Az aranykalászos gazda tanfolyam után átfogó tudással rendelkezel a zöldségek és gyümölcsök gondozásáról.

Érdekel a gazdálkodás és a termelés? Legyél aranykalászos gazda!

Szinte nincs olyan ember, akit ne ejtene ámulatba egy végeláthatatlan, napsütötte napraforgóföld vagy egy hosszan elnyúló, aranyszínű búzamező. A romantikus hangulatot árasztó tájképek mögött azonban nemcsak tapasztaltok árán megszerzett szakértelem, hanem folyamatos kemény munka is áll, így ha mindezek ellenére – vagy sokkal inkább éppen ezért – a gazdálkodást választanád megélhetési forrásnak, jelentkezz az aranykalászos gazda OKJ-s tanfolyamra.

Az aranykalászos gazda tanfolyamra alapfokú iskolai végzettség és egészségügyi alkalmasság birtokában jelentkezhetsz és természetesen egy olyan belső indíttatással felvértezve, amelyet csak az igazán szívvel-lélekkel gazdálkodók tudhatnak magukénak, hiszen e nélkül nem is érdemes nekivágni. Akik növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkoznak, jól tudják, hogy elhivatottságuk nem munka, hanem életforma.

Szakértelemmel a mezőgazdaságban

Az általánosan fél éves képzésen kiváló alapot kapsz, mely átfogóan készít fel a különféle mezőgazdasági tevékenységekre, legyen szó a talaj előkészítéséről, a vetésről, a gyümölcsök és zöldségek helyes gondozásáról, az állatok takarmányozásáról vagy éppen a munkák során alkalmazott gépek használatáról és karbantartásáról.

A gazdálkodást érdemes komoly elméleti és gyakorlati alapok elsajátítása után űzni, annál is inkább, mivel a 2014 májusában életbe lépett földforgalmi törvény jelentősen leszűkítette a földvásárlásra jogosultak körét. Ennek értelmében csak az vásárolhat termőföldet, aki mezőgazdasági vagy erdészeti képzettséggel rendelkezik. Kivételt képeznek azok, akik már 3 éve agrártermelést folytatnak vagy 25%-ban tulajdonosai egy termelőszervezetnek.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Győzd le a kihívásokat rátermettségeddel!

Gyakori tévhit, hogy mivel a természet úgyis teszi a dolgát, így akár teljesen tájékozatlanul is el lehet kezdni bármilyen gazdálkodó tevékenységet. Ez azonban már az első problémák felvetődése után azonnal megdől, hiszen a zöldfülű gazdának elképzelése sem lesz, milyen intézkedéseket kell tenni, ha egy állat megbetegszik, vagy elmarad a kívánt terméshozam, esetleg furcsa hangokat produkál a vetőgép.

Még a tapasztalt, több évtizede gazdálkodók is sokszor küzdenek az időjárás szeszélyével, a kártevőkkel vagy egy hirtelen megváltozó előírással, törvénnyel.

A föld szeretete és tisztelete a túlélésünkhöz is nélkülözhetetlen, így ha ezt a szakmát választod, egy életre elkötelezheted magad mellette, és nemcsak kihívásokra számíthatsz, de rengeteg örömre és sikerre is találsz benne.

Az aranykalászos gazda tanfolyam sikeres elvégzése után a részszakképesítéssel állat- és növénytermesztő, önálló gazda és őstermelő is lehetsz, bármilyen ágazatban is szeretnél elhelyezkedni.

A kor igényeit követve ráépülő képzéssel érdemes fontolóra venned a biogazdálkodó tanfolyamokat is, hiszen a bio zöldségek, gyümölcsök és húsáruk iránt már nemcsak külföldön, de hazánkban is egyre nagyobb a kereslet.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk az aranykalászos gazda tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
31 621 02
A szakképesítés megnevezése
Aranykalászos gazda
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Állat- és növénytermesztő
Önálló gazda
Őstermelő
A szakképesítés munkaterületének leírása
Az aranykalászos gazda általános mezőgazdasági szakismerettel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez szükséges elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel is rendelkező mezőgazdasági szakember, aki a mezőgazdasági termelési munkákat gazdaságos, környezetkímélő technológiákkal képes elvégezni.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Állattartás
Növénytermesztés
Kertészeti alapok
Mezőgazdasági géptan
Agrárkereskedelem, vállalkozás és ügyvitel

Még kérdésem van