A virágkötő és virágkereskedő tanfolyam során megtanulod a növényeg ápolásának legfontosabb elemeit.

Hozz szépséget a világba a szakmád által: legyél virágkötő és virágkereskedő!

Vesszük, ha ünnepelni szeretnénk, ha jó kedvre akarunk deríteni, vagy ha éppen bocsánatot akarunk kérni valakitől, de akkor is, ha csak egy kis pozitív hangulatra vágyunk, amivel feldobhatnánk a lakást. A virág minden alkalomra tökéletes választás, így ha közvetett módon szívesen okoznál örömet másoknak a munkád által, akkor jelentkezz a virágkötő és virágkereskedő OKJ-s tanfolyamra.

A színek, az illatok és a formák, már akkor megragadnak minket, amikor egy virágbolt kirakatához közelítünk, hiszen az ügyeskezű árusok a legtöbb helyen már az utcán szemet gyönyörködtető kompozíciókat helyeznek el, melyek minden érzékszervünket elcsábítva be is csalnek minket az üzletbe. A belső tér hangulatos kialakítása az egyik legfontosabb szempont a sikeres eladáshoz, ezért nemcsak a virágok ezerféle színe, hanem különféle stílusú és más-más technikával készült összeállítások is ötletet adhatnak a vásárlóknak.

Alkotás szívvel-lélekkel mások örömére

Egy népszerű virágkötő nemcsak jó kézügyességgel és esztétikai érzékkel van megáldva, de a térlátása és az arányérzéke is megfelelően fejlett ahhoz, hogy igazán káprázatos virág-csodákat alkothasson. Munkájában a szakmai tudáson túl olyan kéziszerszámokat alkalmaz, mint a virágkötő kés, a papírvágó olló, a metszőolló, a ragasztópisztoly vagy a csípőfogó, melyek segítenek valóra váltani egy-egy kreatív elképzelést.

A virágkötő és virágkereskedő tanfolyamon esküvői títhatodcsokrok kötését is elsajá

esküvői csokor (fotó: pinterest)

A legfelkapottabb virágüzletek szinte már egy lakberendezési áruházhoz hasonlatos otthonos hangulatot árasztanak, ahol számtalan, virágokhoz kötődő lakberendezési tárgyra bukkanhatunk, mint például egy dekoratív váza, egy formás mécsestartó, egy tekintet vonzó kaspó és megannyi apró kis csecsebecse, amelyek így együtt minden belső teret barátságossá varázsolnak.

A káprázatos csokrok, a pompás ünnepi és alkalmi díszek a névnapok, születésnapok, évfordulók, esküvők és a legkülönfélébb rendezvények nélkülözhetetlen kiegészítői, de csak a szakképzett virágkötő tudja azt a titkot, amitől a díszpapír, a szalagok, a drótok és persze a virágok tökéletes harmóniában olvadnak össze, mosolyt csalva a megajándékozott arcára.

A virágkötő és virágkereskedő tanfolyam után betölthető munkakörök teljes listáját a cikk végén olvashatod, de ha már így is kedvet kaptál, hogy jelentkezz, csupán egészségügyi alkalmassági igazolásra és alapfokú iskolai végzettségre lesz szükséged és már el is kezdheted az átlagosan 5 hónap időtartamú tanfolyamot, ahol 60 százalékban gyakorlati tudnivalókra okítanak.

koszoru vegleges

A tanfolyam során a koszorúk készítését is elsajátíthatod (fotó: pinterest)

 

Képzési ajánlatok ITT!

 

Vállalkoznál? Legyen saját virágszalonod!

A képzést követően magabiztosan segíthetsz vásárlóidnak kiválasztani a legmegfelelőbb élővirágot, ami valóban szép kiegészítője lehet otthonuknak, ha követik a tőled kapott szaktanácsokat a növény fény- tápanyag- és vízigényét, valamint gondozását illetően. Akár standon, pavilonban, üzletben, szalonban vagy nagykereskedelmi szakáruházban űzöd majd a szakmát, a végzettség megléte foglalkoztatási feltétel, hiszen jogszabály írja elő.

A tanfolyam után akár saját vállalkozást is indíthatsz

Ha úgy döntesz, hogy önállóan szeretnéd megmutatni, mire vagy képes, akkor egy saját vállalkozásban remekül kamatoztathatod a virágkereskedő tanfolyamon tanultakat. A szakképesítéssel boltvezetői pozíciót is betölthetsz, hiszen elsajátítod az üzlet működtetéséhez szükséges összes tudnivalót, melynek része a marketingtevékenység, a készlet és a raktár kezelése, a nyilvántartás kezelése és az értékesítés.

Ez a hivatás egy virágokat szerető embernek nem okozhat csalódást, és ha jó érzékkel, szívvel-lélekkel végzed napi teendőidet, akkor nemcsak visszatérő vásárlóid boldogsága, de egy kedvező egzisztencia is a jutalmad lesz.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a virágkötő és virágkereskedő tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
34 215 04
A szakképesítés megnevezése
Virágkötő és virágkereskedő
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Virágkereskedő
Virágbolti eladó
Piaci, utcai árus
Koszorúkötő
A szakképesítés munkaterületének leírása
A virágkötő és virágkereskedő virágkötő üzemben, különböző szintű virágértékesítési helyeken (stand, pavilon, üzlet, szalon), virágkellék-nagykereskedelmi szakáruházban eladói és virágkötészeti tevékenység végzésére alkalmas. A szakképesítés irányítói, boltvezetői tevékenység végzésére, önálló vállalkozás létrehozására is jogosít.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Foglalkoztatás I
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság
Növényismeret és – kezelés
Virágkötészet
Virágeladás alapjai
Virágkereskedelem

Még kérdésem van