Az informatikai rendszerüzemeltető tanfolyam lehetővé teszi egy piacképes szakma elsajátítását, mellyel előkelő pozíciót vívhatsz ki magadnak egy sikeres cég munkatársaként.

Az IT szektorban dolgoznál figyelemre méltó fizetésért? Váltsd valóra elképzeléseidet az informatikai rendszerüzemeltető szakmával!

Az informatika rohamosan fejlődő ágazataiban rengeteg képzett szakemberre van szükség, ennek ellenére folyamatos hiány jelentkezik ezen a területen. Egy kiemelkedően piacképes szakmával Te is előkelő pozíciót vívhatsz ki magadnak egy sikeres cég munkatársaként, csupán annyi a dolgod, hogy jelentkezz az informatikai rendszerüzemeltető képzésre.

Az OKJ változások eredményeként a korábbi informatikai rendszergazda képzés megszűnt és két külön tanfolyam váltotta fel 2016 szeptember 1-jétől: az irodai informatikus és az informatikai rendszerüzemeltető szakmák.

Mivel a végzett szakemberek sok esetben külföldön keresik a boldogulás lehetőségét, a cégek egy része saját kezébe vette emberei kiképezését, ám komplex tudásra csak egy mindenre felkészült intézmény segítségével tehetsz szert.

Egy szakma, mely a jövőről szól

Az érettségihez kötött, átlagosan 10 hónap időtartamú tanfolyamon 60 százalékban gyakorlati tudnivalókat sajátíthatsz el, a sikeres vizsgát követően pedig kis- és közepes vállalatok, szervezetek, cégek informatikáért felelős vezetőjének a jobbkeze lehetsz, de kifejezetten informatikai szolgáltatásokra specializálódott cég kihelyezett munkatársaként is dolgozhatsz. Bárhol is helyezkedsz majd el, tevékenységeddel a szervezet teljesítményének növelését és a közös célok elérését támogatod.

Ismereteid birtokában rutinosan kezeled a számítógépekkel kapcsolatos teendőket, irodai alkalmazásokat, multimédiás és kommunikációs alkalmazásokat telepítesz, de a karbantartási feladatok is Rád várnak majd.

Ha szükséges, gond nélkül javítod a monitor, az egér és a billentyűzet meghibásodásait is, akárcsak az operációs rendszerek kapcsán felmerülő problémákat.

Hatékonyan alkalmazod az alapvető hálózati technológiákat és az internetes szolgáltatások telepítését is elvégzed, a kisebb helyi hálózatok kiépítésével és menedzselésével egyetemben.
A LAN és WAN hálózati eszközökhöz fűződő feladatok sem hoznak majd zavarba és a kisebb otthoni, irodai valamint közepes méretű hálózatok tervezési és felügyeleti teendőit is nagy rutinnal látod el és gondoskodsz a vírusvédelemről is.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Szaktudással az előrejutásért

A kommunikáció biztosításában is főszereped lesz, hiszen nemcsak a felhőszolgáltatásokhoz szükséges kapcsolatot biztosítod, de az úgynevezett VOIP rendszereket is – mint amilyen például a Skype vagy a Viber – hiszen ezek nélkül ma már elképzelhetetlen lenne az információcsere. Munkád során koordináló tevékenységgel is megbízhatnak: döntések előkészítésében és megvalósításban veszel részt a rendszerszervezőkkel és szoftverfejlesztőkkel együttműködve.

A versenyképes fizetés

1 tanfolyam, 11 betölthető munkakör

A fizetés és a betölthető munkakörök széles palettája minden IT-érdeklődésű embert elgondolkodtat, hogy belevágjon, hiszen hálózatadminisztrátor, számítógép-telepítő, számítógéphálózat-üzemeltető, szoftvertelepítő, helpdesk operátor, rendszeradminisztrátor, számítógépes rendszerkarbantartó, informatikai hálózattelepítő és -üzemeltető, számítástechnikai rendszerüzemeltető, számítógépes hálózati technikus, és hálózati informatikus (webmester) is lehet, aki elvégzi az informatikai rendszerüzemeltető tanfolyamot.

Éppoly színes a kapcsolódó szakképesítések listája is, kellő elszántsággal gazdasági informatikus, hálózati operációsrendszer-üzemeltető, irodai informatikus, CAD-CAM informatikus, IT mentor, számítógép-szerelő és karbantartó vagy akár szoftverfejlesztő munkaköröket is megpályázhatsz, valóban átlagon felüli fizetésért és karrierlehetőségért. A siker csupán karnyújtásnyira van Tőled! Belevágsz?

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a vendéglátó-üzletvezető tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
54 481 06
A szakképesítés megnevezése
Informatikai rendszerüzemeltető
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Hálózatadminisztrátor (technikus)
Számítógép-telepítő
Számítógéphálózat-üzemeltető
Szoftvertelepítő
Helpdesk operátor
Rendszeradminisztrátor
Számítógépes rendszerkarbantartó
Informatikai hálózattelepítő és -üzemeltető
Számítástechnikai rendszerüzemeltető
Számítógépes hálózati technikus
Hálózati informatikus (Webmester)
A szakképesítés munkaterületének leírása
Az Informatikai rendszerüzemeltető a kis- és közepes vállalat, intézmény, szervezet informatikáért felelős vezetőjének közvetlen munkatársa, vagy kihelyezett informatikai szolgáltatásokat végző cégben első szintű támogatói feladatokat lát el. Megfelelő mélységű (elméleti és gyakorlati) informatikai, hálózati ismeretei birtokában részt vesz a munkahely infokommunikációs hálózatának kialakításában és működtetésében. Koncepcionális kérdésekben feladata elsősorban a döntések előkészítése, míg megvalósításban a koordináló feladatok ellátása. Együttműködik a rendszerszervezőkkel, szoftverfejlesztőkkel. Felelősségi körébe tartozik a vállalatnál működő, illetve felhőszolgáltatásként igénybe vett informatikai hálózati eszközök, szerverek és munkaállomások, alkalmazások összehangolt működésének és folyamatos frissítésének biztosítása, a felhőszolgáltatásokhoz kapcsolódás biztosítása, melynek révén hozzájárul a szervezet teljesítményének folyamatos növeléséhez, a szervezet céljainak eléréséhez. Az Informatikai rendszerüzemeltető készségei megfelelnek az ágazati belépő és középszintű iparági vizsgák minősítési követelményeinek.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Információtechnológiai alapok
Hálózati ismeretek I.
Programozás és adatbázis-kezelés
Informatikai szakmai angol nyelv
Hálózati ismeretek II.
Hálózati operációs rendszerek és felhőszolgáltatások
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.

Még kérdésem van