Targoncavezető tanfolyam gyakorlat raktárban

Szerezz tuti szakmát és munkahelyet: legyél targoncavezető!

Szeretnél egy olyan szakmát kitanulni, amire nemcsak Magyarországon, de külföldön is biztosan támaszkodhatsz, ráadásul a bérezéssel is elégedett leszel majd?

A targoncakezelő az EURES – vagyis Európai Foglalkoztatási Szolgálat, az Európai Bizottság munkaerő piaci portálja – szerint 2015 top 10 legkeresettebb szakmái között szerepelt. Egy 2015 év végén érvénybe lépett rendelet szerint pedig végzettséget igazoló bizonyítvány nélkül nem tölthető be targoncavezetői állás, így OKJ-s bizonyítvánnyal a zsebedben előnyt élvezel a sok éves tapasztalattal – ám végzettség nélkül – dolgozó munkavállalókkal szemben.

Megfelelsz a jelentkezési feltételeknek?

A targoncavezető tanfolyam jelentkezési feltételei közé tartozik az általános iskolai tanulmányok sikerese befejezése, az egészségügyi alkalmasság, valamint a hatósági vizsgáig betöltött 18. életév. A képzésen elméleti és gyakorlati órák is várnak, általuk általános gépkezelői ismeretekre teszel szert és megismered az emelőgépkezelők speciális feladatait is, melyekkel a váratlan helyzetek magabiztos megoldására is felkészítenek.

Mi lesz a feladatod targoncavezetőként?

A munkafolyamatok megkezdése előtt minden esetben elmaradhatatlan a feladat ellátáshoz szükséges dokumentumok áttekintése, valamint műszakkezdések előtt a biztonsági ellenőrzések elvégzése. A tapasztalt targoncavezetők minden alkalommal betartják a védőeszközökre vonatkozó előírásokat, biztonsággal választják ki a teher mozgatására használandó szereléket és betartják a baleset-, a tűz- valamint a környezetvédelmi előírásokat.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Hol helyezkedhetsz el a targoncavezető tanfolyam elvégzése után?

Az ipar számtalan területén: az építőiparban, a raktározásban, a kereskedelemben, a szállítmányozásban és a logisztikában is szükség van olyan képzett szakemberekre, akik biztonságosan és felelősségteljesen kezelnek önjáró rakodó- és emelőgépeket.

Hatósági vizsgára csak akkor mehetsz, ha már rendelkezel az OKJ-s targoncavezető bizonyítvánnyal.
A hatósági vizsga a legtöbb esetben plusz költséget jelent, nem része a tanfolyam árának. Amennyiben külföldön szeretnél munkát vállalni, minden esetben tájékozódj az adott országban érvényes szabályokról, hogy elfogadják-e a Magyarországon szerzett hatósági vizsgát.

A feladat sokrétűségét tükrözi, hogy a jogosítvány három különböző – vezetőüléses, vezetőállásos és gyalogkíséretű – gépcsoportra szerezhető meg. Ha szorgalmas vagy és szívesen bővítenéd tapasztalatod, akár mindhárom géptípusra szerezhetsz engedélyt, egyúttal növelve esélyeidet egy kedvezőbb ajánlat megszerzésére. Ugye jól hangzik?

Ráadásul mind a gyakorlat, mind az elmélet viszonylag rövid idő alatt elsajátítható és olyan szakmát kapsz a kezedbe, mellyel akár évtizedekre is biztosíthatod családod megélhetését.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a targoncavezető tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
32 582 02
A szakképesítés megnevezése
Építő- és anyagmozgató gép kezelője (targoncavezető)
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Targoncavezető
A szakképesítés munkaterületének leírása
A targoncavezető munkakörét megfelelő üzembiztonsággal, szakszerűen, a munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi előírások betartása mellett önállóan látja el a termelés megkövetelte színvonalon. 
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Gépkezelők általános ismeretei
Targoncavezetők speciális feladatai

Még kérdésem van