A vállalkozási és bérügyintéző tanfolyam után számos vállalatnál elhelyezkedhetsz.

Otthon vagy a pénzügyekben? Dolgozz az egyik legkeresettebb szakmában: legyél vállalkozási és bérügyintéző!

A pénz áramlásának irányítása olyan kivételes hatalmat jelent, mellyel vállalkozások sikeréhez járulhatunk hozzá és közvetett módon a világ jobbá tételéért is munkálkodhatunk. A közgazdaság és a pénzügy éppen ilyen lehetőséget nyújt azoknak a szakembereknek, akik a könyvelés és az adózás területén szeretnék tudásukat kamatoztatni. Adj esélyt magadnak az egyik legkeresettebb szakmában, jelentkezz az OKJ-s vállalkozási és bérügyintéző tanfolyamra.

Ha igazán pörgős és mindig 100%-os jelenlétet megkövetelő állásban dolgoznál, akkor ezzel a végzettséggel biztosan nem fogsz mellé, ráadásul számos munkakörben kipróbálhatod magad, a fő területek: a pénzügyi ügyintéző, a bérelszámoló, a könyvelő, az általános irodai adminisztrátor, a pénzügyi, statisztikai és biztosítási adminisztrátor, az iratkezelő és irattáros, a készlet- és anyagnyilvántartó valamint a társadalombiztosítási és segélyezési hatósági ügyintéző szakképesítés számos részterületre oszlik, a betölthető munkakörök teljes – és meglehetősen hosszadalmas – listáját a cikk végén olvashatod.

Precizitással törhetsz az élvonalba

Szakmai tudásodat a mikro-, kis- és középvállalkozások alapításában és működtetésében vetheted be, leveszed megbízóid válláról az adminisztratív feladatok terhét, elkészíted az adóbevallásukat és minden működésükhöz kapcsolódó számviteli és pénzügyi teendőt megoldasz. Naprakész ismereteidet használva intézed a bérszámfejtéssel kapcsolatos feladatokat, akár a társadalombiztosítási lapok vezetéséről, akár az illetékes TB szerveknek történő adatküldésről van szó.

Vállalkozási és bérügyintézőként a Te hatáskörödbe tartozik majd a gazdálkodási alaptevékenység, a vállalkozásfinanszírozási és adózási feladatok, a bérügyi szakfeladatok, a könyvvezetési feladatok, a munkaerő-gazdálkodás és a társadalombiztosítási szakfeladatok ellátása is.

A tanfolyam sikeres elvégzése után rutint szerzel az egyéni vállalkozók naplófőkönyvének, pénztárkönyvének, illetve bevételi- és költségnyilvántartásának pontos vezetésében, valamint képes leszel figyelni és tartani a pénzügyi- és adónyilvántartási határidőket.

Az érettségivel megkezdhető, átlagosan 2 év időtartamú tanfolyamon 70 százalékban elméleti tudnivalókat sajátíthatsz el, az OKJ-s bizonyítvánnyal a zsebedben pedig akár egyéni vállalkozók, akár cégek vagy állami intézmények munkatársa leszel, mindenhol hasonló feladatokra számíthatsz.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Szakmai alázattal a megbecsültségért

Megbízásodnak megfelelően részt veszel a beruházások, felújítások és pályázatok finanszírozásának intézésében, de kellő körültekintéssel kezeled a költségelszámolási és leltározási feladatokat is. A Te rendszerező tevékenységednek köszönhetően lesznek könnyedén visszakereshetőek a szerződések, a bejövő és kimenő számlák, valamint a megrendelésekről szóló okiratok.

A tanfolyam elvégzésével számos karrierlehetőség nyílik meg előtted!

Nélkülözhetetlen láncszem leszel az üzleti tervek elkészítésében, de a munkavállalók munkaviszonyának létesítése és megszüntetése, a bér- és társadalombiztosítási nyomtatványok kitöltése is a Te hatáskörödbe tartozik majd. Az anyagok rendszerezésében irodai szoftverekre támaszkodhatsz, akár az adatgyűjtésről vagy feldolgozásról, akár a pénzforgalom követéséről vagy egy prezentációról van szó.

Ha már tapasztalatot szereztél a szakmádban és szívesen lépnél egyet azon a bizonyos ranglétrán, akkor kapcsolódó szakképesítéssel valódi karrierre számíthatsz a pénzügy számos területén, lehetsz: államháztartási ügyintéző, pénzügyi termékértékesítő vagy üzleti szolgáltatási munkatárs.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a vállalkozási és bérügyintéző tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
54 344 02
A szakképesítés megnevezése
Vállalkozási és bérügyintéző
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Pénzügyi asszisztens
Pénzügyi koordinátor
Pénzügyi ügyintéző
Mikró-, kis- és középvállalkozások pénzügyi ügyintézője
Vállalkozási ügyintéző
Bérellenőr
Bérelőkészítő
Bérelszámolási ellenőr
Bérszámfejtő
Bérszámfejtő és kalkulátor
Bérügyi adminisztrátor
Bérügyi asszisztens
Bérügyi előadó
Bérügyi ügyintéző
Bérügyintéző
Társadalombiztosítási ügyintéző (vállalati)
Analitikus könyvelő
Analitikus nyilvántartó
Anyagkönyvelő
Banki könyvelő
Díjkönyvelő
Folyószámla könyvelő
Forgalmi könyvelő
Gépkönyvelő
Készletkönyvelő
Kontírozó könyvelő
Könyvelői adminisztrátor
Leíró könyvelő
Irodai adminisztrátor
Vállalati pénztáros
Pénzügyi nyilvántartó
Számlázási ügyintéző
Számviteli adminisztrátor
Iratkezelő
Tárgyi eszköz-nyilvántartó
Vagyonnyilvántartó
Anyaggazdálkodási nyilvántartó
Társadalombiztosítási ügyintéző (hatósági)
A szakképesítés munkaterületének leírása
A vállalkozási és bérügyintéző közreműködik a mikró-, kis- és középvállalkozások (kkv.) alapításával, működtetésével kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátásában. Vezeti az egyéni vállalkozók alapnyilvántartásait és elkészíti azok bevallásait. Alkalmas a vállalkozások működésével összefüggő számviteli és pénzügyi feladatok elvégzésében való közreműködésre, részfeladatok önálló elvégzésére. A vállalkozás valamennyi pénzmozgással, illetve a pénzállomány-változással összefüggő nyilvántartásait vezeti, közreműködik az egyes pénzügyi műveletek előkészítésében, lebonyolításában, elszámolásában. Ellátja a bérszámfejtéssel- és társadalombiztosítással kapcsolatos feladatokat. A munkavállalókkal kapcsolatos bér- és társadalombiztosítási ügyeket intézi, a nyilvántartásokat vezeti. Vezeti a biztosítottak társadalombiztosítási lapjait, nyilvántartja a kifizetett ellátásokat, adatokat, igazolásokat küld az illetékes társadalombiztosítási szerveknek.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Gazdálkodási alaptevékenység ellátása
Vállalkozásfinanszírozási és adózási feladatok
Bérügyi szakfeladatok ellátása
Kis- és középvállalkozások gazdálkodási feladatai
Könyvvezetési feladatok
Munkaerő-gazdálkodás
Társadalombiztosítási szakfeladatok ellátása
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.

Még kérdésem van