A mérlegképes könyvelő tanfolyam során elsajátíthatod az adózással kapcsolatos ismereteket is.

Pénzügyi területen kamatoztatnád képességeidet? Legyél vállalkozási mérlegképes könyvelő!

Az örökérvényű mondás jelentősége, miszerint: a pénz mozgatja a világot, főként az olyan szakmákban érhető tetten, melyek arról gondoskodnak, hogy a vállalkozások pénzügyei problémamentesen működjenek. Egy Kft., Bt. vagy egy egyéni vállalkozó csak abban az esetben képes teljes mértékben elsődleges feladataira koncentrálni, ha a pénzügyeit olyan szakemberre bízhatja, aki minden terhet levesz a válláról. Ha szívesen részt vennél a vállalkozások sikerének elősegítésében, jelentkezz az OKJ-s vállalkozási mérlegképes könyvelő tanfolyamra.

A vállalkozási mérlegképes könyvelő olyan nélkülözhetetlen háttérember, aki nélkül egyetlen cég sem létezhet, ezért a szakma népszerűsége és megbecsültsége is kiemelkedő a pénzügyi foglalkozások között, hiszen a paragrafusok és rendeletek között csak egy felkészült szakember képes eligazodni.

Ő az, aki gondoskodik a pénzforgalomhoz kapcsolódó feladatok ellátásáról, megbízóival együttműködve megítéli a vállalkozás pénzügyi helyzetét és ennek fényében ad befektetési tanácsokat, valamint elkészíti és lebonyolítja a finanszírozási pénzügyi döntéseket.

A cégek mindennapi működéséhez olyan jól összeállított rendszerre van szükség, mely garantálja a költség elszámolás lehetőségét is, bizonylatokkal alátámasztva és betartva a számviteli alapelveket. A könyvelő feladatai közé tartozik a beszámolók és üzleti jelentések, valamint az adóbevallás elkészítése is, mely során alkalmazza az aktuális adójogszabályokat.

Legyél a vállalkozások motorja!

A könyvviteli szolgáltatások körébe tartozik a számviteli beszámoló elkészítése, melyben a valósággal megegyező belső és külső információkat a jogi előírásoknak és szabályrendszernek megfelelve tünteti fel. Akár cégalapításról, átalakulásról, felszámolásról vagy végelszámolásról van szó, a vállalkozás nem nélkülözheti a tájékozott szakember munkáját, aki ezekben az esetekben is nagy körültekintéssel végzi el a rá háruló számviteli feladatokat.

A vállalkozási mérlegképes könyvelő tanfolyam pénzügyi-számviteli ügyintéző, vállalkozási- és bérügyintéző, pénzügyi termékértékesítő vagy államháztartási ügyintéző szakképesítés esetén kezdhető meg, de abban az esetben is jelentkezhetsz a képzésre, ha közgazdász diplomával rendelkezel vagy – nem szakirányú végzettség esetén – akkor, ha legalább két év igazolt gyakorlatot tudsz felmutatni pénzügyi vagy számviteli területen.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Szaktudással a közös sikerekért

A 60 százalékban elméletre épülő, átlagosan 1 év időtartamú tanfolyam során jogi, gazdasági, pénzügyi, adózási és számviteli ismereteket szerezhetsz, a sikeres vizsgát követően pedig gazdálkodó szervezetek alkalmazottja vagy tagjaként, egyéni vállalkozóként, illetve számviteli szolgáltatást nyújtó társaság tagjaként vagy alkalmazottjaként dolgozhatsz a szakmádban. OKJ-s bizonyítványoddal analitikus könyvelő, bérszámfejtő, számlaellenőr vagy adatrögzítő is lehetsz, de a végzettséggel betölthető munkakörök teljes listáját a cikk végén olvashatod.

A sikeres vizsga után alkalmazottként és egyéni vállalkozóként is elhelyezkedhetsz

Ha ezt a hivatást választod naprakészségre és precizitásra is szükséged lesz, munkádat pedig számítógépes programcsomagok, szoftverek, formanyomtatványok és jogszabály gyűjtemény is segíti majd az olyan egyszerű, de létfontosságú eszközökkel egyetemben, mint az iratrendező, a nyomtató és persze az állandó internet hozzáférés.

A szakma megszerzése nemcsak biztos megélhetést, de karrierlehetőséget is kínál, hiszen a kapcsolódó szakképzések – a pénzügyi-számviteli ügyintéző, a vállalkozási és bérügyintéző, a pénzügyi termékértékesítő, az államháztartási ügyintéző, az adótanácsadó, az ellenőrzési szakelőadó, az IFRS mérlegképes könyvelő, és a pénzügyi szervezeti mérlegképes könyvelő – elvégzésével szélesre tárhatod szolgáltatásaid körét, ezáltal pedig saját lehetőségeidet is sokszorosára növelheted.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a vállalkozási mérlegképes könyvelő tanfolyamról

A szakképesítés-ráépülés azonosító (OKJ) száma
55 344 07
A szakképesítés-ráépülés megnevezése
Vállalkozási mérlegképes könyvelő
A képzés megkezdésének feltételei
Szakmai előképzettség:
54 344 01 Pénzügyi-számviteli ügyintéző
54 344 02 Vállalkozási- és bérügyintéző
54 343 01 Pénzügyi termékértékesítő (bank, befektetés, biztosítás)
54 344 04 Államháztartási ügyintéző
A szakképesítés-ráépüléssel betölthető munkakörök
Számviteli ügyintéző
Analitikus könyvelő
Főkönyvi könyvelő
Számviteli előadó
Pénzügyi ügyintéző
Bérszámfejtő
Pénztáros
Számlaellenő
Adatrögzítő
Analitikus könyvelő
Bérelszámoló
Készlet- és anyagnyilvántartó
Számviteli egység vezetője
Könyvelő
Kontroller, belső ellenőr
Szervezetirányítási vezető
Title
A szakképesítés-ráépülés munkaterületének leírása
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 150. §-ának (2) bekezdésében meghatározott könyvviteli szolgáltatás
körébe tartozó feladatok irányítását, vezetését végzi, számviteli beszámolót készít. Ellátja a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény hatálya alá tartozó gazdálkodónál mindazokat a feladatokat, amelyek a könyvviteli szolgáltatás körébe tartoznak. Kialakítja a számviteli politikát, a könyvviteli elszámolás, a beszámoló készítés rendszerét, módszerét ideértve a belső információs rendszer kialakítását is. Ellátja a számlarendhez, a könyvvezetéshez, valamint a beszámoló készítéshez szükséges szabályzatok elkészítésével, rendszeres karbantartásával kapcsolatos feladatokat. Biztosítja a valóságnak megfelelő belső és külső információk előállítását, szolgáltatását, az elszámolások, az adatok jogszerűségének, szabályszerűségének, megbízhatóságának, bizonylatokkal való alátámasztottságát a számviteli alapelvek betartásával. Elvégzi a könyvviteli szolgáltatás körébe tartozó feladatokat a gazdálkodó alkalmazottjaként, tagjaként, egyéni vállalkozóként, vagy számviteli szolgáltatást nyújtó társaság tagjaként, illetőleg alkalmazottjaként.
A szakképesítés-ráépülés megszerzésének szakmai követelményei
Jogi feladatok a gyakorlatban
Gazdasági és vezetési feladatok a gyakorlatban
Pénzügyi feladatok ellátása
Adózási feladatok ellátása
Számviteli feladatok a gyakorlatban
Számviteli szervezési feladatok ellátása
Elemzési – ellenőrzési feladatok ellátása

Még kérdésem van