A lakástextil készítő tanfolyam során elsajátíthatod a legfontosabb varrási techikákat.

Vesd bele magad a lakásdesign egy nélkülözhetetlen ágazatába: legyél lakástextil-készítő!

A könnyűipar egészére kiterjedő folyamatos fejlődés – mely a szabályozások és a technikai újítások mentén alakul – lehetővé teszi, hogy a benne dolgozók is szüntelenül bővíthessék tudásukat és szakmai tapasztalatukat. A lakástextil-készítésben olyan területet hódíthatsz meg, melyben kreativitásod és hozzáértésed juttathat szakmai és anyagi elismeréshez.

A modern étletvitelből fakadó stressz és feszített tempó egyre erősebben vonja maga után az emberek azon természetes igényét, hogy legyen számukra egy menedéket nyújtó hely – az otthonuk – ahol feltöltődhetnek és kellemesen tölthetik el a pihenésre szánt időt családjuk körében. Ezért is élvez kiemelt fontosságot a belső terek kialakítása, a kényelmi berendezések és a kiegészítők, melyek jól megkomponálva tökéletes harmóniát sugároznak.

Profizmussal a vevői elégedettségért

Ha Te is szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy az emberek egy fárasztó nap után kellemes környezetben pihenhessenek, akkor jelentkezz az OKJ-s lakástextil-készítő tanfolyamra. Az átlagosan 8 hónap időtartamú, 70 százalékban gyakorlatorientált képzést alapfokú iskolai végzettség birtokában és pozitív elbírálású egészségügyi alkalmassággal kezdheted el.

A képzési idő alatt elsajátíthatod a méretlevétel módszerét, a mérettáblázat értelmezésének lépéseit, a szabásminta készítés metódusát, de abban is gyakorlatot szerzel, hogyan kell megkülönböztetni a textíliákat.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Légy saját sorsod kovácsa!

A munkádhoz szükséges kellékek segítenek majd abban, hogy precízen alkothass és olyan folyamatokat is gond nélkül kivitelezhess, mint a díszítés, a ragasztás vagy a szakadások kijavítása. Éppen ezért eszközeid rendben tartása is napi teendőid részét képezi majd, hogy a terméktároló állványok és a csomagolóanyagok között secperc alatt eligazodj és fennakadás nélkül használhasd az elektromos ollót, a szabászgépeket, a lyukasztógépeket, a gőzvasalót vagy éppen a síkragasztó prést. 

Tegyél szert magabiztos tudásra vevőköröd bővítéséért!

Magabiztos tudásra teszel szert a biztonságra és a környezetvédelemre vonatkozó kérdésekben is, így nem jelent majd fejtörést a munkádhoz kapcsolódó vegyszerek és hulladékok kezelése sem. Ha nemcsak egy keresett szakmára vágysz, de nagyratörő terveket dédelgetsz, akkor a részszakképesítések megszerzésével szabó, varró, lakástextil-készítő, lakástextil-varró és javító lehetsz, valamint elsajátíthatod a női- és férfiszabó szakmákat is.

Ha lakástextil termékek forgalmazásával vagy lakberendezéssel foglalkozol, akkor a lakástextil-készítő szakma megszerzésével olyan plusz szolgáltatásokat nyújthatsz ügyfeleidnek, mellyel nemcsak vevőkörödet bővítheted, de céged bevételét is nagy mértékben gyarapíthatod.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a lakástextil készítő tanfolyamról

A részszakképesítés azonosító (OKJ) száma
21 542 01
A részszakképesítés megnevezése
Lakástextil-készítő
A képzés megkezdésének feltételei
Nem igényel befejezett iskolai végzettséget
Egészségügyi alkalmassági követelmények
A részszakképesítéssel betölthető munkakörök
Lakástextil-készítő
Lakástextil-varró, javító
A részszakképesítés munkaterületének leírása
A lakástextil-készítő feladata lakástextil termék szabásmintáinak elkészítése, szabása, készítése, javítása.
A részszakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Ruhaipari anyagvizsgálattok
Lakástextíliák készítése

Még kérdésem van