A női szabó tanfolyam során elsajátíthatod a legfontosabb szabási technikákat.

Lehetőségekkel teli, kreatív hiányszakmát keresel? Női szabóként új távlatokat nyithatsz magad előtt

Ha olyan karrierre vágysz, amelyet akár alkalmazottként, akár vállalkozóként megvalósíthatsz és közben attól sem kell tartanod, hogy megrekedsz a fejlődésben, akkor válassz kreatív szakmát, melyben szellemi és fizikai képességeidet egyaránt kamatoztathatod.

A könnyűipar napjainkban is folyamatos változásokat él meg, köszönhetően az automatizálást biztosító gépeknek és a számítógépes szoftverek egyre nagyobb térhódításának, melyek megfelelően használva segítik és nem felváltják a munkaerőt, miközben az alkotói folyamat az ember privilégiuma marad.

Ha szívesen sajátítanál el olyan hiányszakmát, melyben a kézügyességedre, az esztétikai érzékedre és a figyelmedre is szükséged lesz, akkor jelentkezz az OKJ-s női szabó tanfolyamra. Az átlagosan 2 év időtartamú, 70 százalékban gyakorlatorientált képzést alapfokú iskolai végzettséggel és egészségügyi alkalmasság elbírálása után kezdheted el.

Válaszd a Neked való szakmát!

Mivel jellemzően ülő munkáról van szó, érdemes mérlegelned, hogy fizikai adottságaid milyen mértékben teszik lehetővé, hogy hosszabb távon ezt a szakmát űzd, hiszen nemcsak a hátad és a derekad, hanem a kezeid, a karjaid és az ujjaid is extra igénybevételnek lesznek kitéve. Az éles látás és a színek helyes felismerése nélkülözhetetlen, ezen adottságok birtokában pedig már csak annyi a dolgod, hogy a gyakorlati és elméleti tudnivalókat maximálisan elsajátítsd.

A ruhaipari anyagvizsgálat és gyártmányvezetés, a textiltermékek összeállítása, a lakástextíliák és a női ruhák készítése és értékelése, a munkahelyi egészségre és biztonságra vonatkozó szabályok megismerése és helyes alkalmazása komplex tudást ad a kezedbe ahhoz, hogy női szabóként érvényesülhess.

Így nem okoz majd fejtörést a műszaki dokumentáció és a mérettáblázat értelmezése – vagy akár igény szerinti módosítása -, az alapszabásminta elkészítése és modellezése, a különböző textiltermékek ragasztása vagy éppen a munkádhoz szükséges ruhaipari gépek helyes használata sem.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Legyél a legjobb, űzd szenvedéllyel a munkád!

Szakmai gyakorlatodnak köszönhetően a műszaki dokumentáció alapján pontosan el tudod készíteni a tervezett női ruházati terméket, legyen szó blézerről, szoknyáról vagy akár télikabátról, de az ágyneműk, függönyök és egyéb lakástextíliák elkészítésében is rutint szerezhetsz.

Az új áruk megalkotásán túl felkereshetnek olyan átalakítási és javítási kérésekkel is, mint a méretre szabás, a sérült ruhadarabok esztétikai és funkcionális helyrehozása, a cipzárcsere vagy a foltozás.

A női szabó tanfolyam a kreatív oldaladat is megdolgoztatja!

Munkád azonban nemcsak a betanult metódusok sorából áll, hiszen a Hozzád forduló megrendelők kikérhetik szakmai véleményedet arról, hogy alkatukhoz milyen szabású, színű és anyagú ruhát válasszanak, hogy előnyös megjelenésre tegyenek szert. 

Karrierlehetőség kreativitással

A sikeres vizsgát követően női szabóként nőiruha-készítő, női szabó, lakástextil készítő, ruhakészítő és mérték utáni szabó munkakörökben helyzekedhetsz el, a kapcsolódó szakképesítések pedig újabb lehetőségeket tárnak eléd, hiszen munkaruha- és védőruha-készítő, bőrdíszműves, cipőkészítő, fehérnemű-készítő és kötöttáru összeállító valamint férfiszabó is lehetsz.

Nagyratörő terveidet pedig nemcsak itthon, de Europass bizonyítvány igénylése után az Unió országaiban is valóra válthatod. Ne késlekedj, a siker rajtad múlik!

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a női szabó tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
34 542 06
A szakképesítés megnevezése
Női szabó
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmények
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Nőiruha-készítő
Női szabó
Lakástextil-készítő
Ruhakészítő
Mérték utáni szabó
A szakképesítés munkaterületének leírása
A női szabó műszaki dokumentáció alapján sorozat- és méretes női ruházati termékeket gyárt, egyéb termékeket készít: ágynemű, függöny, lakástextíliák, ruházati termékeket átalakít, javít.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Ruhaipari anyagvizsgálatok
Ruhaipari gyártmánytervezés
Textiltermékek összeállítása
Lakástextíliák készítése
Női ruhák készítése és értékesítése
Foglalkoztatás I.
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van