Ipari gépész tanfolyam

Sokrétűen hasznosítható szakmát keresel? Ipari gépészként megtalálhatod a számításodat

Azok a szakmák, melyek az ipar számos szegmensében – a vegyiparban, az olajiparban vagy akár az élelmiszeripar területén – nélkülözhetetlen szolgáltatást nyújtanak, olyan vállalkozó kedvű és elhivatott mesterek számára ajánlottak, akik minden esetben perfekcionista módon végzik munkájukat, legyen szó egy apró alkatrész megtervezéséről vagy egy grandiózus, összetett műveletről. Ha Te is elszántságot érzel magadban arra, hogy a legjobb legyél, akkor jelentkezz az OKJ-s ipari gépész tanfolyamra.

A mesterség képviselőjeként legfőbb feladatod az egyes munkafolyamatok során használt gépek üzemszerű működésének biztosítása lesz, de a karbantartás és a javítás is a Te szakértelmednek köszönhetően lesz zökkenőmentes.
Nemcsak a gépek, hanem az alkatrészeik felújítása és szerelése, valamint a beüzemelés is a feladatkörödbe tartozik, de napi rutinod részeként az adminisztrációval is számolnod kell.

Nívós munkával ügyfeleid elismeréséért

A képzés sikeres elvégzését követően hozzáértő kézzel működteted majd a gépi forgácsoló berendezéseket, de a manuális műveletek során is magabiztosan forgatod a szerszámokat, akár szivattyú, akár kompresszor meghibásodásának elhárítására kérnek fel. A hibák diagnosztizálásában és az üzembe helyezés esetén is nagy segítségedre lesz a pontos leírásokat tartalmazó gépkönyv, melyet hőerőgépek szerelésekor is bevethetsz.
A működésképtelen alkatrészek cseréje esetén is a legmagasabb szakmai és minőségi követelményeknek megfelelve kell eljárnod, minden esetben betartva a biztonsági- és környezetvédelmi előírásokat.

Fémek egyedi tulajdonságai
Ahhoz, hogy az ipari gépész szakmát az elvárásoknak megfelelő színvonalon űzd, behatóan kell ismerned a különféle fémek egyedi adottságait, hogy se a hidegalakítás, se a hegesztés vagy a forrasztás során ne kelljen váratlan eseménnyel számolnod.

Az alapfokú iskolai végzettséggel és egészségügyi alkalmasság birtokában megkezdhető, átlagosan 2 év időtartamú tanfolyamon 70 százalékban gyakorlati tudnivalókat sajátíthatsz el, a sikeres vizsgát követően pedig színes palettáról választhatod ki a Neked tetsző munkakört, így bánya-, daru- és díszlet-lakatos, épület-szerkezet lakatos, gépbeállító lakatos, géplakatos, gépszerelő- és karbantartó lakatos, lemezlakatos, öntödei géplakatos, szerkezetlakatos, valamint vas- és fémszerkezeti lakatos is válhat belőled.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Válj mesterévé foglalkozásodnak!

A képzésen alapos ismereteket szerzel az anyagvizsgálat, a geometriai mérések és a gépészeti feladatok terén, de nem okozhat gondot a műszaki rajzok értelmezése és elkészítése sem.
A gépelemek szerelési feladatai pontos műszaki méréseket és átfogó minőségellenőrzést követelnek meg, hiszen számos, – a mindennapi életben is használatos gép – működése múlhat ezeken a lépéseken.

Beavatottként egészen más szemmel nézed majd a minket körülvevő világot, hiszen a parkoló automatáktól kezdve, a széfeken, a tartályokon, és a kazánelemeken át, egészen a tartószerekezetekig, számtalan gép működése függ a Te elkötelezett munkádtól. Hát nem nagyszerű? Válj kitűnővé abban, amit foglalkozásodul választasz és a siker magától megérkezik.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Összefoglaló információk az ipari gépész tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
34 521 04
A szakképesítés megnevezése
Ipari gépész
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmények
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Bányalakatos
Darulakatos
Díszlet-lakatos
Épület-szerkezet lakatos
Gépbeállító lakatos
Géplakatos
Gépszerelő és -karbantartó lakatos
Lemezlakatos
Öntödei géplakatos
Szerkezetlakatos
Vas- és fémszerkezeti lakatos
A szakképesítés munkaterületének leírása
Az ipari gépész feladata az iparban használt gépek, berendezések javítása, karbantartása, az üzemszerű működésük biztosítása. E tevékenységekkel összefüggésben alkatrész felújítási, szerelési feladatok, beüzemelési és adminisztrációs tevékenységek végzése.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Gépészeti alapozó feladatok
Gépészeti munkabiztonság és környezetvédelem
Gépészeti kötési feladatok
Anyagvizsgálatok és geometriai mérések
Gépelemek szerelési feladatai
Ipari gépész műveletek
Foglalkoztatás I.
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van