A webmester tanfolyam során elsajátíthatod operációs rendszerek telepítését és karbantartását, a helyi hálózatok menedzselését és az adatbázisok kezelését.

Sokrétű, jól fizető szakmát keresel az informatika területén? Legyél webmester!

A 21. században, amikor a technológiai fejlődés az élet minden területén tetten érhető, az informatika és az internet nyújtotta lehetőségek is egyre kiterjedtebbek. A kommunikációban, a kapcsolattartásban és az ügyintézések során éppúgy szükségünk van ezekre az eszközökre, mint az üzleti életben. Egy vállalkozás ma már elképzelhetetlen lenne egy jól felépített, küllemében és használhatóságában is kiemelkedő honlap nélkül. Ennek a kulcsfontosságú technikai háttérnek a működéséről olyan szakemberek gondoskodnak, akivé Te is válhatsz, ha jelentkezel az OKJ-s webmester tanfolyamra.

A webmester egy személyben testesíti meg egy szervező, egy üzemeltető és egy fejlesztő kompetenciáit, a műszaki informatikus közvetlen munkatársaként felel a kis- és közepes vállalatok, intézmények és szervezetek informatikai rendszeréért. A weboldal grafikai megjelenésén túl gondoskodik működéséről és arról is, hogy a célközönség a keresőoptimalizálás bevetésével minél előbb rátaláljon.

Precizitással a szakmai sikerekért

A hatékony munkavégzésben a megfelelő kommunikáció is előnyt jelent, hiszen a webmester munkájaűködése nem magányos tevékenység: a rendszerszervezőkkel és szoftverfejlesztőkkel való szoros együttműködés során gondoskodik az informatikai hálózati szerverek és munkaállomások zavartalan működéséről, melynek fontos részét képezik a folyamatos frissítések is, hogy a szervezet teljesítménye töretlenül növekedhessen.

Gyakorlati oktatás a szakmai sikerekért!

Webmesterként mindennapos feladataid közé tartozik az operációs rendszerek telepítése és karbantartása, az internetes szolgáltatások telepítése, a helyi hálózatok kiépítése és menedzselése, az adatbázisok kezelése és olyan programozási alapismeretek alkalmazása, melyekkel például webes feladatot oldhatsz meg vagy kiszolgálói rendszert üzemeltethetsz. A biztonsági rendszer kiépítése is a munkaköröd részét képezheti, melyet a cég vezetésével egyeztetve alakítasz ki és amelynek része a hibaelhárítás és a tűzfal konfigurálása is.

Az érettségivel megkezdhető, átlagosan 6 hónap időtartamú OKJ-s webmester képzésen 60 százalékban a gyakorlaté a főszerep, ahol azt is megtanulod, hogyan kell előkészíteni és megvalósítani egy döntést, hogyan kell kiszolgálni az eltérő igényeket vagy éppen azt, hogy milyen módon kell üzemeltetni egy vezeték nélküli hálózatot.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Vedd fel a tempót a rohamos fejlődéssel!

A sokszínű feladatok mögött sokszínű tudás áll: így a webmester tanfolyamon megismerkedhetsz az információtechnológiai alapokkal, a webszerverek üzemeltetésével, a munkaszervezés és a munkahelyi kommunikáció tudnivalóival, valamint jártasságot szerezhetsz a programozás, az adatbázis-kezelés, a hálózati operációs rendszerek és szolgáltatások terén is.

Sokszínű tudás, sokszínű munkakör

Ha szakmai tudásodat a munkatársakkal és partnerekkel történő állandó jó kapcsolat fenntartása, a tervezési és fejlesztési feladatokban való produktív közreműködés, illetve a technikai újítások iránti folytonos érdeklődés is kiegészíti, akkor olyan értékes munkaerővé válhatsz, aki nemcsak biztos állásra, de karrierre is számíthat.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a webmester tanfolyamról

A részszakképesítés azonosító (OKJ) száma
51 481 03
A részszakképesítés megnevezése
Webmester
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
A részszakképesítéssel betölthető munkakörök
Számítógép telepítő
Számítógép-szerelő
Számítógép kezelő/operátor
Informatikai ügyfélszolgálati munkatárs
Webmester
Adatbázis adminisztrátor
Title
A részszakképesítés munkaterületének leírása
A Webmester a kis- és közepes vállalat, intézmény, szervezet informatikáért felelős vezetőjének közvetlen munkatársa, vagy kihelyezett informatikai szolgáltatásokat végző cégben első szintű támogatói feladatokat lát el. Megfelelő mélységű (elméleti és gyakorlati) informatikai, hálózati ismeretei birtokában részt vesz a munkahely infokommunikációs hálózatának kialakításában és működtetésében. Koncepcionális kérdésekben feladata elsősorban a döntések előkészítése, míg megvalósításban a koordináló feladatok ellátása. Együttműködik a rendszerszervezőkkel, szoftverfejlesztőkkel. Felelősségi körébe tartozik a vállalatnál működő informatikai hálózati eszközök, szerverek (Web-szerver, adatbázis-szerver) és munkaállomások, továbbá az informatikai alkalmazások összehangolt működésének és folyamatos frissítésének biztosítása, melynek révén hozzájárul a szervezet teljesítményének folyamatos növeléséhez, a szervezet céljainak eléréséhez. Az Informatikai rendszergazda készségei megfelelnek az ágazati belépő és középszintű iparági vizsgák minősítési követelményeinek.
A részszakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Információtechnológiai alapok
Szakmai életpálya-építés, munkaszervezés, munkahelyi kommunikáció
Hálózatok, programozás és adatbázis-kezelés
Hálózati operációs rendszerek és szolgáltatások

Még kérdésem van