A dekoratőr tanfolyam során elsajátítod a tervezési alapokat.

Mindened a dizájn és a kreatív önkifejezés? Legyél sikeres dekoratőr!

21. századi világunkban minden olyan gyorsan történik, ezért rövid idő alatt kell számos információt átadni. Egy fantáziadús, ötletes dizájnnal nemcsak a mondanivalót, de a stílust és az eszmét is közvetíthetjük, amit képviselni szeretnénk. Ha szívesen lennél Te az a szakember, aki munkájával vállalkozások sikeréhez járul hozzá, jelentkezz az OKJ-s dekoratőr tanfolyamra.

Amikor egy városban sétálunk, nemcsak az egymás után sorakozó épületekre figyelhetünk fel, de az utcaképnek a kirakatok, a reklámok, a cégtáblák is szerves részei a legfeltűnőbb elemektől a szinte észrevétlenül megbúvókig.
A kreatív, gondolkodó emberek azok, akik innovatív ötleteikkel oly módon képesek érdekes tereket létrehozni, hogy egyúttal a közízlést is formálják. Ha nyitott személyiséggel és komplex látásmóddal rendelkezel – és persze a motivációnak se vagy híjján -, akkor szakmai és anyagi sikerrel is számolhatsz.

Tervezz a sikerért!

A cégek közti versengés az, ami megteremti a szakma létjogosultságát, hiszen mindenki szeretne kitűnni a tömegből és valami igazán újszerűvel előrukkolni, ehhez pedig Te szolgáltatod a szellemi tőkét produktív személyeddel.

Az érettségi vizsgához kötött dekoratőr tanfolyamon – melyhez egészségügyi – és pályaalkalmassági igazolás is szükséges – 70 százalékban a gyakorlati tudnivalókat sajátíthatod el, de a művészetelmélet és ábrázolás, valamint a kortárs szakmai környezet rejtelmeibe is betekintést nyersz.

Átfogó ismeretek a dizájn világában és teljeskörű felkészítés 2 év alatt

Az átlagosan 2 éves dekoratőr képzés alatt olyan átfogó ismeretek birtokába jutsz, melyek teljes körűen felkészítenek a tervezés minden fázisára, az anyagok beszerzését, a szervezést és a kivitelezést is beleértve, legyen szó akár térbeli, akár sík vagy elektronikusan nyomtatott megjelenésről. Ahhoz, hogy megrendelőid vagy munkáltatód is átlássa elképzeléseidet, a megálmodott terveket 2D-ben vagy 3D-ben kell eléjük tárnod, amihez a számítógépes szoftverek – mint például a Photoshop, az Illustrator és az Indesign – ismerete nélkülözhetetlen lesz.

A dekorációs látványelemek kivitelezése tehát esztétikai feladatok sorából tevődik össze, a színek, az anyagok, a formák és a térbeli elhelyezés is egy kézben, a Te kezedben összpontosul. A tanfolyam gyakorlati részében koncerteken, versenyeken és kiállításokon is tapasztalatot gyűjthetsz, amit később kirakatrendezőként, boltrendezőként vagy dekorfelirat készítőként is hasznosíthatsz, de, hogy milyen pozíciókat tölthetsz majd be a sikeres vizsga után, arról a cikk végén olvashatsz.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Előremutató ötletek, igényes megvalósítás

Dekoratőrként építészirodákban, reklámügynökségeknél, rendezvényszervező cégeknél vagy grafikai stúdiókban is elhelyezkedhetsz, de akár különböző üzletek megbízott, külsős munkatársa is lehetsz, ugyanakkor vállalkozóként is jó eséllyel érvényesülhetsz.

A folyamatos fejlődés és inspirálódás alapja a hazai és a nemzetközi újdonságok figyelemmel követése, hiszen a megújulás képessége és az előre mutató ötletek lesznek azok a tulajdonságok, amiért újra és újra Téged bíznak meg egy feladattal.

Ha tovább szeretnéd növelni szakmai hírnevedet, akkor a lakberendező végzettség megszerzésével – melynek feltétele a dekoratőr bizonyítvány – kiszélesítheted az általad nyújtott szolgáltatások körét.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a dekoratőr tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
54 211 01
A szakképesítés megnevezése
Dekoratőr
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
Egészségügyi alkalmasság
Pályaalkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Boltberendező
Dekorációkészítő
Dekorációs festő
Dekorfeliratkészítő
Kirakati díszítőfestő
Kirakatrendező
Kirakattervező
Üzletberendező
Rendezvény berendező, dekoratőr
Kereskedelmi kiállítás berendező
Művészeti kiállítás berendező
Elektronikus reklámhordozó tervező
Reklámhordozó tervező és kivitelező
A szakképesítés munkaterületének leírása
A kereskedelmi, szolgáltatói megrendelői igényeknek megfelelő térbeli dekoratőri áru- és látványrendezői és/vagy elektronikus nyomtatott, síkban és/vagy plasztikusan megjelenített kereskedelmi, PR, és alkalmazott művészeti, esztétikai feladatokat végez.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Művészetelmélet és ábrázolás
Művészeti vállalkozások működtetése
Tervezés és technológia
Kortárs szakmai környezet
Dekoratőr technológia
Kirakat- és térrendezés
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van