A villanyszerelő tanfolyam során elsajátíthatod a különböző áramkörök felépítését.

Jól jövedelmező hiányszakmát keresel? Legyél villanyszerelő!

Modern világunk egyik legnagyobb előnye az a kényelem, melyhez elektromos berendezéseink és otthonunk műszaki felszereltsége is hozzájárul, hiszen az étel elkészítésétől kezdve, a ruhatisztításon át egészen a szórakozásig minden a komfortérzetünket hivatott szolgálni.

Mindez olyannyira a mindennapjaink természetes részévé vált, hogy már csak akkor vesszük észre, milyen nélkülözhetetlen számunkra, amikor egy-egy vihar vagy karbantartási munka során áramszünettel szembesülünk. Ha szívesen dolgoznál pontosságot és felelősséget igénylő szakmában, jelentkezz az OKJ-s villanyszerelő tanfolyamra.

Mindannyian találkoztunk már azzal a kellemetlen helyzettel, amikor az áramkimaradás során szinte megáll az élet: veszélybe kerül a hűtőben tárolt ételek frissessége, a másnapra ígért ing is gyűrötten várakozik a vasalásra és a mobiltelefon töltöttsége is vészesen csökkenni kezd… Már ez a néhány apróság is tökéletesen szemlélteti, hogy áram – és persze a villanyszerelők munkája – nélkül ma már elképzelhetetlen lenne az életünk.

Dolgozz egy létfontosságú szakmában!

Bár laikus szemmel nézve a szakemberek munkája könnyen elvégezhető, rutinszerű tevékenységekből áll, ám a mesterség nemcsak hatalmas felelősségvállalással jár, de nagyfokú figyelmet, koncentrációt, pontosságot és térbeli tájékozódást is megkövetel a villanyszerelőktől.

Az alapfokú iskolai végzettséggel és egészségügyi alkalmassággal megkezdhető, átlagosan 10 hónap időtartamú tanfolyamon főként – közel 70 százalékban – a gyakorlati tudnivalókat sajátíthatod el.

Megtanulhatod, hogyan kell az építési terveket és a műszaki leírásokat értelmezni, milyen technikával és eszközökkel kell a fém és műanyag munkadarabokat elkészíteni, hogyan használd a munkádhoz szükséges kisgépeket és kéziszerszámokat vagy éppen azt, hogy milyen lépései vannak az erős- és gyengeáramú alapszerelésnek. Munkád során számos helyszínen dolgozhatsz – szabad- és zárt térben egyaránt -, megrendelőid pedig minden alkalommal a megbízhatóságot várják majd tőled. A megbízás első lépése a helyszíni felmérés elvégzése, mely során egyezteted a munkafolyamatokat a megrendelővel, meghatározod az ehhez fűződő anyag- és eszközszükségletet, valamint költségvetést készítesz.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Szakértelemben a jövőd

A munkakörödbe tartozó feladatokat minden körülmények között a tűz- és munkavédelmi előírások maximális betartásával kell elvégezned, legyen szó fogyasztásmérő kialakításáról, elosztó vagy világítási berendezés szereléséről vagy a belső villámvédelem kialakításáról.

A tanfolyam során informatikai és műszaki ismeretekkel is gazdagodhatsz

A képzésen elsajátított informatikai és műszaki alapok biztos tudást adnak a kezedbe, a gyakorlat pedig felkészít rá, hogy munkádhoz szükséges eszközök – a munkaállvány, a fúrógép, az ipari porszívó, a vésőgép, valamint az informatikai és adatrögzítő eszközök – használata se okozzon problémát.

Ha sem a tériszony, sem a szédülékenység nem vet gátat karriered elé, akkor ezzel a hivatással akár egy életen át biztos jövedelemre számíthatsz, hiszen itthon és külföldön egyaránt rendre a hiányszakmák listáján szerepel. Hazánkban leginkább vállalkozóként, míg az unió országaiban Europass bizonyítvánnyal tehetsz szert irigylésre méltó bevételre.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a villanyszerelő tanfolyamoról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
34 522 04
A szakképesítés megnevezése
Villanyszerelő
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Épületvillany-szerelő
Épületvilágítás-szerelő
Karbantartó villanyszerelő
A szakképesítés munkaterületének leírása
Az épület villamos berendezés kialakítás keretében fogyasztásmérő helyet alakít ki, elosztó berendezést, erősáramú- és épületinformatikai vezetékhálózatot, világítási berendezést és készüléket, villámhárító berendezést, fotovoltaikus berendezést szerel, épület villamos berendezést, készüléket javít, karbantart, kezelését betanítja. Az ipari villamos berendezés szerelése során kapcsoló berendezést, elosztó berendezést köt be, szerel, ipari energia elosztó vezeték- és kiskábel hálózatot épít, szerel, vezérlő- és szabályozókészüléket, berendezést szerel, ipari villamos berendezést, készüléket javít, karbantart, kezelését betanítja. A villamos gép és berendezés szerelése során egyen- és váltakozó áramú forgógépet, transzformátort telepít, működtet, villamos gépet üzemeltet, karbantart, készüléket javít, karbantart, kezelését betanítja. A villamos csatlakozó berendezés szerelése során szabadvezetéki oszlopot, tartószerkezetet és csatlakozó szabadvezetéket létesít, szerel, kisfeszültségű kábelt fektet, munkája során villamos ellenőrző méréseket, vizsgálatokat és beállításokat végez a megfelelő eszközök alkalmazásával. Munkáját műszaki dokumentáció alapján, a szakmai szabályok és követelmények figyelembevételével végzi, munkájáról dokumentációt készít
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Informatikai és műszaki alapok
Épületvillamossági szerelés
Villamos gépek és ipari elosztóberendezések szerelése
Foglalkoztatás I.
Foglalkoztatás II
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van