A bérszámfejtés az egyik leggyakoribb feladata a bérügyintézőnek.

Biztos egzisztenciára vágysz? Jelentkezz bérügyintéző képzésre!

A bérügyintéző tanfolyam átalakult, így mostmár vállalkozási és bérügyintéző tanfolyamként találhatod meg ezt a képzést! Az új tanfolyamról ITT találsz hasznos információkat.

Gyakran előfordul, hogy a középiskolai tanulmányok sikeres lezárása után a frissen érettségizett fiatal felnőttekben még nem körvonalazódtak a jövőt illető elképzeléseik. Ilyen esetben hasznos feltérképezni a képességeket és az affinitásokat, amik segítséget nyújthatnak a pályaválasztásban. Ha valaki inkább reál beállítottságú, ám mégis szívesen dolgozna humán területen, annak ideális választás lehet a bérügyintéző OKJ-s képzés.

Persze a tanfolyam nemcsak azoknak nyújt előrelépést, akik pályájuk elején állnak és biztos állást valamint versenyképes fizetést szeretnének, hanem azoknak is, akik függetlenségre vágynak és vállalkozói vénájukat kiaknázva külsősként dolgoznának az őket alkalmazó cégeknek ebben a folyamatos felkészültséget kívánó szakmában.

A pénz önmagában nem cél, csak valami, amire szükségünk van a működéshez. (Buzz Aldrin)

Bérügyintéző tanfolyam gyakorlat közben

Precizítást igénylő feladatok

Nemcsak a kisvállalkozások, de a vállalatok is folyamatosan keresnek megbízható, képzett szakembereket, így a sikeres vizsgát követően gyors elhelyezkedés helyezhető kilátásba. Ha egyéni vállalkozóként vagy családi vállalkozás fenntartójaként fontos számodra, hogy naprakész legyél és biztosan hozzájuss a megfelelő információkhoz, egy ilyen képzéssel gördülékennyé teheted a mindennapi adminisztratív feladatok mentét és persze biztosabban eligazodsz majd a vállalkozás pénzügyeiben is.

 

Milyen kihívások várnak Rád?

Aszakma tudójaként a kisujjadban lesz minden bérügyintézéssel kapcsolatos folyamat és tevékenység: magabiztosan fogod elvégezni a munkavállalók munkaviszonyának létesítéséhez és megszüntetéséhez kapcsolódó feladatokat, tudni fogod, milyen adatokat kell összegyűjtened további feldolgozás céljára és az iratkezelést hagyományos – papír alapú – valamint digitális formában is precízen rendszerezed majd.

Bérügyintézőként önállóan kell a foglalkoztatottak társadalombiztosítási jogaival és kötelezettségeivel kapcsolatos teendőket ellátnod és alkalmaznod az egészségbiztosításhoz, járulékokhoz, nyugdíjbiztosításhoz és családtámogatási ellátáshoz fűződő jogszabályokat. Feladatköröd két fő területe tehát a társadalombiztosítás és a munkaerő-gazdálkodás lesz.

Képzési ajánlatok ITT!

 

A precíz jellem felelősségteljes beosztást érdemel

Acégek, vállalatok életében egy humán erőforrással foglalkozó kollégának hangsúlyos szerepe van, hiszen a költségek akár 60 százalékát is kitehetik a munkabér jellegű kiadások, így egy gazdasági adminisztrációban tapasztalt szakemberre mindig nagy szükség van.

A naprakészséget – a legtöbb szakmához hasonlóan – bérügyintézőként sem nélkülözheted, ezért az irodai szoftverek kellő ismeretét a jogszabály gyűjtemény vagy a számítógépes jogtár rendszeres böngészésével célszerű kiegészítened.

Bérügyintéző OKJ-s bizonyítvánnyal nemcsak egy szakmát, hanem a biztos megélhetést is választod.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a bérügyintéző tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
51 344 01
A szakképesítés megnevezése
Bérügyintéző
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Bérelőkészítő
Bérszámfejtő és kalkulátor
Bérügyi adminisztrátor
Bérügyi asszisztens
Bérügyi előadó
Bérügyintéző
Analitikus könyvelő
A szakképesítés munkaterületének leírása
A bérügyintéző ellátja a bérszámfejtéssel kapcsolatos feladatokat. A munkavállalókkal kapcsolatos munkaerő-gazdálkodáshoz kapcsolódó ügyeket intézi, a nyilvántartásokat vezeti.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Munkaerő-gazdálkodás
Bérügyi szakfeladatok ellátása

Még kérdésem van