ne habozz, jelentkezz az OKJ-s vendéglátó-üzletvezető tanfolyamra.
Mivel a táplálkozás létszükségletünk és egészségi állapotunkra is jelentős hatást gyakorol, ezért kiemelkedő szerepet tölt be az olyan szakemberek munkája, akik akár több száz ember napi étkeztetéséről gondoskodnak. Az ember már közel 10 ezer év óta foglalkozik növénytermesztéssel, a táplálkozásunk...
Aki ezt a foglalkozást választja nemcsak sokoldalú személyiség, de számtalan lenyűgöző ismeretre is szert tehet nemcsak Magyarország, - de csoportok kísérőjeként - a Föld bármely országának kultúrájáról, történelméről, művészetéről. Ha imádsz utazni, szereted az embereket és szívesen kamatoztatnád...
Ha szívesen kommunikálsz emberekkel, nem rettensz meg a kihívásoktól és az állóképességed is alkalmassá tesz, jelentkezz az OKJ-s pincér tanfolyamra! Ha eltökélted magad és örömmel űznéd ezt a sokszínű hivatást, már alapfokú iskolai képzettséggel is jelentkezhetsz az átlagosan 7-11 hónapos...
A vendéglátás rengeteg lehetőséget kínál a szakemberek számára, hiszen egy meglehetősen színes palettáról választhatod ki a hozzád leginkább közel álló területet. Ha szívesebben dolgoznál italokkal, akkor pultosként, csaposként vagy mixerként is elhelyezkedhetsz egy jó nevű vendéglátóhelyen, ha...
Nincs olyan ember, aki ne szeretné az ínycsiklandó ételeket, a különleges ízeket és egy mesterien elkészített fogás ne csalna elégedett mosolyt az arcára. Amikor betérünk egy étterembe és a rendelést követően megérkezik asztalunkra az étel, már az elénk táruló látványból tudjuk, ha a szakács szívét...
Laikusként azt gondolnánk, hogy a cukrász biztosan egész nap piskótalapokat süt és krémeket kever monoton módon. Ez a tévhit azonban már akkor megdőlni látszik, mikor az ember egy illatozó, szemet gyönyörködtető cukrászati alkotásokkal teli pult fölé hajol, melyben se szeri se száma a szebbnél...