A hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő OKJ képzés keretén belül elsajátítod a hűtő- és klímaberendezés szerelő-, karbantartó mesterséget.

Építsd jövődet egy növekvő ágazatra: legyél hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő!

A kényelmes élet iránti igény növekedése egyenes arányban fokozza az ezt szolgáló szakmák keresettségét, manapság pedig egyre nehezebb valóban elhivatott szakembert találni, amikor egy-egy meghibásodott készülék javítására vagy cseréjére kerül sor. A hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő OKJ képzés garantált szakmát és megélhetést biztosít számodra.

Az OKJ változások előtt a hűtő- és klímaberendezés szerelő-, karbantartó tanfolyamon sajátíthatták el a mesterséget az érdeklődők, azonban a behatóbb tudás és a specializálódás érdekében ma már két külön képzés keretében tanulhatnak a jelentkezők: a hűtő és légtechnikai rendszerszerelő valamint a hűtő- klíma és hőszivattyú berendezés szerelő tanfolyamokon.

Kerülj a diplomások elé egy jó szakmával!

A közepesen nehéz fizikai terhelést jelentő munkafolyamatokat lakóépületekben, középületekben vagy akár ipari létesítményekben is végezheted, néha nem a legkényelmesebb testhelyzetekben. Akár karbantartással, tisztítással vagy cserével bíznak meg, a szennyező anyagokkal történő munkavégzés minden esetben rendkívüli körültekintést kíván a saját egészséged és a környezet érdekében egyaránt.

A feladatokat önállóan vagy csapatban dolgozva is teljesítheted, a jó térbeli tájékozódás, a kézügyesség és a megfelelő kommunikáció mindkét esetben elengedhetetlen része szakmai kelléktáradnak.

Az alapfokú iskolai végzettséggel és egészségügyi alkalmassággal megkezdhető, átlagosan 2 évfolyamos képzésen 70 százalékban gyakorlati tudnivalókat sajátíthatsz el.

A sikeres vizsgát követően tisztában leszel a csővezetékek kiépítésének folyamatával, nem okoz majd gondot a csőkötések tömörségének ellenőrzése, a hő- és korrózióvédő szigetelés készítése, valamint a hűtés-, lég- és klímatechnikai rendszerek telepítése vagy javítása sem. Munkád szerves részét a műszaki tervek áttanulmányozása képezi, hiszen ez alapján végzed el a beszerelést, a beüzemelést és a beállítást is.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Légy fogékony az innovációkra!

A tanfolyam eredményes zárása után sem dőlhetsz hátra, mivel a megbízók eltérő igényei, az újabb technológiák megjelenése és az egyre szigorodó környezetvédelmi szabályok folyamatos szakmai jelenlétet és önképzést kívánnak, nem beszélve a számítógép vezérelte rendszerek terjedéséről és az új, alternatív energiaforrások – mint a napenergia, a geotermikus- és a szélenergia – térhódításáról.

Elhivatottság, innováció valamint folyamatos szakmai fejlődés

Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelőként csőszerelő, csővezeték-szerelő, vezeték- és csőhálózat-szerelő, karbantartó lehetsz, valamint Rád bízhatják a szellőző- hűtő- és klimatizáló berendezések szerelését is.

A fejlődés pedig soha nem állhat meg, ezért, ha külföldön is próbára tennéd magad a szakmában, akkor igényelj Europass bizonyítványt és kerülj a legnépszerűbb mesterek közé!

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
34 582 05
A szakképesítés megnevezése
Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmények
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Csőszerelő
Csővezeték-szerelő
Vezeték és csőhálózat-szerelő
Karbantartó, csőszerelő
Légcsatorna-szerelő
Légtechnikai hálózat szerelő
Légtechnikai rendszerszerelő
A szakképesítés munkaterületének leírása
Hűtő- és légtechnikai csőhálózatokat, vezetékeket szerel, javít és tart karban.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Épületgépészeti csővezeték-szerelés
Épületgépészeti rendszerismeret
Hűtőtechnikai rendszerszerelő feladatok
Légtechnikai rendszerszerelő feladatok
Épületgépészeti munkabiztonsági és környezetvédelemi feladatok
Foglalkoztatás I.
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van