A kozmetikus tanfolyam gyakorlatorientált képzés, így elsajátíthatod a korszerű kezelési technikákat.

Dolgozz egy számtalan lehetőséget rejtő szakmában: legyél kozmetikus!

Manapság, amikor rengeteg szennyező anyag vesz minket körül – akár a levegőre, akár a vízre vagy a táplálékra gondolunk – egyre nehezebb megőrizni egészségünket, ami nemcsak közérzetünket, hanem szépségünket is meghatározza. Ezek a külső hatások bőrünk állapotát is befolyásolják, ezért a bőrproblémák már nemcsak a kamaszkor velejárói, de a felnőttek életét is gyakran megkeserítik. Ha úgy érzed, hogy szakmád élharcosaként fáradhatatlanul dolgoznál a hozzád fordulók bőrének és külsejének megszépítéséért, akkor az OKJ-s kozmetikus képzéssel valóra válhatod elképzeléseidet.

A tanfolyamot gyakorló kozmetikus végzettség birtokában kezdheted el, melyhez érettségi bizonyítványra és pálya-, valamint egészségügyi alkalmassági igazolásra is szükséged lesz. A gyakoroló kozmetikus képzés 70 százalékban a gyakorlatra helyezi a hangsúlyt, és 672 óra igazolt gyakorlat szükséges ahhoz, hogy vizsgára jelentkezhess. Az anatómiai-, a szakmai- és anyagismeretek birtokában technikusi teendőket láthatsz el a szalonokban: kifestheted a vendégek szempilláját, megformázhatod a szemöldöküket, szakszerűen elvégezheted a kívánt masszázsfajtákat, valamint a sikeres vizsga után kézápoló és sminkes munkakörben is elhelyezkedhetsz.

Szakértelemmel a szépség szolgálatában

Az OKJ-s kozmetikus tanfolyamot tehát gyakorló kozmetikus bizonyítvánnyal a zsebedben kezdheted el, ám fizikai adottságaidat ebben az esetben is érdemes szem előtt tartanod, hiszen a szakma űzőit nem kímélik az izom- és ízületi fájdalmak, valamint a hát- és derékfájás.

Ha mindez nem rettent meg attól, hogy ezt a sokoldalú, szép szakmát elsajátítsd, akkor a 80 százalékban gyakorlatorientált képzésen minden szépséghez fűződő fortéllyal megismerkedhetsz.

Az egészséges arcbőr felé vezető út legfontosabb állomása első lépésként az állapotfelmérés. Szakmai elméleti tudásod lehetővé teszi számodra, hogy a megismert bőrtípusok alapján bekategorizáld vendéged aktuális bőrállapotát, melynek ismeretében felállítod a legmegfelelőbb, problémára fókuszált kezelési tervet, kiválaszd a leghatékonyabb termékeket és akár életmódbeli tanácsokkal is kiegészítsd a kezelésen elért eredményeket.

Ismerd meg szakmád minden szegmensét!

Kozmetikusként egyik elemi feladatod a bőrtípusnak megfelelő, kíméletes tisztítás lesz, életkortól és bőrállapottól függően pedig az anti-ageing kezelések és termékek alkalmazása.
Az átlagosan 13 hónap időtartam alatt minden szükséges ismeretet elsajátíthatsz, legyen szó manuális vagy elektrokozmetikai eszközökkel végzett eljárásról, a tartós smink elkészítésének higiéniai és esztétikai követelményeiről, vagy akár a jogi, a vállalkozási és a gazdasági tudnivalókról.

A kozmetikus tanfolyam után a gyakorlatnak köszönhetően a gyantázás, a hámlasztás, a szemöldök formájának kialakítása is rutinfeladat lesz, melyhez nemcsak szakmai hozzáértés, de stílusérzék is szükségeltetik.

Legyél mindig egy lépéssel mások előtt!

A szépségipar egyik legdinamikusabban fejlődő ágában egy pillanatra sem dőlhetsz majd hátra, ha valóban az élvonalban szeretnél maradni, hiszen a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre komplexebb kezelésekre van lehetőség, így a 3D, 4D szempilla-hosszabbítás, a mikrodermabráziós bőrmegújítás, a cukorpasztás szőrtelenítés és a rádiófrekvenciás testformálás is olyan alapkívánalom, amelynek minden vezető szalon szolgáltatásai között szerepelnie kell.

Az ipartestület lehetőséget biztosít a folyamatos fejlődésre, így lépést tarthatsz a legújabb technológiákkal, megismerheted a piac legfrissebb termékpalettáit és akár versenyeken is bizonyíthatod szakmai hozzáértésedet.
Ha alkalmazottként vagy vállalkozóként még szélesebbre nyitnád látóköröd, Europass bizonyítvánnyal az unió országaiban is keresgélhetsz a legjobb szalonok állásajánlataiból.

 

Összefoglaló információk a kozmetikus tanfolyamról

A szakképesítés-ráépülés azonosító (OKJ) száma
55 815 02
A szakképesítés-ráépülés megnevezése
Kozmetikus
A képzés megkezdésének feltételei
Szakmai előképzettség (52 815 02 Gyakorló kozmetikus)
A szakképesítés-ráépüléssel betölthető munkakörök
Sminkes
Kozmetikus
A szakképesítés-ráépülés munkaterületének leírása
A kozmetikus az egészséges arc és test ápolásával, állapotának javításával, illetve fenntartásával manuálisan és elektrokozmetikai készülékek alkalmazásával, tartós sminkkészítéssel/vagy speciális arc-és testkezeléssel, valamint az ehhez szükséges feltételek megteremtésével és kozmetikumok forgalmazásával foglalkozik. A kozmetikus minden tevékenységét egészségügyi szemlélettel és felelősséggel végzi. Maximálisan betartja az egészségügyi és higiéniai szabályokat ezzel biztosítja a páciens és saját egészségét, testi épségét.
A szakképesítés-ráépülés megszerzésének szakmai követelményei
Bőrtípusok és rendellenességek
Elektrokozmetikai készülékekkel végzett kezelések
Speciális kozmetikai eljárások

Még kérdésem van