A fitness-wellness instruktor tanfolyam elvégzése után számos területen elhelyezkedhetsz

Fontos számodra a jó erőnlét és a motiváció? Oszd meg másokkal is: legyél fitness-wellness instruktor!

A modern életvitellel párhuzamosan az ember szinte végeláthatatlan küzdelmet folytat azért, hogy a megélhetés feltételeinek megteremtése, a család és a hétköznapi teendők mellett arra is jusson ideje, hogy az ezekhez szükséges energiát és jó állóképességet biztosítsa.

Mivel rengeteg mozgásforma és egészségmegőrző termék létezik, ezért aki valóban jelentős eredményt szeretne elérni általános közérzetének javításában, az szakember tanácsadása mellett elérheti az áhított célt. Ha úgy érzed, hogy példamutató egészségterveddel másokat is arra sarkallnál, hogy tegyenek saját testi-lelki jólétükért, akkor jelentkezz az OKJ-s fitness-wellness instruktor képzésre.

fitness-956647_640Akár szabadtéri, akár teremben végezhető vagy vízi sportot választunk, a céltudatosság, a személyre szabott edzésterv – és persze a kitartás – nélkülözhetetlen a sikerhez egészségmegőrzés és alakformálás terén is. Fitness-wellness instruktorként egyének és csoportok fejlődését támogathatod munkáddal fitness és wellness klubokban, szállodákban, szabadidőközpontokban és uszodákban egyaránt, amely intézményekben ügyfélszolgálati tevékenységet is elláthatsz.

Egészségreform kreatívan

Munkád során nemcsak az általad képviselt mozgásforma népszerűsítése lesz a feladatod, de a változatos és dinamikus órák résztvevőinek külön gyakorlatanyagot is összeállíthatsz, mely figyelembe veszi életkorukat, terhelhetőségüket és esetleges betegségeiket is.

A motiváció – mely egyénileg és csapatban is kiemelt helyet foglal el a fontossági ranglistán – az általad helyesen bemutatott gyakorlatok és a kellemes környezet megteremtésével kel életre, a fejlődésben pedig a hibák felismerésével és korrigálásával is segítheted vendégeid előrelépését.

Legyél motivációs példa, hogy vendégeid tegyenek saját testi-lelki jólétükért!

Komplex tudásodat a 2 éves időtartamú, 60 százalékban gyakorlatra fókuszáló tanfolyamon szerezheted meg, melyre érettségi és egészségügyi alkalmassági igazolás birtokában jelentkezhetsz. A sikeres vizsgát követően tájékozott leszel az egészségügy, az elsősegélynyújtás, az edzéselmélet és gimnasztika, illetve az aqua tréning területén, de tisztában leszel a szervrendszerek anatómiájával és működésével, valamint a munkád során felmerülő lélektani sajátosságokkal is.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Felkészültséged vendégeid sikerének záloga

Szakmai felkészültségedre bátran támaszkodhatsz akár a testsúlyszabályozás, az állóképesség fejlesztése, az ízületi mozgékonyság vagy a koordináció fejlesztése legyen a feladatod. Lehetőségeid sokszínűségét a megpályázható posztok széles spektruma is tükrözi, hiszen aqua tréner, teremedző, fitness aerobik oktató is lehetsz, de a fitness-wellness instruktor végzettséggel betölthető munkakörök teljes listáját a cikk végén olvashatod.

A hozzád fordulókat nemcsak szakmai tanácsadással és személyre szabott edzéstervvel segítheted céljaik elérésében, de értékesítő tevékenységeddel az általad hatékonynak és egészségbarátnak ítélt termékekkel is hozzájárulhatsz testi-lelki harmóniájuk eléréséhez.

Feladataid kis részében az adminisztratív teendők és a pénzforgalom lebonyolítása is megjelenhetnek, mely folyamatok gördülékenységéről számítógépes ismereteid gondoskodnak. A fitness-wellness bizonyítvánnyal olyan keresett szakmát kapsz a kezedbe, mely nemcsak színes munkalehetőségek tárházát nyitja meg Előtted, de anyagi elvárásaidat is valóra válthatja.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a fitness-wellness instruktor tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
54 813 01
A szakképesítés megnevezése
Fitness–wellness instruktor
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Aqua tréner
Aqua fitness oktató
Vízi aerobik oktató
Csoportos fitness instruktor
Fitness aerobik oktató
Teremedző
Fitness instruktor
Sportanimátor
Recepciós Fitness asszisztens
Wellness asszisztens
A szakképesítés munkaterületének leírása
A fitness–wellness instruktor a rekreációs sport jellemző létesítményeiben (fitness, wellness klubok, szállodák részlegei, uszodák, szabadidőközpontok, tornatermek stb.) tervez, szervez és vezet csoportos, illetve egyéni edzéseket. Tevékenysége elsősorban a lakosság fittségi állapotának javítására irányul. A foglalkozásvezetésen túl az érintett létesítményekben ügyfélszolgálati feladatokat is ellát. Komplex felkészültsége alapján egyaránt alkalmas a legváltozatosabb mozgásprogramok oktatására és a létesítmény működtetésében való hatékony közreműködésre.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.
Egészségügy és elsősegélynyújtás
Edzéselmélet és gimnasztika
Aqua tréning
Fitness termi kondicionálás
Csoportos fitness órák
Speciális óratípusok és foglalkozásformák
Ügyfélszolgálat a fitness–wellness létesítményekben

Még kérdésem van