Az adótanácsadó tanfolyam során tisztába kerülsz a magyar adózási rendszerrel.

Karrierre és változatos munkára vágysz, ami jövedelmez is? Legyél adótanácsadó!

A manapság oly gyakran változó adójogi környezetben egyetlen vállalkozó vagy cég sem engedheti meg magának, hogy felkészült szakember támogatása nélkül végezze tevékenységét.

Egy profi munkatárs a pénzügyi, a gazdasági és a jogi ismereteit elegyítve naprakész tudással segíti a cég működését. Ha sokszínű, folyamatos felkészültséget igénylő munkát keresel és karriert építenél egy elismert szakmában, akkor jelentkezz az OKJ-s adótanácsadó tanfolyamra.

Ez a hivatás lehetőséget biztosít számodra, hogy szorgalmaddal menedzseri vagy felsővezetői pozícióba kerülj, de ha önállóságra törekszel, akkor saját praxist is bátran indíthatsz. Aki ezt a foglalkozást választja, vállalkozások, magánszemélyek vagy egyéb szervezetek megbízottjaként lát el tanácsadói és ellenőrzői munkát, felügyeli az adójellegű kötelezettségeket és ellátja a költségvetési támogatással kapcsolatos feladatokat.

Alapozd jövődet egy biztos szakmára!

A közös munka megkezdése előtt a legfontosabb teendő a megbízás értelmezése, majd az ez alapján történő adókötelezettségek és következmények megállapítása, a megbízó tájékoztatása és a bevallások elkészítése. Munkádat a rád vonatkozó jogszabályok betartásával végezheted, legyen szó vállalkozás alakulásában, működésében, átalakulásában vagy megszűnésében való közreműködésről.

Mindennapi teendőid közé tartozik majd a vállalkozás egyes részterületeire vagy egészére vonatkozó ellenőrzési és adótervezési feladatok ellátása, adótanácsadói vélemény készítése és ellenjegyzése, valamint megbízóid költségvetési kapcsolatokat érintő adóigazgatási eljárásban való képviselete.

Feladataid végrehajtásához a vállalkozások mérlegét, az eredmény-kimutatását és az üzleti jelentéseket is felhasználhatod, figyelembe véve a közigazgatási eljárási szabályokat és az új adójogi eljárási normákat.
Amennyiben egy szervezet alkalmazottjaként tevékenykedsz, jogosult leszel rá, hogy az adókötelezettségek és támogatás-felhasználások jogszerűségét ellenőrizd és tájékoztasd ügyfeleidet kötelezettségeikről, valamint jogaik érvényesítésének módjáról is.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Szerezz ügyfélkört szakértelmeddel!

A precizitás és az ismeretek folytonos frissítése olyan nélkülözhetetlen lesz számodra, mint az írásban és szóban egyaránt hatékony kommunikáció, hiszen ez biztosítja az eredményes együttműködést a megbízókkal, a hatósági szakemberekkel és a szakmabeliekkel egyaránt. Magabiztos tudásod és gyakorlottságod felkészít azokra az esetekre is, melyekben önállóan és felelősséget vállalva adsz tanácsot bizonyos döntések meghozatalához.

Az átlagosan 10 hónapos időtartamú képzésen 70 százalékban gyakorlati tudnivalókat sajátíthatsz el: jogi ismereteket szerezhetsz és betekintést nyersz az adózás rendjébe, a számviteli feladatok, az adótanácsadás, valamint a közvetlen és közvetett adózás rejtelmeibe is.

A képzésre az államháztartási mérlegképes könyvelő, egyéb szervezeti mérlegképes könyvelő, vagy vállalkozási mérlegképes könyvelő végzettség megléte esetén jelentkezhetsz és a sikeres vizsgát követően adótanácsadó, adószakértő és adó- és illetékhivatali ügyintéző is lehetsz, de a végzettséggel betölthető munkakörök teljes listáját a cikk végén olvashatod.

Precizitás és hatékony kommunikáció = eredményes együttműködés

A szakma nemcsak bizonyítványt, de egy szépen ívelő életpálya lehetőségét is kínálja számodra, hiszen a kapcsolódó szakképesítések számtalan alternatívát kínálnak ebben a szektorban: az államháztartási mérlegképes könyvelőtől, az egyéb szervezeti mérlegképes könyvelőn, a vállalkozási mérlegképes könyvelőn, az okleveles adóellenőrzési szakértőn, az okleveles forgalmiadó-szakértőn és az okleveles jövedelemadó-szakértőn át egészen az okleveles nemzetköziadó-szakértőig. A választás csak Rajtad áll!

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk az adótanácsadó tanfolyamról

A szakképesítés-ráépülés azonosító (OKJ) száma
55 344 01
A szakképesítés-ráépülés megnevezése
Adótanácsadó
A képzés megkezdésének feltételei
Szakmai előképzettség  (55 344 02 Államháztartási mérlegképes könyvelő, 55 344 03 Egyéb szervezeti
mérlegképes könyvelő, 55 344 07 Vállalkozási mérlegképes könyvelő)
A szakképesítés-ráépüléssel betölthető munkakörök
Adótanácsadó
Igazgató, elnök, ügyvezető igazgató
Adó-szakelőadó
A szakképesítés-ráépülés munkaterületének leírása
Az adótanácsadó a vállalkozások, egyéb szervezetek, magánszemélyek adóival, adójellegű kötelezettségeivel, költségvetési támogatásával kapcsolatos, rendszeresen ismétlődő vagy eseti feladatokra és ügyletekre vonatkozó tanácsadói, ellenőrzési munkát végez. Értelmezi a kapott megbízást, azonosítja a megbízással összefüggő releváns tényállást, az ezek alapján adódó adókötelezettségeket, és ezek hatásáról és következményeiről megbízójának tájékoztatást ad. Részt vesz a vállalkozás adókötelezettségeinek teljesítésében, a bevallások elkészítésében, az ehhez kapcsolódó számviteli feltételrendszer kialakításában, működtetésében, elemzi, hasznosítja az abból nyert információkat. Megbízója vagy munkaadója felhatalmazása alapján a rendszeresen ismétlődő feladatokhoz és ügyletekhez kapcsolódó adókötelezettségek és jogok érvényesítésében, ellenőrzésében közreműködik. Az adóhatóságok előtti eljárásokban képviseletet lát el.
A szakképesítés-ráépülés megszerzésének szakmai követelményei
Jogi ismeretekhez kapcsolódó feladatok
Az adózás rendje, adóigazgatási eljárás
Közvetlen adózási feladatok
Közvetett adózási feladatok
Egyéb adózási feladatok ellátása
Számviteli feladatok ellátása
Adótanácsadási tevékenység

Még kérdésem van