A fodrász tanfolyam során elsajátíthatod a legmodernebb vágási technikákat.

Vonz a szépségipar? Legyél egy forgalmas szalon profi fodrásza!

A szépség és a szépítés iránti vágy ősidőktől fogva az ember természetes igénye, az ápolt külsőhöz pedig elválaszthatatlanul hozzá tartozik a stílusunkhoz illő, rendezett frizura is. Legyél te az a szakember, aki munkájával önbizalmat ad vendégeinek: jelentkezz az OKJ-s fodrász képzésre!

Akár kislányként szerettél bele a hajszobrászkodás kreatív folyamatába, akár felnőttként varázsolt el a szépségszalonok samponillatú, folyton nyüzsgő világa, a fodrász tanfolyam elvégzésével olyan szakmát kapsz a kezedbe, mely, ha szorgalommal párosul, akkor a siker szinte magától értetődő lesz.

Kinek javasolt a fodrász szakma?

Konytűzés esküvőre

Esküvői konty tűzése (fotó: Pinterest)

Köztudomású, hogy a fodrászok nemcsak a vendégek hajkoronáját veszik kezelésbe, de egy kicsit a lelküket is ápolják, hiszen a szalonban töltött idő alatt remek lehetőség nyílik egy kis beszélgetésre is. Ez a szakma tehát főként azoknak ajánlott, akik a kézügyességük és szépérzékük mellett fesztelen kommunikációra is képesek.

A jelentkezés feltétele az érettségin és a pálya- valamint egészségügyi alkalmasságon túl 2013 szeptemberétől a gyakorló fodrász végzettség megléte. Már a szakmai előképzés ideje alatt is gyakorlatorientált oktatás folyik, mely során a különféle típusú hajak helyes mosási technikáitól kezdve, a színezés, a festés, a melírozás és a tartós hullám rejtelmein át egészen az arcszőrzet hibátlan és esztétikus leborotválásáig mindent elsajátíthatsz.

Persze a munkádnak az is fontos része lesz majd, hogy az eszközeid mindig naprakészek legyenek és jól ismerd azokat az anyagokat és hatásukat, amelyekkel dolgozni fogsz. Elméleti tudásod birtokában magabiztosan ajánlhatsz olyan otthoni termékeket is, melyek nemcsak az egészséges tincsekért felelnek, de olyan problémákat is orvosolnak, mint a töredező hajvégek, a zsíros vagy éppen a korpás fejbőr okozta kellemetlenségek.

A gyakorló fodrász tanfolyam elvégzésével technikusi teendőket láthatsz el a szalonokban, és kizárólag ezen képzettség birtokában jelentkezhetsz az OKJ-s fodrász képzésre.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Szakmai alázat, trendkövetés, folyamatos tréningek: így kerülhetsz az élvonalba!

A fodrász kurzus ideje a legtöbb képzőhelyen 13 hónap, mely idő alatt 80 százalékban gyakorlati oktatás zajlik, így a különböző vágási és festési technikákat valódi modelleken gyakorolhatod, de a tanfolyam elvégzéséig abban is rutint szerzel, hogy milyen eszközökkel és hogyan kell a legmodernebb női és férfi frizurákat elkészíteni, figyelembe véve a vendégek külön kívánalmait.

Egy jó szakember persze nemcsak arra képes, hogy tapasztalata birtokában tökéletesen elkészítse az áhított frizurát, de megfelelő kommunikációval a vendég elképzelését is formálni tudja, hogy a végeredmény valóban az arc formájához, a bőr és szem színéhez, valamint stílusához illeszkedő legyen.

A fodrász tanfolyam felkészít arra, hogy precízen teljesítsd vendégeid kívánságait.

Bár a fodrász tanfolyam biztos tudást és gyakorlottságot ad számodra, ismereteid folytonos bővítésével válhatsz olyan fodrásszá, aki akkor sem jön zavarba, ha a vendég a legújabb trendnek megfelelő kéréssel keresi fel, legyen az ombre festés, napszítta melír, hőillesztéssel történő hajhosszabbítás vagy éppen tartós hajegyenesítés.

Mint minden területen a nyelvtudás ebben az esetben is előnyödre válhat, az Europass bizonyítvány igénylésével pedig az unió területén is válogathatsz a nívós szalonok munkaajánlatai közül.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a fodrász tanfolyamról

A szakképesítés-ráépülés azonosító (OKJ) száma
55 815 01
A szakképesítés-ráépülés megnevezése
Fodrász
A képzés megkezdésének feltételei
Szakmai előképzettség: 52 815 01 Gyakorló fodrász
Egészségügyi alkalmasság
Pályaalkalmasság
A szakképesítés-ráépüléssel betölthető munkakörök
Férfifodrász
Gyerekfodrász
Hajmosó
Női fodrász
A szakképesítés-ráépülés munkaterületének leírása
A vendégek haját mossa, vágja, színezi, festi, melírozza, szárítja, egyenesíti vagy hullámosítja, fésüli, feltűzi, póttincset, hajbetétet alkalmaz. Festi, színezi vagy leborotválja, vágja az arcszőrzetet formaváltoztatással.
A szakképesítés-ráépülés megszerzésének szakmai követelményei
Alaphajvágás
Frizurakészítés

Még kérdésem van