Bolti eladó tanfolyam gyakorlat élelmiszer osztályon egy hipermarketben.

Válj a vevők kedvencévé, jelentkezz a bolti eladó képzésre!

Ha el sem tudod képzelni magad egy irodában olyan munkavállalóként, aki egész nap a monitor előtt üldögélsz, sokkal inkább arra vágysz, hogy folyamatos pezsgés vegyen körül és úgy érzed, hogy mindezt még jó kommunikációs készséggel és némi értékesítési vénával is tudnád párosítani, akkor igazán sikeressé válhatsz egy bolti eladó tanfolyam elvégzése után.

Az eladók feladatköre jóval kiterjedtebb, mint az első pillantásra tűnik, hiszen azon túl, hogy a legkülönfélébb személyiségű emberekkel kell megtalálniuk a közös hangot, ismerniük kell az árukészletet és helyes emberismerettel rendelkezve törekedni szükséges a vásárlók igényeinek feltérképezésére és kiszolgálására.

Hol érvényesülhetsz egy eladó tanfolyam elvégzése után?

Manapság, amikor óriási a verseny a munkahelyekért és valóban nem könnyű kedvünkre való állásban elhelyezkedni, bolti eladó végzettséggel számos kaput nyithatsz ki magad előtt, hiszen választhatod az OKJ-s képzések közül azt, amelyik élelmiszer, vegyiáru és gyógynövény eladásra jogosít, vagy azt, melynek elvégzése után műszaki cikkeket árusíthatsz. Csupán azt kell eldöntened, hol tudod magad igazán elképzelni: szívesen dolgoznál egy divatáru üzletben, vagy zöldség-gyümölcs kereskedésben, esetleg a természetes megoldások híveit látnád el gyógynövényekkel? A döntés egyedül rajtad áll.

Amennyiben élelmiszereket árusító üzletben szeretnél dolgozni, nem szükséges elvégezned a kombinált eladó tanfolyamot, amellyel bármilyen profilú kereskedelmi üzletben eladóként dolgozhatsz, elegendő, ha a rövidebb és olcsóbb élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó megnevezésű részszakképesítést szerzed meg!

Eladó után jöhet a boltvezető?
 Ha igazán megtalálod a számításod valamelyik területen, ezzel a papírral a kezedben jelentkezhetsz boltvezető képzésre is, és ha elég elszánt vagy, saját vállalkozásba is kezdhetsz, miután rengeteg tapasztalatra tettél szert és megismerted a szakma minden csínját-bínját, ráadásul mindezt úgy, hogy közben még pénzt is kerestél.

Nyelvtanulással megsokszorozhatod az esélyeidet! 
Célszerű és szinte nélkülözhetetlen, hogy az elsajátított szakmát megfelelő nyelvtudással is megtámogasd, így egyrészt Magyarországon is előnyös pozícióba juttathatod magad, másrészt jó eséllyel pályázhatsz meg külföldi ajánlatokat.

 

Változatos eladói munka számos lehetőséggel

Bolti eladóként elsődleges feladatod a vevők kiszolgálása lesz, megfelelve a munkáltatód által támasztott elvárásoknak és az alapvető kereskedelmi követelményeknek. Munkád során figyelemmel kíséred az árukészlet alakulását és akár a megrendelésekben is részt vehetsz. Bármilyen területen is helyezkedsz majd el, az áru megfelelő tárolásáról és minőségének megóvásáról minden esetben gondoskodnod kell.

A bolti eladó tanfolyamon elsajátítod a vevők tájékoztatásának módjait, valamint az olyan esetek kellő diszkrécióval történő intézését, amikor valaki egy reklamáció igényével kíván élni. Egy kereskedelmi egység mindennapjaiba a leltár és az adminisztrációs tevékenységek is beletartoznak, vagy akár olyan kreatív feladatok, mint a kirakat berendezése és az áru ízléses tálalása.

Változatosság, nap mint nap új emberek, rengeteg alternatíva, fejlődési lehetőség: ez vár rád bolti eladóként. Adj esélyt magadnak, és jelentkezz!

Képzési ajánlatok ITT!

 

Összefoglaló információk az eladó tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
34 341 01
A szakképesítés megnevezése
Eladó
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Élelmiszer- és vegyiáru-eladó
Gyógynövény eladó
Zöldség-, gyümölcs eladó
ABC-eladó
Áruházi eladó
Eladó, fűszerüzlet
Eladó, szupermarket
Élelmiszer eladó
Élelmiszerbolti eladó
Műszakicikk eladó
Híradástechnikai- és elektronikaicikk-eladó
Vas-, műszaki-eladó
Alkatrész-értékesítő, eladó
Bútor- és lakástextil-eladó
Vas-, műszaki-, műanyag-, üvegárubolti eladó
Könyvesbolti eladó
Kultúrcikk eladó
Konfekció-, méteráru- és lakástextil-eladó
Ruha-, textil eladó
Ruházati bolti eladó
Porcelán- és edényáru-eladó
A szakképesítés munkaterületének leírása
Az eladó szakember a kereskedelmi vállalkozásokban kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Az eladásra kerülő áruk raktározásával, állagmegóvásával, értékesítésre történő előkészítésével, eladótéri kihelyezésével, értékesítésével kapcsolatos feladatokat lát el. Közreműködik az áruk beszerzésének előkészítésében és lebonyolításában.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
A kereskedelmi egység működtetése
Az áruforgalom lebonyolítása
A ruházati cikkek és a vegyes iparcikkek forgalmazása
Az élelmiszerek, vegyi áruk és gyógynövények forgalmazása
A műszaki cikkek forgalmazása
Foglalkoztatás I.
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van