Szoftverfejlesztő munkatárs notebookján dolgozik egy informatikai cég irodájában.

Karrier egy fejlődő szektorban? Legyél szoftverfejlesztő!

Ahogy a fejlődés az élet minden területén szinte megállíthatatlan, úgy növekszik a kereslet az informatikus végzettséget igénylő szakmák iránt. Egy friss tanulmány szerint Európában közel 700 ezer fős hiány van szoftverfejlesztőből, ez a hiány pedig folyamatosan növekszik. Ha stabil háttérre, szakmai fejlődésre és valóban versenyképes fizetésre vágysz és persze az informatika világa sem áll tőled távol, akkor szoftverfejlesztő képzéssel elindulhatsz egy stabil életpálya felé vezető úton.

Az informatika nemcsak abban jár élen, hogy számtalan területen nélkülözhetetlen lett, de az internet segítségével szinte megszűnnek a határok és akár szabadúszó vállalkozóként is kialakíthatsz hosszú távú együttműködést hazai és külföldi megbízókkal és cégekkel egyaránt.

Ma Európában 600-700 ezer fős hiány van szoftverfejlesztőből, és ez a hiány 2020-ra egy uniós kutatás alapján 900 ezres lesz.

Informatikus hiány az Európai Unió munkaerőpiacán

Munkaerőigény az IT-szektorban, 2014-es előrejelzés

 

Innováció kreativitással fűszerezve

Aszoftverfejlesztő munkája során általában mindig valamilyen igénnyel találkozik, minek kapcsán a feladata az lesz, hogy ezt az igényt a lehető legoptimálisabban kiszolgáló alkalmazást hozzon létre.
Ezek az egyedi fejlesztések a vállalatirányításban, az ügyfélkiszolgálásban, a kereskedelemben, a pénzügy területén, a logisztikában és a humán-erőforrás területén is segítik a munkát, hiszen bonyolult statisztikákat egyszerűsíthetnek le, követhetetlen ügyfél-kapcsolatkezelést tesznek átláthatóvá vagy éppen kommunikációs hibákat küszöbölhetnek ki, egyszóval minden területen zökkenőmentességet garantálnak.

A szoftverfejlesztő tanfolyam elvégzésével képessé válsz arra, hogy kis- és középvállalatok rendszergazdai teendőit ellásd és megismered a Linux, a Windows, az OS X valamint az Android operációs rendszerek beállítási lehetőségeit. A képzésen általános informatikai ismereteid is bővülnek, az Adobe Photoshop képszerkesztő, az Adobe Illustrator és Flash szoftverek megismerése által, de képes leszel asztali, web- és mobilalkalmazások készítésére is.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Átfogó ismertekkel az élet számos területén

Aszakma tudójaként nemcsak adatbázisokat kezelhetsz, de informatikai projekteket és szoftvereket is tervezhetsz, valamint alkalmazások tesztelését is magabiztosan végezheted, de nem okoz gondot az informatikai hálózatok létrehozása sem.
Ha látod magad előtt a célt és valóban közel áll hozzád ez terület, szakmai tudásodat pedig valamilyen idegennyelv elsajátításával sem vagy rest kiegészíteni, akkor valóban olyan távlatok nyílnak előtted, melyekkel egy életre tervezheted a fejlődést és az anyagi biztonságot egyaránt.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a szoftverfejlesztő tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
54 213 05
A szakképesítés megnevezése
Szoftverfejlesztő
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Alkalmazásfejlesztő informatikus
Alkalmazási rendszergondozó
Alkalmazás-programozó
Infokommunikációs alkalmazásfejlesztő
Informatikai alkalmazásfejlesztő
Programfejlesztő
Számítógépes programozó
Adatbázis fejlesztő
Számítógép telepítő
Számítógép kezelő/operátor
Szoftvertelepítő
Rendszertesztelő
Szoftvertesztelő
A szakképesítés munkaterületének leírása
A Szoftverfejlesztő a szoftver alkalmazás fejlesztését előkészíti, az alkalmazást megtervezi és fejleszti. Kiválasztja a tervezett fejlesztéshez szükséges technológiákat az elterjedt szabványok, protokollok ismeretében. Meghatározza az alkalmazások előállításához szükséges kliens oldali és szerver oldali fejlesztő eszközöket, objektumorientált rendszerek paramétereit és szolgáltatásait. Az alkalmazás tervezés keretében elemzi a felhasználói követelményeket, megfogalmazza a fejlesztési célkitűzést. Funkcionális, logikai és fizikai rendszertervet készít egy elterjedt módszertan, illetve rendszer alkalmazásával. A funkcionális egységeket valamely algoritmus leíró eszközzel megtervezi. Rendszerré integrálja és optimalizálja a modulokat és forrásanyagokat. Kialakítja a működéshez szükséges környezetet, telepíti és beüzemeli az alkalmazást. Koordinálja a tesztüzemeltetést, tesztelési dokumentációt készít. Értékeli a tesztelés eredményét, koordinálja, végrehajtja, dokumentálja a módosításokat.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Információtechnológiai alapok
Szakmai életpálya-építés, munkaszervezés, munkahelyi kommunikáció
Hálózatok, programozás és adatbázis-kezelés
Alkalmazás fejlesztés
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van