Ha értesz az emberek nyelvén és változatos munkára vágysz, akkor jelentkezz a Kereskedő OKJ-s képzésre és indítsd el saját vállalkozásodat!

Szívesen kommunikálsz másokkal és értékesítői vénával is megáldott a sors? Kereskedőként piacképes szakmád lehet

Az emberiség történelmében hosszú évezredek óta központi szerepet tölt be a kereskedelem, a globalizált világban pedig már elképzelhetetlen lenne a civilizációnk nélküle. Szinte a világ bármely pontján hozzájuthatunk kedvenc termékeinkhez, éppen ezért hatalmas a verseny és ettől igazán piacképes a kereskedő szakma. Ha értesz az emberek nyelvén és változatos munkára vágysz, akkor jelentkezz az OKJ-s képzésre és indítsd el saját vállalkozásodat!

A 2017-es statisztikák szerint az elhelyezkedési esélyeid kereskedőként kiemelkedőek a többi szakma képviselőjéhez képest, ráadásul akkor is érdemes elvégezned a tanfolyamot, ha már eladóként dolgozol, de feljebb szeretnél jutni azon a bizonyos ranglétrán.

Kamatoztasd meglévő képességeidet!

Az érettségivel, egészségügyi és szakmai alkalmassággal megkezdhető tanfolyamon 60 százalékban az elméleti tudnivalókat sajátíthatod el, a sikeres vizsgát követően pedig bútor és lakástextil-kereskedő, műszaki- és elektronikaicikk kereskedő, kereskedelmi ügyintéző illetve élelmiszer- és vegyiáru-kereskedő is lehetsz, de a végzettséggel betölthető munkakörök teljes listáját a cikk végén olvashatod.

Ha adottságaid között a jó szervezőkészség, a pontosság, az önállóság, a problémamegoldás képessége és némi matematikai tudás is felsorakozik, akkor minden esélyed megvan arra, hogy eredményes legyél a szakmádban.

Munkád legnagyobb részét az emberekkel történő kommunikáció teszi ki: áruházakban, bevásárlóközpontokban és üzletekben dolgozol a vevők maximális elégedettségéért, válaszolsz a kérdéseikre, tanácsot és tájékoztatást adsz. Szakképzett kereskedőként irányítod a cég működését, nyilvántartást vezetsz, piackutatást végzel valamint az e-kereskedelem terén is hasznosítod marketing ismereteidet a vállalkozás sikerének érdekében.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Változatos, sokszínű szakma

A Te feladatod lesz, hogy tárgyalj a termelőkkel és a forgalmazókkal, megállapodj az árról, a mennyiségekről és az együttműködés egyéb feltételeiről, az árut pedig eljuttasd a fogyasztókhoz és a viszonteladókhoz. Alapvető pénzügyi ismereteidre támaszkodva a könyvelési teendőkben is részt vállalsz, döntést hozol az esetleges kárigények megítéléséről, kezeled a házi kasszát, intézed az átutalásokat és az adminisztratív feladatokat.

Akár alkalmazottként, akár vállalkozóként dolgozol majd, a környezetvédelmi előírásoknak minden esetben meg kell felelned és fel kell venned a versenyt a konkurenciáddal. Ha több lábon állnál, akkor a kapcsolódó szakképesítések közül válaszd a kereskedelmi képviselő, az eladó vagy a virágkötő és virágkereskedő szakmákat, Europass bizonyítvány igénylésével pedig az Unió országaiban is jól fizető állásra tehetsz szert.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a kereskedő tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
54 341 01
A szakképesítés megnevezése
Kereskedő
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmények
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Bútor- és lakástextil-kereskedő
Műszaki- és elektronikaicikk kereskedő
Ruházati és lábbeli kereskedő
Élelmiszer- és vegyiáru-kereskedő
Áruházi osztályvezető
Boltvezető
Kereskedelmi ügyintéző
A szakképesítés munkaterületének leírása
A szakképzett kereskedő irányítja, szervezi és ellenőrzi a kereskedelmi egység szabályszerű működését, ellátja a nyilvántartással és adatszolgáltatással kapcsolatos feladatokat. Megszervezi és lebonyolítja az áruforgalmi tevékenységet. Vállalkozást hoz létre / szűntet meg, gazdálkodást folytat. Marketing tevékenységet, piackutatást végez, felméri és elemzi a piaci környezetet. A nyereséges gazdálkodás érdekében hasznosítja a piackutatás eredményeit. E-kereskedelmi tevékenységet folytat.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Az üzleti levelezés és kommunikáció
Kereskedelmi ismeretek
Kereskedelmi gazdálkodás
A főbb árucsoportok forgalmazása
Marketing
A vállalkozási, vezetési ismeretek
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.
Vállalkozás a gyakorlatban

Még kérdésem van