Virágkötő tanfolyam

Virágillatban töltenéd munkanapjaidat egy kreatív szakma űzőjeként? Legyél virágkötő!

Sokakban él a romantikus elképzelés, hogy milyen nagyszerű lehet egész nap színpompás, illatozó virágok között sürögni-forogni és a vásárlók igényeit túlszárnyaló alkotásokkal megörvendeztetni a megajándékozottakat. Ha kreativitásod és kiváló kommunikációd arra sarkall, hogy Te is megvalósítsd ezt az ideát, akkor jelentkezz az OKJ-s virágkötő tanfolyamra.

A kifinomult ízlés, az emberismeret és az alkotói munka iránti vonzalom nagy segítségedre lesz abban, hogy virágkötőként kiteljesedj és évszaktól függetlenül szebbnél szebb kompozíciókkal szerezz örömet megbízóidnak. Számtalan alkalom adódik ugyanis az ember életében, amikor virággal is kifejezésre juttatná szeretetét – például születésnap, évforduló, ballagás, névnap, nőnap és esküvő alkalmával – vagy, amikor együttérzésünket nyilvánítanánk ki egy rokon vagy barát elvesztésekor.

Éppen ezért az empátia, a lelkiismeretes munka és a vásárlók igényeinek pontos feltérképezése olyan készségek, melyekkel elérheted, hogy elégedett ügyfeleid szájról-szájra adják, milyen csodák kerülnek ki a kezeid közül minden alkalommal.

Ismerd szakmád minden fortélyát!

Mivel a munkavégzés nagyrészt álló helyzetben történik, lényeges, hogy se reumatikus panaszoktól, se gerincbántalmaktól ne legyél érintett, valamint az is gátat vethet elképzeléseidnek, ha pollenallergia kínoz.

Empátia, a lelkiismeretes munka és a vásárlók igényeinek pontos feltérképezése

A jó kézügyességre és az erős ujjakra akkor is támaszkodhatsz, ha vastagabb ágakkal kell megbírkóznod, ehhez a művelethez persze éles metszőolló és virágkötő kés is szükségeltetik.

A munkafolyamatok során nemcsak virágokkal, hanem a kompozíciók megalkotásához szükséges eszközökkel is dolgozol, így pontosan tudod majd, hogyan használd a ragasztópisztolyt, a tűzőhabot, a virágtartósító- és nyílasztó szereket, a koszorúalapot és a különféle díszítő elemeket.

Ha virágkötőként dolgoznál, azt csakis a végzettség birtokában teheted meg, hiszen jogszabály írja elő. Az átlagosan 4 hónap időtartamú tanfolyamon, melyet alapfokú iskolai végzettség és egészségügyi alkalmasság birtokában kezdhetsz el, döntően – 70 százalékban – gyakorlati tudnivalókat sajátíthatsz el, de megismerkedsz a virágfajtákkal és igényeikkel, valamint ismereteket szerzel a cserepes virágok gondozásáról is.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Indíts akár saját vállalkozást!

A képzésen olyan információkhoz is hozzájuthatsz, mint például: hány szál felett nem érvényesül a páratlan szabály vagy, hogy milyen virágokat illik férfiak részére adni.
Virágkötőként elsősorban a növényekről, valamint kis részben az üzlet szabályszerű működéséről tanulsz, de ha tovább bővítenéd tudásodat és ezzel együtt lehetőségeid körét, akkor a virágkötő és virágkereskedő tanfolyamon ezen túlmenően a vállalkozás alapításáról, működtetéséről, átszervezéséről és esetleges megszüntetéséről is tanulhatsz.

Manapság valóban érvényesül az a megállapítás, hogy csak a kreativitás szabhat határt annak, hogy a virágokon kívül mi is kerüljön a megajándékozott csokrába, hiszen sokan édességet, ehető gyümölcsöket, apró kis üzenőtáblákat vagy akár plüssfigurákat is a csokorba köttetnek, melynek ízléses elhelyezése a Te feladatod lesz.

A virágkötő szakmával egy keresett, népszerű hivatást tudhatsz magadénak, mellyel – Europass bizonyítvány igénylését követően – akár külföldön is szerencsét próbálhatsz.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Összefoglaló információk a virágkötő tanfolyamról

A részszakképesítés azonosító (OKJ) száma
31 215 02
A részszakképesítés megnevezése
Virágkötő
A képzés megkezdésének feltételei
Iskolai előképzettség vagy bemeneti kompetenciák teljesítése
Egészségügyi alkalmassági követelmények
A részszakképesítéssel betölthető munkakörök
Koszorúkötő
A részszakképesítés munkaterületének leírása
A virágkötő egy virágkötő üzemben, különböző szintű virágértékesítési helyeken virágkötészeti tevékenység végzésére alkalmas.
A részszakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Növényismeret és – kezelés
Virágkötészet

Még kérdésem van