A társadalombiztosítási ügyintéző tanfolyam után változatos feladatokat láthatsz el a számok, a jogszabályok és a közgazdaság világában.

Legyél nélkülözhetetlen, jelentkezz OKJ-s TB ügyintéző képzésre!

A mai társadalombiztosítási rendszer gyökerei a középkorra nyúlnak vissza és először azokhoz a szakmákhoz kötődtek, amelyeknek űzése magas balesetveszély kockázatával járt vagy erősen egészségkárosító tevékenységnek számított. Kezdetben közösen gyűjtött adományokból fedezték az erre rászorulók támogatását, később pedig már a cégek tulajdonosai is hozzájárultak ehhez, hiszen felismerték, hogy az anyagi biztonság növelésével a dolgozók is motiváltabbak lesznek.

A társadalombiztosítás egyik mérföldköve Bismark szociális törvényeihez köthető, aki a betegségbiztosítási, baleset-biztosítási, rokkantsági valamint öregségi törvényeivel a társadalmi szociális háló alapjait lefektette. Mindezekből kitűnik, hogy a mai társadalombiztosítási rendszer elengedhetetlenül fontos része a gazdasági és társadalmi életünk zavartalan működésének.

Aki szeret számokkal dolgozni, érdekli a közgazdaságtan, a pénzügy és szívesen végez statisztikai elemzéseket, de nem áll tőle távol a matematika és a számítástechnika világa sem, az jó eséllyel találja meg számításait társadalombiztosítási ügyintézőként.

Mi lesz a feladatod TB ügyintézőként?

Az adatokkal és számokkal történő munkavégzés, valamint az adminisztratív jellegű feladatok mindig pontosságot követelnek meg a munkavállaló részéről, az ügyfelek tájékoztatása pedig jó kommunikációs- valamint problémamegoldó készséget, esetenként konfliktuskezelést is igényel.
Kihívást jelent a folyamatosan változó jogszabályok nyomon követése, értelmezése és alkalmazása, melyet a tanfolyam során elsajátítasz, a szakismereteidet pedig felelősségtudattal és bizonyos esetekben méltányossággal is párosítanod kell.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Képzett szakemberként képessé válsz a biztosítási kötelezettségekkel járó jogviszonyok elbírálására, de egy-egy megbízási- vagy munkaszerződés alapján pontosan meg tudod állapítani a fizetendő járulékok mértékét is.
Az összesítő elszámolások is a feladataid sorába tartoznak majd, az egyéni nyilvántartó lapok precíz vezetése, illetve az évenként történő lezárást követően az illetékes társadalombiztosítási szervhez való eljuttatása.

Mindezek persze csak apró szeletei annak a szerteágazó munkakörnek, amelyben az egészségbiztosítással, a szociális ellátásokkal és a nyugdíjbiztosítással kapcsolatos döntéseket előkészítésében és végrehajtásában működsz közre az aktuális jogosultságok és kötelezettségek alapján.

Bár számokkal és meghatározott szabályok alapján dolgozol majd, mindig lásd meg mögöttük az embert, hiszen a rendszer értük, értünk van.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a társadalombiztosítási ügyintéző tanfolyamról

A részszakképesítés azonosító (OKJ) száma
51 344 02
A részszakképesítés megnevezése
Társadalombiztosítási ügyintéző
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
A részszakképesítéssel betölthető munkakörök
Pénzügyi asszisztens
Társadalombiztosítási ügyintéző
Analitikus könyvelő
A részszakképesítés munkaterületének leírása
A társadalombiztosítási ügyintéző a munkavállalókkal kapcsolatos bér- és társadalombiztosítási ügyeket intézi, a
nyilvántartásokat vezeti. Vezeti a biztosítottak társadalombiztosítási lapjait, nyilvántartja a kifizetett ellátásokat,
adatokat, igazolásokat küld az illetékes társadalombiztosítási szerveknek. A munkavállalókkal kapcsolatos
munkaerő-gazdálkodáshoz kapcsolódó feladatokat ellátja a nyilvántartásokat vezetésével összhangban.
A részszakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Munkaerő-gazdálkodás
Társadalombiztosítási szakfeladatok ellátása

Még kérdésem van