A műkörmös tanfolyam alatt megtanulhatot a körömápolási és körömépítési technikákat.

Szerezz sikerszakmát, legyél az ápolt kezek szakértője műkörömépítőként!

Külsőnk ápolása nemcsak saját komfortérzetünk meghatározója, de társadalmi megítélésünkben is szerepet játszik. Mivel a kezeink mindig szem előtt vannak, ezért harmonikus megjelenésünkhöz szervesen hozzátartozik, hogy a körmeinkre is gondot fordítsunk. Ha szívesen lennél Te az, aki munkájával a kezek megszépítésén fáradozik, jelentkezz az OKJ-s műkörmös tanfolyamra.

Hozzájárulni szakmai tudásoddal és kreativitásoddal egy másik ember küllemének megszépítéséhez nemcsak munka, de valóban nemes hivatás is. Vendégeid magas szintű, mindig megújuló szolgáltatásaidért, az igényes és higiénikus környezetért és persze a barátságos kiszolgálásért fognak téged választani, melyre egy 4-5 hónapos műköröm tanfolyam ideje alatt tökéletesen felkészítenek. Amennyiben kézápoló és műkörömépítőként szeretnél dolgozni, ez a képzés kihagyhatatlan lesz a számodra, hiszen jogszabály írja elő a bizonyítvány szükségességét.

Legyél szakmád legjobbja!

műköröm minták

Műköröm díszítés (fotó forrása: Pinterest)

Már alapfokú iskolai végzettség birtokában jelentkezhetsz a képzésre, mely 80 százalékban a gyakorlatra helyezi a hangsúlyt, az elméletben pedig anatómiát és vállalkozási ismerteket is tanulsz, megismered a bőrtípusokat, de nagy magabiztossággal fogod felismerni a különféle ortopédiai elváltozásokat és a szakmádhoz kötődő – gombás és fertőző – betegségeket is.

Ez azért is alapvető fontosságú, mert kizárólag egészséges végtagokon kezdheted el a munkát, ellenkező esetben gyógyhatású készítmény alkalmazását vagy orvosi beavatkozás elvégzését javasolhatod a hozzád fordulók számára.

Szakmaválasztásnál saját fizikai adottságaidat is figyelembe kell venned, mivel a sok ülés a derekad és a hátizmaid egészségét is befolyásolja majd, így többek között ezek felmérésére is számíthatsz az egészségügyi alkalmassági vizsgálaton.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Válaszd a folyamatos tanulást és fejlődést!

A műkörmös tanfolyam végeztével olyan folyamatosan fejlődő szakmát kapsz a kezedbe, mellyel nemcsak alkalmazotti státuszban, hanem akár vállalkozóként is megállhatod a helyed. A szépérzékeddel, a precizitásoddal és a kreativitásoddal, valamint közvetlen kommunikációs stílusoddal alapozhatod meg jó hírneved, ami pedig egyenes út az egyre csak gyarapodó vendéglistához.

Szakmáddal manikűrös és pedikűrös munkaköröket tölthetsz be, melyek mindegyike önmagában is rendkívül sokrétű és színes terület. A munkafolyamatokhoz használt technológiák, eszközök és anyagok ismerete szükséges ahhoz, hogy az elkészült végeredmény egészségügyi és esztétikai szempontból is kifogásolhatatlan legyen és, hogy vendéged is elégedett mosollyal lépjen ki a szalonból.

A műköröm tanfolyam során különböző műköröm minták elkészítését is megtanulhatod.

A műköröm díszítése a gyakorlat szerves része

Szorgalmad jutalma a biztos anyagi háttér

A tanfolyam felkészít rá, hogy akár zselés, tipes, porcelán vagy sablonos technikával készül a köröm, akár töltés, díszítés vagy japán manikűr készítésre kérnek fel, tudásod és gyakorlatod soha nem hagy cserben.
A szakma előnyei közé sorolható a rugalmas időbeosztás, és ha igazán a profik közé vágysz, akkor nem hagyhatod ki az ipartestület által szervezett szakmai rendezvényeket sem, ahol első kézből értesülhetsz a legújabb trendekről és akár szakmai bemutatókon és versenyekein is megmérettetheted magad.

Ha szívesen tanulsz és fejlődsz, és mindig szeretnéd meglepni vendégeidet valami újdonsággal, akkor 1-2 napos továbbképzéseken erre is lehetőséged lesz.

Szorgalmas munkával stabil anyagi háttérre tehetsz szert, ha pedig az unió országaiban is kipróbálnád magad, Europass bizonyítvánnyal a zsebedben akár a legnevesebb szalonokba is bekerülhetsz.

Amennyiben a szépségiparban képzeled el a jövőd, azonban még nem döntöttél, mely szakterületen szeretnél elhelyezkedni, olvasd el a lábápoló tanfolyamról szóló bejegyzésünket is!

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a műkörmös tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
32 815 01
A szakképesítés megnevezése
Kézápoló és műkörömépítő
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Kézápoló
Műkörömépítő
A szakképesítés munkaterületének leírása
A Kézápoló és műkörömépítő szakember a kéz környéktől ujjhegyig történő ápolásával őrzi meg a kéz egészséges állapotát, vagy szükség esetén az esztétikai hatást is fokozva, ápoló anyagok, technológiák, alkalmazásával javítja azt. A köröm ápolása során hagyományos (klasszikus) manikűr technológiát vagy (modern) francia manikűr technológiát alkalmaz, esetenként a japán manikűrrel, vagy egyéb díszítéssel kiegészítve. A műköröm anyagokkal tipes-, sablonos-, megerősítő-, körömágy hosszabbító-, díszítő- vagy töltés technológiát alkalmazva a zselé vagy a porcelán anyagok tulajdonságait felhasználva készít szebb, teherbíróbb műkörmöket. A kezelést szinten tartó házi tanáccsal látja el a vendéget. Különösen ügyel arra, hogy egészséget veszélyeztető vagy egészségre ártalmas következményeket a végzett szolgáltatás során ne idézzen elő. Csak egészséges kézen dolgozhat. A szolgáltatás megkezdésekor végzett állapotfelmérés alkalmával, ha az egészséges állapottól eltérő elváltozást észlel, dönt a szolgáltatás elvégzésének módjáról, vagy orvosi segítség igénybevételét ajánlja.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Szépészeti szolgáltatóegység működtetése
Szolgáltatást megalapozó anatómiai és élettani ismeretek
Kézápolás
Műkörömépítés
Anyagismeret alkalmazásai

Még kérdésem van