A grafikus képzés során megtanulod az alapvető tervezési folyamatokat, és elsajátítod a számítógépes programok használatát is.

Dolgozz az egyik legkreatívabb művészeti szakmában versenyképes fizetésért: legyél grafikus!

A 21. század egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata az IT-szektor, így nem meglepő, hogy a hozzá kapcsolódó munkaköröket – legyen szó akár művészetről is – a legkeresettebbek között tartják számon, ráadásul mindez nemcsak biztos állással, de anyagi megbecsüléssel is párosul. Ha olyan szakmát keresel, melyben a kreativitásodra, a precizitásodra és a folyamatos fejlődés iránti igényedre egyaránt szükséged lesz az érvényesüléshez, akkor grafikusként igazi karriert építhetsz, csupán annyi a dolgod, hogy jelentkezz az OKJ-S grafikus tanfolyamra.

Az információ, a dizájn, a formák és a színek kavalkádja körülvesz minket, bármerre is járunk. A termékek, a reklámok és a cégek megjelenési formája is mind-mind szakemberek munkájának eredménye, akik tevékenységükkel nemcsak egy megbízást teljesítenek, de közízlés formáló szerepük is jelentős.

Széles körű tudással az irigylésre méltó jövedelemért

A grafikus munkája az ügyfél elképzeléseinek feltárásával kezdődik, melyhez nélkülözhetetlen a zökkenőmentes kommunikáció. Az egyeztetést anyaggyűjtés, vázlatok és költségvetés készítése követi, de ha jó a kézügyességed és szívesen rajzolsz, már ebben a fázisban mutathatsz pár egyszerű skiccet megrendelődnek.

A megbízások tárháza pedig szinte kimeríthetetlen, hiszen ahány ember, annyi elképzelés, ráadásul az általad készített vizuális megjelenések is rendkívül széles skálán mozognak, hiszen a logóktól kezdve, a kiadványok, hirdetések, plakátok, cég- és termékarculatok tervezésén át, az illusztrációk, csomagolások és online, valamint offline megjelenések is a te munkádnak köszönhetően öltenek testet.

Kreatív szakma egy dinamikusan fejlődő ágazatban

Az egyik legfontosabb szempont – a minőségi kivitelezésen túl -, hogy ügyfeleid pontosan azt kapják, amit az egyeztetések során ígérsz, melyben a határidők betartásának is nagy jelentősége lehet például egy nyomdai leadás alkalmával.

Ha nem tervezőstúdióban, kiadónál vagy reklámügynökségnél dolgozol, hanem saját vállalkozásba fognál, akkor olyan szabadságban részesülhetsz, mely kivételes, földrajzi korlátoktól mentes munkavégzésre ad lehetőséget. A tervezési folyamatokhoz természetesen nemcsak inspirációk és trendkövetés, de egy megfelelően működő eszközpark – számítógép, nyomtató és irodai felszerelés – is szükségeltetik. A leggyakrabban használt szoftverek: mint a Photoshop, az InDesign és az Illustrator ismerete elkerülhetetlen az alkotói folyamathoz és az ötletek megvalósításához.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Maradj az élvonalban!

A 70 százalékban gyakorlatra fókuszáló grafikus képzés jelentkezési feltétele az érettségi bizonyítvány megléte. Az átlagosan 2 éves képzési időtartam alatt olyan átfogó és professzionális tudásra tehetsz szert, hogy sem a képszerkesztés, sem a vektoros rajzolás, a tipográfia vagy a kiadványszerkesztés során nem érhetnek meglepetések.

Komplex ismereteidnek köszönhetően a grafika minden területén otthonosan mozogsz majd, akár alkalmazott grafikusként, akár webtervezőként vagy webdesignerként dolgozol.

Ha kíváncsi vagy arra a hosszú listára, melyben a grafikus képzés elvégzése után betölthető munkaköröket találod, görgess a cikk végére.

Ha olyan szellemi alkotómunkára és jövedelemre vágysz, melyre bátran alapozhatod családod megélhetését – itthon és külföldön egyaránt -, akkor ez a szakma sok örömet és sikerélményt tartogathat a számodra.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a grafikus képzésről

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
54 211 04
A szakképesítés megnevezése
Grafikus
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Alkalmazott grafikus
Számítógépes grafikus
Web grafikus
Webdesigner
Weboldal-grafikus
Számítógépes nyomdai szövegszerkesztő
Számítógépes nyomdai képszerkesztő
Számítógépes nyomdai tördelő
Hirdetési grafikus, nyomdai
Számítógépes tördelő
Médiaszerkesztő
Nyomdai előkészítő
Nyomdai képszerkesztő
Nyomdai szövegés képszerkesztő
Alkalmazott tipográfus
Alkalmazott illusztrátor
Honlap tervező
Weblaptervező
Webtervező
Tartalommenedzser, elektronikus megjelenés
A szakképesítés munkaterületének leírása
A grafikus tervezőstúdiókban, reklámügynökségeknél, könyvés lapkiadóknál vagy saját vállalkozásban végzi szakmai tevékenységét. Munkája során vezetőtervező mellett a grafikai tervezési folyamatban különböző szakirányú tevékenységeket és kisebb önálló tervezési munkát végez
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Művészetelmélet és ábrázolás
Művészeti vállalkozások működtetése
Tervezés és technológia
Grafikai alapok
Grafikai illusztrálás
Alkalmazott grafikai munka
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van