OKJ képzéssel gyorsabban szerezhetsz tudást és szakmát.

Az OKJ képzés nem csak egy papírt ad: tények, tévhitek, lehetőségek

Manapság, amikor akkora a verseny a munkaerőpiacon, hogy csak a legelszántabbak tudnak érvényesülni, fontos, hogy olyan tudás, tapasztalat és szakmai elismerés birtokában legyél, amivel előnyös pozícióba kerülhetsz egy állásinterjún, ami után már csak egy lépés – egy döntés – választ el az áhított munkától.

Az OKJ képzések akkor is remek lehetőséget kínálnak, ha nem szándékozol felsőoktatási intézményben tanulni, esetleg rövidebb idő alatt szeretnél használható tudásra és szakmára szert tenni, mint a főiskolai vagy egyetemi képzési idő. Előfordulhat az is, hogy valaki diplomával a kezében dönt úgy, hogy valami egészen mással kíván foglalkozni, így kiváló pályamódosítási alternatíva egy jól kiválasztott tanfolyam.

Mi változott?

OKJ képzésről szóló bizonyítvánnyal plusz pontokat szerezhetsz a felsőoktatási felvételidhez!
2013 szeptemberében néhány olyan változtatás történt az OKJ-s képzések rendszerében, melyeknek célja az volt, hogy a tanfolyamokon résztvevők még átfogóbb és fókuszáltabb ismeretekre tegyenek szert, amit a kötelező óraszámok megemelésével értek el. Ebben az évben a felsőfokú szakképzés is megszűnt, helyébe pedig a felsőoktatási szakképzés lépett, mely nemcsak államilag elismert bizonyítványt ad, de egyben lehetőséget is főiskolai és egyetemi tanulmányok elvégzésére. Néhány felsőoktatási intézmény ugyanis kreditpontok beszámításával ad esélyt a felnőttoktatásban tanulóknak, így az OKJ képzés sikeres elvégzése után a diploma lehet a következő lépcsőfok a karriered megalapozásában.

Diploma vagy OKJ-s képzés?
Gyakori tévhit, hogy az OKJ-s tanfolyamokat egy szakmunkásképző iskola szintjével azonosnak tekintik, ez a nézet azonban nem állja meg a helyét, hiszen a komplex elméleti és gyakorlati tudásnak köszönhetően a felnőttoktatásban végzettek sok esetben a diplomásokkal szemben is előnyt élveznek, hiszen olyan szakmai kompetenciákra tesznek szert, amivel a legnépszerűbb szakmák vagy a hiányszakmák által kínált állásajánlatok közül válogathatnak.

Jó szakma, jó állás

Aszakmailag és anyagilag is kielégítő állás megtalálása nem egyszerű feladat, de ha személyiségünkhöz és adottságainkhoz passzoló képzést választunk, akkor jó eséllyel tudunk majd kiteljesedni benne, hiszen amit örömmel és lelkesedéssel végzünk az mindig kamatozni fog.

Bár a képzések gyakorlatorientáltak, az évek során gyarapodó tapasztalatot és rutint csak céltudatosan végzett munkával és fejlődéssel szerezheted meg, akár önképzéssel, akár szakmabeliek támogatásával.

A szorgalom tehát kifizetődő, bármit is csinálsz életed során, munkálkodjon benned mindig a folyamatos haladásra való igény, melynek birtokában szépen ívelő karrier lesz a jussod.

Még kérdésem van