A rendezvényszervező tanfolyam elvégzése után otthonosan mozogsz majd a nagyszabású rendezvényeken is.

Imádod a nyüzsgést és a programokat? Vedd át az irányítást: legyél kulturális rendezvényszervező

Aki szeret mozgásban lenni, szívesen és könnyedén kommunikál másokkal és a türelem valamint a problémamegoldás képessége sem csak egy hangzatos kifejezés a jó tulajdonságai sorában, annak bátran ajánlható olyan szakma, melyben mindezekre szüksége is lesz a sikerhez. Ha Te is késztetést érzel rá, hogy kiaknázd ezen adottságaidat, jelentkezz az OKJ-s kulturális rendezvényszervező tanfolyamra.

A kulturális rendezvényszervező szakember önkormányzati alkalmazottként a helyi kulturális élet irányításában vesz részt, melyben nagy szerepe van a hagyományok őrzésének is. Munkájában kiemelt jelentősége van a hátrányos helyzetben lévők közösségi és közművelődési programjainak szervezésében is, ezért a civil szervezetekkel való hatékony együttműködés sem maradhat ki feladatai köréből.

Sokoldalú egyéniség vagy? Válassz hozzád illő szakmát!

A sikeres működéshez a gördülékeny kommunikáció és a kiemelkedő koordináló képesség mellett a PR- és marketing területén való jártasság is hozzá tartozik, mivel a rendezvények népszerűsítése és a megvalósításhoz szükséges szponzorok, támogatók felkutatása is a szervezői munka részét képezik.

A növekvő számú rendezvények és fesztiválok következményeként a szakma népszerűsége is fokozódik, egy 2011 áprilisában hozott kormányrendelet értelmében pedig nem is rendezhető zenész-táncos esemény OKJ-s bizonyítvánnyal rendelkező kulturális rendezvényszervező szakember nélkül.

Ha vonz a rendezvények világa, akkor már érettségi bizonyítvánnyal a zsebedben jelentkezhetsz az átlagosan 5 hónapos képzésre, ahol 60 százalékban gyakorlati tudnivalókat sajátíthatsz el.

Akár alkalmazottként, akár vállalkozóként vágsz bele, az első és legfontosabb lépés a megrendelő elképzeléseinek felderítése. Az ötletek, a helyszín és a rendezvény tematikája határozza meg, hogy milyen szponzorokkal és fellépőkkel kell felvenned a kapcsolatot. Sok esetben előfordul az is, hogy a megvalósítás csak pályázat útján lehetséges, ehhez pedig ismerned kell a pályázatírás minden csínját-bínját, valamint a kulturális jog rejtelmeit.

human-663298_640 concerts-1150042_640

Kiállításokat és koncerteket is szervezhetsz a tanfolyamon megszerzett tudással.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Értékteremtés, programok, szórakozás

A munkád nemcsak rendkívül mozgalmas, hanem különösen sokszínű is lesz, hiszen utcabálok, fesztiválok, zenés estek és színházi produkciók szervezésére is felkérhetnek, de közreműködhetsz galériák kiállításainak, szabadidős körök és klubok programjainak szervezésében, vagy akár tanfolyamok működtetésében is.

A feltétel minden esetben a tartalmas és értékteremtő szórakozási lehetőség biztosítása.

Persze a legváltozatosabb munkakör sem nélkülözhet némi adminisztratív tevékenységet: így munkádhoz kapcsolódóan éves tervezetet, beszámolókat és elemzéseket is készítened kell, de mindez eltörpül amellett a színes kavalkád mellett, mely feladataid nagy részét teszi ki.

A végzettséggel betölthető munkakörök teljes listáját a cikk végén olvashatod, de ha nem érnéd be ennyivel, akkor részszakképesítéssel kiállításszervező, programszervező és szabadidő-szervező is lehetsz. Bár a munkakör betöltéséhez nem kötelező idegen nyelv ismerete, számos előnyre tehetsz szert, ha inkább a szorgalmas énedre hallgatsz, hiszen Europass bizonyítvány igénylése után akár külföldön is érvényesülhetsz a kulturális rendezvényszervező szakmában.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a rendezvényszervező tanfolyamról

A részszakképesítés azonosító (OKJ) száma
51 345 01
A részszakképesítés megnevezése
Kulturális rendezvényszervező
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
A részszakképesítéssel betölthető munkakörök
Kiállításszervező
Kongresszusszervező
Kulturális rendezvényszervező
Programszervező
Rendezvényszervező és -bonyolító
Szabadidő-szervező
Közösségi-civil szervező
Civil szervezeti kapcsolattartó/referens
A részszakképesítés munkaterületének leírása
A Kulturális szervező részszakképesítéssel rendelkező munkatárs feladata önkormányzati közművelődési intézmények, művelődési civil szervezetek, kulturális vállalkozások szakszerű és színvonalas működtetésében való közreműködés és kulturális szervezőmunka ellátása.
A részszakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Helyi társadalom- és kultúraismeret
Kulturális rendezvények szervezése

Még kérdésem van