Az infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető tanfolyam segítségével cégek és közhivatalok belső és külső kapcsolattartás alappilléreit állíthatod fel.

Biztos megélhetés egy folyamatosan változó világban? Igen! Az infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető hivatással lehetséges

Talán nincs még egy olyan rohamléptekkel haladó iparág, mint az informatika, mely nemcsak napról napra fejlődik, de ezzel együtt új ágazatokkal és lehetőségekkel árasztja el a munkaerőpiacot. Ha lenyűgöz a számítógépek világa, képes vagy rendszerekben gondolkodni és mindehhez műszaki érzék is társul, akkor tegyél egy próbát és jelentkezz az OKJ-s infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető képzésre.

A statisztikai adatok szerint évek óta a legkeresettebb képzések élvonanálban helyet foglaló szakma a jövőben is töretlen népszerűségnek örvend majd, ezért a tanfolyam elvégzése után várhatóan gyorsan jutsz majd biztos álláshoz akár átlagon felüli fizetéssel.

Az informatikai és telekommunikációs hálózatok ma már természetes részei mindennapjainknak, a cégek és közhivatalok életében pedig egyenesen létfontosságúak, hiszen a belső és külső kapcsolattartás alappilléreit képezik.

Felelősséged jutalma az anyagi biztonság

Az érettségi birtokában megkezdhető, átlagosan 1 éves képzési idő alatt 60 százalékban gyakorlati tudnivalókat sajátíthatsz el, a sikeres vizsgát követően pedig képessé válsz arra, hogy fizikai hálózatokat építs ki, összeköttetéseket hozz létre vagy éppen a fellépő hibák okát detaktált és hárítsd.
A tanfolyamon arra is komplex felkészítést kapsz, hogy milyen módon kell csatlakoztatni a hálózathoz a végberendezéseket, amelyeknek az üzembehelyezése és a megrendelő igényeinek megfelelő installálása is a Te feladatod lesz.

Manapság már a közhivatalok is modern adattárolásra és átadásra álltak át, így a hálózat kiépítésén és karbantartásán túl akár az archivált adatok visszatöltésével is megbízhatnak.
Az informatikai hálózatok kialakítása mellett a hagyományos optikai hálózatok kiépítési feladatait is elláthatod, de nem okoz majd gondot a kábelrendezők telepítése és konfigurálása, a hálózatok minősítése, a modemek és számítógépek installálása, a biztonsági rendszerek beállítása valamint az útvonalkonfigurálás sem.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Legyél Te a legfontosabb láncszem!

Munkád része lehet a távfelügyelet ellátása valamint a tesztprogramok futtatása is, hiszen minden cég és hivatal a biztonságra és a naprakészségre törekszik. A kiemelkedő jövedelem és stabil megélhetés ára azonban, hogy Te magad is frissítsd ismereteidet a számítógépek, a szoftverek, az internethálózat vagy éppen az elektronikai áramkörök változásairól.

Kiemelkedő jövedelem
Az infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltetőként hálózatoperátor, számítógép-telepítő, számítógéphálózat üzemeltető, hírközlési hálózat üzemeltető technikus és telefonvonal-szerelő is lehetsz, de a végzettséggel betölthető munkakörök teljes listáját a cikk végén olvashatod. Ha pedig nemcsak tudásodat, de anyagi lehetőségeidet is növelni szeretnéd, akkor a kapcsolódó szakképesítésekkel távközlési és informatikai hálózatszerelőként vagy távközlési technikusként is valóra válthatod ezirányú terveidet.

Ne várj, vágj bele most és építs stabil jövőt!

Képzési ajánlatok ITT!

 

Összefoglaló információk az infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
54 481 03
A szakképesítés megnevezése
Infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Hálózatoperátor
Számítógép-telepítő
Számítógéphálózat üzemeltető
Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető
Számítógépes hálózati technikus
Hírközlési hálózat üzemeltető technikus
Kábeltelevíziós-hálózat üzemeltető
Távközlési hálózat építő
Telefonvonal-szerelő
Telefonvonal-telepítő
Informatikai hálózatirendszer-telepítő
A szakképesítés munkaterületének leírása
Az Infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető feladata a fizikai hálózatok kiépítése. Ebbe a körbe tartozik az összeköttetések kiépítése, a kábelek behúzása, a kötések és a végpontok szerelése. A hálózat hibáit képes detektálni, a hibahelyet megkeresni, és a hibákat kijavítani. A kiépített hálózathoz csatlakoztatja a végberendezéseket, melyeket üzembe is helyez, az igényeknek megfelelően installál.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Információtechnológiai alapok
Távközléselektronikai alaptevékenység
Munkaszervezés és projektmenedzsment
Hálózati ismeretek I.
Infokommunikációs hálózatépítés
Hálózatszerelés és mérés
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.

Még kérdésem van