A kutyakozmetikus tanfolyam elvégzése után tisztában leszel a szőrtípusokkal, és kezelési technikáikkal.

Izgalmas hivatás kutyabarátoknak – Te is lehetsz kutyakozmetikus

Aki valóban szereti az állatokat, annak minden velük töltött idő kikapcsolódást és feltöltődést jelent, így a gondozásukkal kapcsolatos teendőket is inkább hobbinak, mintsem fárasztó robotolásnak éli meg. Ha szívesen foglalkoznál hivatásszerűen a négylábú kedvencek bundájának és egészségének ápolásával, valamint a türelemnek sem vagy híjján, akkor az OKJ-s kutyakozmetikus tanfolyam hozzásegíthet, hogy végre azt csinálhasd, amit igazán szeretsz.

A felelősségteljes kutyatartás népszerűsítése napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap, ezért egyre több gazdi ismeri fel azt a tényt, hogy a kutyusoknak nemcsak szeretetre, de rendszeres ápolásra is szükségük van. Misem bizonyítja ezt jobban, mint a kutyakozmetikák folyamatosan növekvő száma a fővárosban is vidéken egyaránt.

Szakma, hobbi és hivatás egyben

A 4-6 hónap alatt elvégezhető képzésre már alapfokú iskolai végzettség és egészségügyi alkalmassági igazolás birtokában jelentkezhetsz. Ha ezt a hivatást választod, mindenképpen szükséged lesz a szakmai hozzáértésedet bizonyító papírra, mivel jogszabály írja elő, hogy csak így tölthetsz be kutyakozmetikus munkakört.

A 65 százalékban gyakorlatorientált képzésen megismered a kutyafajtákat, megtanulod az egyes fajtákhoz fűződő ápolási szabályokat, az eszközök helyes használatát, de anatómiai, állategészségügyi és vállalkozási ismeretekre is szert teszel.

Ha megszerzett tudásodat saját szalonban szeretnéd kamatoztatni, fontos szempont lesz a nyugodt környezet megteremtése, cserébe pedig egy változatos és rugalmas munkarendben végezhető hivatást gyakorolhatsz.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Szolgáltatás négylábúaknak, tetőtől talpig

A kutyakozmetikus tanfolyam során teljes körű felkészítést kapsz, így nemcsak a kutyafajtákat fogod gond nélkül felismerni, de tisztában leszel azzal is, hogy milyen eszközök és technikák szükségesek egy rövid, egy hosszú, vagy egy zsinóros szőr megfelelő ápolásához, hogy ne csak a gazdi, de a kutyus is boldog legyen a végeredménnyel.

A fürdetéshez használt sampon kiválasztásánál figyelembe kell venned a szőrzet típusát és a speciális igényeket is, hiszen a kölyköknek, az idős vagy érzékeny bőrű kutyáknak is más-más termékek lesznek ideálisak.

Legyen a hobbid a szakmád és a hivatásod egyben!

A szakma elméleti és gyakorlati tudnivalóval felvértezve képessé válsz egy komplett szolgáltatás elvégzésére, aminek első lépése általában a szőr bontása, melynek célja az elhalt szőrszálak és a csomók eltávolítása. Ezután következhet a fürdetés és a fajtára jellemző nyírás vagy trimmelés, valamint a szárítás, mely akár 1,5 órát is igénybe vehet.

A tappancsok szőrmentesítése, a fültisztítás és a karmok levágása során olyan betegségekkel is találkozhatsz, melyek meghaladják szakmai kompetenciádat, ezekben az esetekben kihagyhatatlan, hogy állatorvosi kezelést javasolj a hozzád forduló gazdik kedvenceinek. Az átfogó kezelésnek a bűzmirigy kitisztítása is részét képezi, ezt azonban csak akkor kell elvégezni, ha gyulladás, vagy túlzott telítődés jeleit érzékeled.

A kutya ápoltsága és egészsége érdekében az otthoni teendők elvégzése is lényeges, így nélkülözhetetlen, hogy néhány alapvető tudnivalóval engedd útjára a felfrissült kis kedvencek falkavezéreit.

A kutyakozmetikus tanfolyam elvégzése után hazánkban is biztos jövedelemre számíthatsz, de Europass bizonyítvány igénylését követően az unióban is keresgélhetsz kecsegtető állásajánlatok között.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a kutyakozmetikus tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
32 621 01
A szakképesítés megnevezése
Kutyakozmetikus
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Kutyakozmetikus
A szakképesítés munkaterületének leírása
A Kutyakozmetikus feladata a kutyafajták ismerete alapján, a kutya szakszerű kozmetikai és egyéb ápolási teendőinek ellátása, illetve a tevékenységhez kapcsolódó szakmai tanácsadás, valamint a vállalkozás megteremtése és működtetése az állatvédelmi, munka-, tűz- és környezetvédelmi előírások betartásával.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Általános kinológia
Kutyakozmetikai ismeretek
Vállalkozási alapok (Kutyakozmetika)

Még kérdésem van