Az épület- és szerkezetlakatos tanfolyam után építkezéseken is munkát vállalhatsz.

Hiányszakmában dolgoznál diplomás fizetésért? Legyél épület- és szerkezetlakatos!

A gépészeti szakmák az építőipart, az ipar számos ágazatát és az egész gazdaságot kiszolgálják, munkájuk eredményével pedig a hétköznapok során is lépten-nyomon találkozhatunk, legyen szó áruszállító járművekről, tároló rendszerekről vagy éppen a biztonságot megteremtő korlátokról. Ha jó a kézügyességed és kreativitásodat precizitiással ötvözve, kézzel fogható dolgok teremtésére használnád, akkor jelentkezz az OKJ-s épület- és szerkezetlakatos tanfolyamra.

A lakatosok munkái az élet számtalan területén megmutatkoznak: hidak, kapuk, nyílászárók és csarnokszerkezetek elemeit készítik el és szerelik össze, kazánok beszerelését és javítását végzik, de gondoskodnak a szerkezetek korrózi elleni védelméről is.

Színes kihívások várnak

Ha ezt a szakmát választod, a fémek minden tulajdonságával tisztában leszel, hiszen elsősorban vasból, acélból és egyéb fémes anyagból készíted majd el a lemezeket, csöveket és a szerkezetek vázait. Munkád során digitális és hagyományos technikát alkalmazva végzel roncsolásmentes méréseket, a műszaki rajzok alapján kontúrokat rajzolsz a megmunkálandó anyagra és elkészíted az előgyártmányokat, melyekhez akár számítógép vezérelte CNC gépek használatára is szükséged lehet.

Akár zárt térben, akár a szabad ég alatt dolgozol, a zajjal és a gépek keltette vibrációval számolnod kell, de a kezeid és a koncentrációs készséged is erős igénybevételnek lesz kitéve, a munka- és balesetvédelem eszközei azonban gondoskodnak biztonságodról.

Szakmai tudásodat jól kiegészítik majd az olyan képességek, mint az együttműködésre való hajlam, az önálló munkavégzés, a térbeli tájékozódás és a gördülékeny kommunikáció megbízóiddal és munkatársaiddal.

Az alapfokú iskolai végzettséggel és egészségügyi alkalmassággal elkezdhető tanfolyamon 70 százalékban gyakorlati tudnivalókat sajátíthatsz el, a sikeres vizsgát követően pedig bányalakatos, darulakatos, díszlet-lakatos, gépbeálló lakatos, géplakatos, gépszerelő és -karbantartó lakatos, karosszéria lakatos, lemezlakatos, öntödei géplakatos, szerkezetlakatos valamint vas- és fémszerkezeti lakatos lehetsz.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Legyél a magad ura vállalkozóként!

Épület- és szerkezetlakatosként nagy odafigyeléssel készíted el a szabadkézi vázlatrajzokat és a műszaki rajzokat, megrendeled a célszerszámokat és az összeállító sablonokat, garanciális épületlakatos-ipari ellenőrzéseket és javításokat végzel, de speciális munkadarabok képlékenyalakításával is megbízhatnak.

Hiányszakma diplomás fizetésért
A különböző elemeket, oldaható és oldhatatlan kötésekkel, szegecsekkel és az anyagok tulajdonságai alapján meghatározott hegesztési eljárásokkal kapcsolod össze, megmunkálod a lemezeket, de rutinszerűen cserélsz zárat és biztonságtechnikai eszközöket is. Kellékeid közül nemcsak az állványzatoknak és az anyagmozgató gépeknek lesz nagy jelentősége, hiszen a hengerítőgép, a táblaolló, a kéziszerszámok, a számítógépek és az egyéni védőfeszerelések is nagy fontossággal bírnak majd.

Teljesedj ki ebben a férfias szakmában, mely nemcsak könnyű elhelyezkedéssel, de az önálló vállalkozás lehetőségével és kiemelkedő keresettel is kecsegtet. A siker Rajtad áll!

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a épület- és szerkezetlakatos tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
34 582 03
A szakképesítés megnevezése
Épület- és szerkezetlakatos
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmények
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Bányalakatos
Darulakatos
Díszlet-lakatos
Gépbeállító lakatos
Géplakatos
Gépszerelő és –karbantartó lakatos
Karosszéria lakatos
Lemezlakatos
Öntödei géplakatos
Szerkezetlakatos
Vas- és fémszerkezeti lakatos
Épületszerkezet-szerelő
Épületszerkezet-szerelő
Szerkezeti szerelő
A szakképesítés munkaterületének leírása
Vasból, acélból és egyéb fémes anyagból készült lemezeket, idomokat, csöveket, vázakat és tartószerkezeteket munkál meg. Épületek és más építmények szerkezeti fémvázainak összeszerelését, felállítását és szétszerelését végzi.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Foglalkoztatás I.
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság
Gépészeti munkabiztonság és környezetvédelem
Gépészeti alapozó feladatok
Gépészeti kötési feladatok
Épületlakatos feladatok
Magasban végzett lakatos feladatok
Szerkezetlakatos feladatok

Még kérdésem van