A gyógynövény eladó tanfolyam során az értékesítést illetően is hasznos tudást szerezhetsz.

Dolgozz az egészségmegőrzés szolgálatában, legyél a gyógynövények szakértője!

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra és egészségünk megőrzésére. Rohanó világunkban felértékelődik a jó közérzet és szervezetünk gondtalan működése, így próbálunk kihasználni minden olyan lehetőséget, mellyel hozzájárulhatunk egészségünkhöz.

A gyógynövények évezredek óta szolgálják az emberiséget, már az ókorban is alkalmaztak gyógyhatású növényeket egészségügyi problémák kezelésére. A gyógynövényekkel történő orvoslás talán a legősibb ismert gyógyítási mód, azonban még napjainkban is nagy népszerűségnek örvend. Ha szeretnéd megismerni a növények jótékony hatásait és hatóanyagait, valamint udvarias kiszolgálással segítenél a vásárlóknak a választásban, jelentkezz az OKJ-s gyógynövény eladó tanfolyamra!

A szakmát korábban az élelmiszer eladó képzéssel együtt szerezhették meg a jelentkezők, azonban ma már különváltan sajátíthatják el a két mesterség fortélyait, így a gyógynövény eladó bizonyítvány szakképesítés-ráépüléssel szerezhető meg.

Megbecsült hivatás az egészségmegőrzésért

Jövőbeli vásárlóid bizalommal fordulnak majd hozzád javaslatokért, hogy panaszaikra a legmegfelelőbb terméket válasszák. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy magas minőségű szolgáltatást nyújthass nekik, és javaslataid szakmailag is meg legyenek alapozva.

A szakma tudójaként gyógynövényeket, gyógyhatású készítményeket, egészséges táplálkozást segítő termékeket ajánlhatsz a szaküzletben megforduló vásárlóknak, illetve tájékoztathatod őket a termékek tulajdonságairól és használatának mikéntjéről.

Képzési ajánlatok ITT!

Naprakész tudás a minőségi szolgáltatásért

A szakma elsajátításához szükséged lesz jó adminisztrációs készségekre is, mivel gyógynövény eladóként nem csupán a vonatkozó előírásokat kell betartanod és dokumentálnod, hanem biztosítanod kell a kötelezően előírt okmányok meglétét, a készletnyilvántartás vezetését.

A gyógynövény eladó OKJ-s tanfolyamon megszerezheted a szükséges tudást a gyógynövények forgalmazásához és kisvállalkozások működtetéséhez is. Ha szeretnél minőségi szolgáltatást nyújtani vendégeidnek, elengedhetetlenek a naprakész ismeretek a népgyógyászatot illetően, a precíz, szakszerű és udvarias kiszolgálás pedig garantálja a szakmai sikert!

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a gyógynövény eladó tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
35 341 02
A szakképesítés megnevezése
Gyógynövény eladó
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Drogériai kereskedő
Gyógynövény kereskedő
A szakképesítés munkaterületének leírása
A gyógynövény eladó szakember a gyógynövény szaküzletben a vásárlói igényeknek megfelelő, gyógynövényt, gyógyhatású készítményt, egészséges táplálkozást segítő terméket ajánl, illetve tájékoztatást ad a gyógynövénytermékek tulajdonságairól, használatáról, felhasználásáról. Előkészíti és lebonyolítja a gyógynövény-termékek mennyiségi és minőségi átvételét, ellenőrzi a kötelezően előírt okmányok meglétét. Nyilvántartást vezet a gyógynövény-termékek készletéről, és betartja azok értékesítésére vonatkozó előírásokat. Kisvállalkozást alapít, és működtet.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
A gyógynövények forgalmazása
Kisvállalkozások működtetése

Még kérdésem van