A lábápoló tanfolyam során megtanulod a láb kezelésének folyamatát.

Válaszd az egészségügy és a szépségipar terén is érvényesülő sikerszakmát: legyél lábápoló!

A lábakkal való törődés nemcsak akkor nyer értelmet, amikor tavasszal előkerülnek a szandálok, hiszen az ápoltsághoz és az egészséges járáshoz elengedhetetlen a rendszeres pedikűrös kezelés, mely az egész lábfejre nézve jótékony hatású. Ha szívesen foglalkozol emberekkel, jó a kézügyességed és olyan szakmát keresel, amelyben önállóan tudsz dolgozni, akkor jelentkezz az OKJ-s lábápoló képzésre.

A szakmai felkészültségen túl lényeges, hogy a vendég a kezelőhelyiségbe lépve úgy érezze, valóban jó kezekben van és nyugodt, higiénikus környezetben gondoskodnak lábai szépségéről. A kezelés első lépése minden esetben az állapotfelmérés, mely akár a szolgáltatás visszautasításával is végződhet abban az esetben, ha gyulladás vagy olyan elváltozás található a lábfejen, mely speciális ápolást vagy orvosi beavatkozást igényel.

Precizitással és türelemmel a lábak szépségéért

A lábápoló szakember gyakorlott mozdulatai mögött nemcsak az eszközök megfelelő használata rejlik, de a tanfolyamon szerzett anatómiai ismereti is segítik munkájában, valamint biztonsággal ismeri fel a láb ortopédiai elváltozásait, tisztában van a bőr és a köröm felépítésével, működésével és betegségeivel is.

Egy növekvő népszerűségnek örvendő sikerszakma

Ezzel a tudással felvértezve fájdalmatlanul távolítható el a bőrkeményedés, kezelhetők a sarok repedései és a gombás körmök, valamint a tyúkszem vérzés nélküli eltávolítása sem okoz problémát. A körömszélek fájdalommal és gyulladással járó benövésének orvoslása azon problémák közé tartozik, melyeket kizárólag szakavatott kezekre érdemes bízni, hogy a gyógyulás gyors és panaszmentes legyen.

A rutinos lábápoló valósággal olvas a lábakból, így könnyen feltárhatja egy-egy visszatérő probléma forrását, ami akár egy rosszul megválasztott lábbeli vagy térdprobléma is lehet. A kezelések a személyre szabott otthoni ápolás megbeszélésével érnek véget, mely segít az elért eredmény fenntartásában.

Pedikűrözött láb

A lábápolóknak a strandszezon előtt is rengeteg munkájuk adódhat. (kép forrása: pixabay)

Ha szívesen dolgoznál ebben a növekvő népszerűségnek örvendő sikerszakmában, akkor már alapfokú iskolai végzettséggel és egészségügyi alkalmasságot bizonyító igazolással jelentkezhetsz a 70 százalékban gyakorlatorientált képzésre. A lábápoló tanfolyam átlagosan 4-5 hónap időtartam alatt elvégezhető.

Képzési ajánlatok ITT!

 

A szorgalom egyenes út a sikerhez

Precíz szakemberként folyamatosan növekvő vendégkörre tehetsz szert és színvonalas munkád garantálja majd, hogy ugyanolyan hűséggel járnak vissza hozzád kuncsaftjaid, akárcsak egy fogorvoshoz.

Pedikűr után mindenkinek felüdülés szandálba bújni (kép forrása: pinterest)

Pedikűr után mindenkinek felüdülés szandálba bújni (kép forrása: pinterest)

A konkurenciával a folyamatos fejlődés és fejlesztések segítségével veheted fel a versenyt: szakképesítés ráépüléssel például bővítheted az általad nyújtott szolgáltatások körét és speciális lábápoló lehetsz, vagy elvállalhatod a belgyógyászati problémával küzdők lábának kezelését is a gyógyító pedikűr és a gyógypedikűr szakmák birtokában.

Ha tudásodat külföldön is szívesen próbára tennéd, akkor Europass bizonyítvány igénylése után erre is lesz lehetőséged, csupán elhatározás és szorgalom kérdése.

Ha a szépségiparban képzeled el a jövődet, akkor mindenképp olvasd el a kézápoló és műkörömépítő tanfolyamról szóló cikkünket is!

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a lábápoló tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
32 815 02
A szakképesítés megnevezése
Lábápoló
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Lábápoló
A szakképesítés munkaterületének leírása
A lábápoló szakképesítés a lábbal kapcsolatos szépítészeti és karbantartó feladatok összességét tartalmazza. A lábápoló feladata csak a bőr legfelső rétegére vonatkozik, így fájdalom és vérzés nélküli munkavégzést tesz lehetővé. Fontos kritérium, hogy csak gyulladásmentes területen dolgozhat. A szolgáltatás megkezdésekor végzett állapot felmérés alkalmával észlelt probléma esetén dönt a kezelés elvégezhetőségéről, vagy speciális lábápolást vagy orvosi segítséget tanácsol. A fő profil azonban a szépészet, mely tükrözi a mai igényeket, a kéz láb összhangját. Tartalmaz bőr és köröm ápolást és köröm díszítést egyaránt. Olyan bőr és körömelváltozásokat kezel, melyhez nincs szükség orvosi felügyeletre. A kezelés végén ápol és díszít, és a szinten tartáshoz otthoni ápolásra tanácsot ad.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Szépészeti szolgáltatóegység kialakítása és működtetése
Lábápolás
Szolgáltatást megalapozó orvosi ismeretek
Anyagismeret alkalmazásai

Még kérdésem van