A logisztikai ügyintéző tanfolyam során megtanulod az áruforgalom tervezését.

Jelentőségteljes munkakörre vágysz egy keresett szakmában? Legyél logisztikai és szállítmányozási ügyintéző!

A globalizáció kiterjedésének köszönhetően ma már magától értetődő, hogy – kis túlzással – szinte bármit megkaphatunk a világ bármely pontján. A cégek és nagyvállalatok működéséhez mindez nélkülözhetetlen, hiszen az alapanyagok szállításához és a termékeik terjesztéséhez jól szervezett rendszerre van szükség. A kereskedelem és a marketing összefonódása olyan szakmát hívott életre, amely ezt a feladatot egy kézben tartva látja el. Ha Te lennél az a fogaskerék, akinek a munkájától az egész gépezet gördülékeny működése függ, akkor jelentkezz az OKJ-s logisztikai és szállítmányozási ügyintéző tanfolyamra.

A 2016 szeptemberében életbe lépett változásokat követően a korábban két külön képzéssel elvégezhető logisztikai ügyintéző és szállítmányozási ügyintéző tanfolyamok összeolvadásából jött létre, így biztosítva komplex szakmai tudást és növekvő lehetőségeket a jelentkezők számára.

Munkakörödbe tartozó feladataid elvégzése nemcsak önállóságot, hanem a vezetői munka és a menedzsment támogatását is megköveteli, melynek főként információszerzéssel és elemzéssel tudsz eleget tenni. Fő tevékenységed – a költségek ésszerű leszorítását és a bevétel maximalizálását szem előtt tartva – a szállítmányozás megtervezése és lebonyolítása, a nemzetközi szállítással kapcsolatos ügyek intézése, valamint a raktározással, a veszélyes anyagok tárolásával és az esetleges reklamációkkal kapcsolatos feladatok ellátása.

A feladataid ellátásához a nyelvérzékedre is szükséged lesz, mivel szóban és írásban egyaránt használnod kell valamilyen idegen nyelvet, valamint megérteni és alkalmazni a szakmádhoz kapcsolódó kifejezéseket.

A lehetőség rajtad múlik

Munkád során a kimagasló kommunikációs készséged lesz az egyik legnagyobb segítséged, hiszen az ügyfelekkel és parterekkel történő kapcsolattartás a hatékony együttműködés kulcsa, elégedettségüket pedig a pontosan ütemezett szállítással, az áru épségének megőrzésével és a tervezett költségek betartásával érheted el.

A logisztikai és szállítmányozási ügyintéző tanfolyamon pedig minderre teljes körű felkészítést kapsz: megtanulod, hogyan kell tervezni, irányítani és elemezni az áruforgalmat, megismerkedhetsz a feladataidhoz kapcsolódó raktárirányítási szoftverekkel, de az itt szerzett marketing ismereteidből is előnyt kovácsolhatsz majd a munkádban.

A számítógép, a számológép és a leghétköznapibb irodai eszközök is fontos kellékeid lesznek, akárcsak a térképolvasás képessége, mely a tervezésben és a nyomon követésben is lényeges szerepet játszik.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Építs karriert egy összetett szakmában!

Az érettségihez és egészségügyi alkalmassághoz kötött, átlagosan 12 hónap időtartamú képzés olyan összetett szakmát ad a kezedbe, mellyel logisztikai ügyintéző, beszerzési ügyintéző és anyag logisztikus lehetsz, de a végzettséggel betölthető munkakörök teljes listáját a cikk végén olvashatod.

Akár 12 hónap alatt szaktudást szerezhetsz egy összetett szakmában!

Szállítmányozási tevékenységeid körébe tartozik majd, hogy kiválaszd az áru továbbításához legalkalmasabb fuvarozási módot és igény esetén útvonaltervet is készíts hozzá. A szállítmányozási szerződés elkészítése, a közlekedési hatóságokkal való kapcsolattartás és a fuvarozók informálása olyan mindennapi teendők, melyek a munkafolyamatok problémamentes elvégzését garantálják.

Az információáramlás és a globalizáció folyamatos gyorsulása olyan feladat elé állít, mely során minden technikai eszköz és tudás bevethető annak érdekében, hogy egy lépéssel mindig versenytársaid elé kerülhess. Ha pedig szorgalmas vagy és tapasztalataidat kibővítenéd, akkor szakképesítés ráépüléssel jegyvizsgáló, légi közlekedés üzemviteli ellátó vagy vasútforgalmi szolgálattevő is lehetsz.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a logisztikai és szállítmányozási ügyintéző tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
54 841 11
A szakképesítés megnevezése
Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Logisztikai ügyintéző
Anyag logisztikus
Anyaggazdálkodó, anyagbeszerző
Beszerzési ügyintéző
Anyag és készletgazdálkodási ügyintéző
Anyagbeszerzési előadó
Szállítmányozási ügyintéző
Árufuvarozói ügyintéző
A szakképesítés munkaterületének leírása
A logisztikai és szállítmányozási ügyintéző feladata a logisztikai tevékenységek tervezése, lebonyolítása, a logisztikai rendszerrel kapcsolatos vezetői munka támogatása, valamint a szállítmányozási tevékenységgel kapcsolatban kiválasztani az áru továbbításához legalkalmasabb fuvarozási módot, szükség szerint megtervezni az útvonalat. Kapcsolatot tart a különböző közlekedési hatóságokkal, szervezetekkel. Elkészíti a szállítmányozási szerződés tervezetét. Kockázatot csökkent a kereskedelmi ügyletnek megfelelő szállítmánybiztosítási ajánlattal. Gondoskodik a különböző fuvarozók információkkal való ellátásáról. Részt vesz a különböző fuvareszköz-, illetve árukárok kivizsgálásában, intézi a kárügyeket. Ellenőrzi és kiadja a különböző fuvarokmányokat.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Vezetési, jogi, gazdasági és marketing ismeretek
Logisztikai ügyintéző feladatai
Szállítmányozási ügyintézői feladatok
Közlekedés-szállítási alapok
Raktárvezető feladatai
A raktáros feladatai
Munkahelyi kommunikáció
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.

Még kérdésem van