A sportedző tanfolyam során megtanulhatod, hogyan lehet a leghatásosabban motiválni tanítványaid.

A mozgás szerelmese vagy? Legyen a szenvedélyed a munkád sportedző és személyi edzőként!

Az egészséges életmód manapság – amikor a stressz szinte kikerülhetetlenné válik életünkben -még hangsúlyosabb szerepet kap, melynek a rendszeres testmozgás is szerves részét képezi. A futást, az úszást vagy a tornát természetesen nemcsak az alakunk megőrzése miatt érdemes rendszeresen gyakorolni, de azért is, hogy az évek múlásával is fenntartsuk fittségünket, aki pedig még ennél is többre vágyik, egy profi edző segítségét is igénybe veheti. Ha a Te életedben is nélkülözhetetlen a sport, és a mozgás szeretetét másoknak is megtanítanád, akkor jelentkezz az OKJ-s sportedző tanfolyamra.

Egy lelkiismeretes szakember nemcsak megtanítja az általa választott sportág elméleti és gyakorlati tudnivalóit tanítványainak, de ő maga is élen jár példamutató magatartásával. Ha ezt a hivatást választod, a következetesség és a tervezés két olyan vezérelv lesz, melyre támaszkodva elősegítheted az egyéni sportolók és a csapatok felkészülését a sikerhez vezető úton.

Egy nemes hivatás a sport bűvöletében

Bármilyen területen is tevékenykedsz, az adott sportág mozgásformáit Neked is szakszerűen be kell mutatnod, majd lépésenként elemezni a látottakat és ha szükséges, felismerni és korrigálni a felmerülő hibákat. Korszerű edzésmódszerek alkalmazásával, motiváló hozzáállással és megfelelő kommunikációval kiegyensúlyozott eredményekre és fejlődésre számíthatsz tanítványaid körében, mely egyenes út a versenyek megszervezéséig, ami szintén a Te feladatkörödbe tartozik.

Sportedző végzettséggel számtalan lehetőség közül választhatsz

Mivel az adottságok eltérőek, ezért a közös munka megkezdésekor a képességek felmérése is szükségszerű, hiszen ennek tükrében készülhet el egy hatékony edzésterv és olyan nem várt sérülések is elkerülhetővé válnak, melyek akár egy ígéretes karrier végét is jelenthetik. Munkádban ezért nemcsak a sportolókkal, de segédedzőkkel, sportorvosokkal és pszichológusokkal is együtt kell működnöd.

A sportedző végzettséggel aerobik oktató, golfoktató, atlétikaedző, könnyűbúvár oktató, teniszedző és lovasedző is lehetsz, a teljes listát pedig a cikk végén olvashatod el, melynek segítségével kiválaszthatod, melyik sportágban akarsz kiteljesedni. A tanfolyamra jelentkezés feltétele érettségi bizonyítvány és egészségügyi alkalmasság, és ha sikeresen vizsgázol, akkor akár olyan szakképesítés-ráépüléssel elvégezhető szakmák között is válogathatsz, mint például a rendkívül népszerű személyi edző foglalkozás.

Hozd ki magadból és másokból is a maximumot

Sportedzőként teljes rálátást kapsz sportágad minden területére, és ezzel az OKJ-s bizonyítvánnyal újabb lehetőségek nyílnak meg előtted, hogy tovább specializálódva megszerezhesd a személyi edző végzettséget is. Ebben a szakmában közösen dolgozhatsz ügyfeleiddel az egyéni sikerek eléréséért, hiszen olyan kvalitásokkal gazdagodsz az emberi test élettanát és lélektanát illetően, mely képessé tesz arra, hogy bárkiből kihozd a maximumot.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Segíts megvalósítani a kitűzött célokat!

A személyi edző akár alkalmazottként, akár vállalkozóként saját maga alakítja ki vendégkörét a különböző sportlétesítményekben. Az első találkozás alkalmat ad a személyes célok felállítására és az edzésterv elkészítésére az életkor, a nem, a fizikai adottságok és az esetleges betegségek figyelembe vételével.

A hitelességen túl változatos eszközökkel és gyakorlatokkal, valamint különféle motivációs technikákkal tarthatod fenn ügyfeleid érdeklődését, mely kitartásra és a céljaik elérésére sarkallja őket.

Mindegy, hogy az ideális testsúlyt vagy a jobb kondíciót fitness eszközökkel, gumiszalaggal, kardio gépekkel vagy éppen súlyzókkal valósítjátok meg, a lényeg, hogy a közösen végzett munka a mesternek és a tanítványnak is egyaránt örömteli és eredményes legyen.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a sportedző tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
54 813 02
A szakképesítés megnevezése
Sportedző
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Edző (a végzettségében szereplő sportágban)
Atlétikaedző
Futballedző
Kézilabdaedző
Kosárlabda
Lovasedző
Teniszedző
Tornaedző
Tréner tanácsadó
Sportegyesületi tanácsadó
Sportegyesületi szaktanácsadó
Sportreferens
Sportszakosztály-vezető
Aerobic oktató
Búvároktató
Fitnesz oktató
Golfoktató
Harcművészet oktató
Könnyűbúvár oktató
Úszás oktató
Vizisíoktató
A szakképesítés munkaterületének leírása
Célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését. Megtanítja a sportág technikai, taktikai és játékrendszer-ismereteit, játék- és versenyszabályait. Értékeli a sportolók edzéseken és a versenyeken nyújtott teljesítményét, a korszerű pedagógiai és edzéselvek, edzésmódszerek figyelembevételével fejleszti teljesítőképességüket és teljesítőkészségüket. Felméri sportolói állóképességét, technikai tudását, valamint edzéstervet készít, irányítja annak végrehajtását. Edzőmérkőzéseket és -versenyeket, illetve edzőtáborokat szervez. Megszervezi és koordinálja a rábízott sportolók felkészítésében együttműködő szakemberek tevékenységét (sportorvos, pszichológus stb.). Részt vesz a sport és egyéb szabadidős tevékenységet szervező egység/intézmény munkájában.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság
Pedagógiai, pszichológiai és kommunikációs alapok
Egészségügy és elsősegélynyújtás
Edzéselmélet és gimnasztika
Szervezés és vállalkozás alapjai
Sportági alapok
Sportedzői szakismeretek

Még kérdésem van