Finommechanikai műszerész tanfolyam felkészít a precíziós munka elvégzésére.

Precíz vagy, jó a kézügyességed és a gépészet területén dolgoznál? Legyél finommechanikai műszerész!

Elvarázsol a dolgok működése és lenyűgöz a műhelyek sajátos atmoszférája? Élethosszig tervezhető karrierre és olyan szakmára vágysz, mely valóban sokrétű lehetőségeket és folyamatos fejlődést kínál? A finommechanikai műszerész tanfolyam, OKJ-s képzés olyan kaput nyithat ki előtted, melyen keresztül szakmai és anyagi elismerés formájában kamatoztathatod rátermettségedet.

A szakma űzőjeként finommechanikai gépszerkezetek állapotát méred fel és elvégzed a szükséges javításokat, a műszerek belső tisztítását és nagy körültekintéssel választod ki a cserealkatrészeket is, legyen szó fogaskerék-, csiga- vagy lánchajtású szerkezetekről. A precíziós műveleteket követően ellenőrződ a csere sikerességét, melyről műszaki dokumentáció is készül, ahol a műszaki mérések és a minőségellenőrzés eredménye is feltüntetésre kerül.

A munkák jelentős része zárt térben, álló vagy ülő testhelyzetben történik, a jó látás és a hibátlanul koordinálható kézmozdulatok ezen a területen kulcsszerephez jutnak, hiszen a pontosság elengedhetetlen.

Számtalan izgalmas terület vár Rád

Az alapfokú iskolai végzettséggel és egészségügyi alkalmassággal megkezdhető, átlagosan 2 év időtartamú finommechanikai műszerész tanfolyam segítségével 70 százalékban gyakorlati tudnivalókat sajátíthatsz el olyan tantárgyakon keresztül, mint a gépészeti biztonság és környezetvédelem, a gépészeti alapozó feladatok, a finommechanikai hajtások, illetve a műszerész feladatok.

Munkádat elsősorban összeállítási rajzok alapján végzed, számtalan színes területen: így mérő- és precíziós berendezésekkel, optikai, laboratóriumi, repülési és hajózási műszerekkel is találkozol majd, melyeket szaktudásod legjavát felhasználva alkotsz és javítasz meg.

A precizitást igénylő folyamatokban nemcsak az ember, de a gépek is szerepet vállalnak, hiszen automatizációval bizonyos munkafázisok még pontosabbá és dinamikusabbá tehetőek, ezért az informatikai innovációk törvényszerűen maguk után vonják a finommechanika fejlődését is.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Állj több lábon!

A finommechanikai műszerés tanfolyamon szakavatott mesterektől lesheted el a hegesztő- és forrasztó berendezések, valamint a forgácsoló gépek helyes használatát és karbantartását, de rutint szerzel a lemezmegmunkáló gépek, az analóg- és digitális mérőműszerek valamint a hőkezelő kemence alkalmazásában is.

A sikeres vizsgát követően a szívedhez leginkább közelálló területen teljesedhetsz ki, lehetsz: barométer készítő, laboratóriumi műszerész, műszerkalibráló, órás, optikai műszerész, meteorológiai műszerész, mérő- és precíziósműszer-készítő, hajózási műszer-készítő, geodéziai műszerész, finommechanikai karbantartó és szervizműszerész is.

Sokszínű feladatok, precizitást igénylő munka

Ha pedig még ennél is szélesebbre tárnád lehetőségeid ajtaját, akkor a kapcsolódó szakképesítések közül válaszd az autógyártó, a fegyverműszerész, a hegesztő, a gépi forgácsoló vagy az épület- és szerkezetlakatos tanfolyamot.

Szakmai hírnévre minden esetben elkötelezettséggel és rendkívüli sokoldalúsággal tehetsz szert, hiszen az elégedett ügyfélnél nem is kell jobb cégér.

Jelentkezni szeretnék

Összefoglaló információk a finommechanikai műszerész tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
34 521 02
A szakképesítés megnevezése
Finommechanikai műszerész
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmények
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Barométer-készítő
Finommechanikai karbantartó és szervizműszerész
Geodéziai műszerész
Hajózási műszer-készítő
Laboratóriumi műszerész
Mérő- és precíziósműszer-készítő
Meteorológiai műszerész
Műszerkalibráló
Optikai műszerész
Órás
A szakképesítés munkaterületének leírása
A finommechanikai műszerész feladata a mérő- és precíziós berendezések, optikai, laboratóriumi, repülési és hajózási műszerek készítése, szerelése és javítása. A készülékek, műszerek végszerelését mechanikai beállítással, összeállítási rajzok alapján végzi.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Gépészeti munkabiztonság és környezetvédelem
Gépészeti alapozó feladatok
Finommechanikai hajtások
Műszerész feladatok

Még kérdésem van