Rendszergazda telefonos segítséget kér az adatközpontban az informatikai hiba elhárításához.

IT rendszergazdaként Te lehetsz az, akitől minden flottul működik

Napjainkban a számítógépek szinte minden munkaterületen jelen vannak, függetlenül attól, hogy az adott szakmának szerves részét képezik-e vagy sem, hiszen segítségükkel számos teendőnket felgyorsíthatjuk és megkönnyíthetjük. Felgyorsult világunkban, ahol az információ az egyik legértékesebb eszközünk, fontos, hogy egy pillanatra se álljon meg a körforgás, melynek lényeges feltétele, hogy az egyes részfolyamatok is gördülékenyen zajlanak.

Az adatkommunikációs folyamatok és számítógépek zavartalan működésének biztosításában az informatikusok, azon belül is az IT rendszerek zökkenőmentes üzemeltetéséért felelős, sokszor “láthatatlan” rendszergazdák kulcsszerepet töltenek be egy-egy vállalat életében. Ráadásul nem kell főiskolai vagy egyetemi végzettséggel rendelkezned egy ilyen fontos pozíció betöltéséhez, sok esetben elegendő, ha elvégzel egy OKJ-s informatikai rendszergazda tanfolyamot.

A rendszergazda lehet a vállalkozás motorja

Számítógépek és internet nélkül ma már nehezen tudjuk elképzelni életünket, ez a tény pedig olyankor igazolódik be látványosan, amikor valamilyen hiba okán probléma jelentkezik a működésben. Egy átlagos felhasználó általában még odáig sem jut el, hogy megtalálja a baj forrását, legyen az szoftver vagy hardver jellegű.

A probléma felismerése és orvoslása a tapasztalt rendszergazda feladata, akinek nemcsak a hibák elhárítása a feladata, hanem folyamatos karbantartással a megelőzésre is gondot fordít.

Ki lehet rendszergazda?

Az informatikai rendszergazda képzés érettségi bizonyítvány birtokában kezdhető meg, de mindenképpen szükségeltetik hozzá informatikai affinitás, valamint infokommunikációs hálózatok kiépítésére és működtetésére való fogékonyság.

Egy végzettség, számtalan lehetőség

Az informatikai rendszergazda, nemcsak a számítógépek működéséről gondoskodik, de megtanul adatbázist kezelni, kisebb projekteket menedzselni, programozási alapismereteinek birtokában webes feladatokat megoldani, vezeték nélküli hálózatot telepíteni, konfigurálni és üzemeltetni és még folytathatnánk a sort, hiszen mind a feladatköre, mind az ehhez szükséges tudása szerteágazó lesz.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Hiányszakmát keresel? Megtaláltad!

A betölthető munkakörök igazán széles skálán mozognak, a számítógép kezelő operátortól, az informatikai ügyfélszolgálati munkatárson és a szoftvertelepítőn át, egészen a webmesterig.

Azok a hallgatók, akik egy – vagy akár több – idegen nyelvet is magabiztosan elsajátítanak, Nyugat-Európában is eséllyel pályázhatnak egy a tudásuk és végzettségük alapján bátran megcélozható állásra.

A képzés elméleti és gyakorlati együttese Téged is olyan, – az újdonságokkal folyamatosan lépést tartó – szakemberré tesz majd, aki megállja a helyét az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazatban. Egy 2016-os tanulmány szerint a hazai cégek 22 000 informatikust tudnának már most alkalmazni, ez a szám pedig a megállíthatatlan fejlődéssel egyenes arányban növekszik majd. Ezek után nem is kérdés, hogy érdemes-e jelentkezned, ugye?

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a rendszergazda tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
54 481 04
A szakképesítés megnevezése
Informatikai rendszergazda
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Számítógép telepítő
Számítógép-szerelő
Számítógép kezelő/operátor
Informatikai ügyfélszolgálati munkatárs
Alkalmazás adminisztrátor
A szakképesítés munkaterületének leírása
Az Informatikai rendszergazda a kis- és közepes vállalat, intézmény, szervezet informatikáért felelős vezetőjének közvetlen munkatársa, vagy kihelyezett informatikai szolgáltatásokat végző cégben első szintű támogatói feladatokat lát el. Megfelelő mélységű (elméleti és gyakorlati) informatikai, hálózati ismeretei birtokában részt vesz a munkahely infokommunikációs hálózatának kialakításában és működtetésében. Koncepcionális kérdésekben feladata elsősorban a döntések előkészítése, míg megvalósításban a koordináló feladatok ellátása. Együttműködik a rendszerszervezőkkel, szoftverfejlesztőkkel. Felelősségi körébe tartozik a vállalatnál működő informatikai hálózati eszközök, szerverek és munkaállomások, továbbá az informatikai alkalmazások összehangolt működésének és folyamatos frissítésének biztosítása, melynek révén hozzájárul a szervezet teljesítményének folyamatos növeléséhez, a szervezet céljainak eléréséhez.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Információtechnológiai alapok
Szakmai életpálya-építés, munkaszervezés, munkahelyi kommunikáció
Hálózatok, programozás és adatbázis-kezelés
Vállalati hálózatok üzemeltetése és felügyelete
Hálózati operációs rendszerek és szolgáltatások
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van